افراد هنگامی که به صدای موسیقی گوش میدهند یا صداهایی همچون جیغ کودک، ماشین و مترو آنها را اذیت میکند و در هنگام خواب یا در مکانهای آرام صدایی را در گوش خود احساس میکنند این عوامل میتواند عاملی برای اختلالات شنوایی یا کمشنوایی در این افراد باشد بنابراین ضرورت دارد هرچه سریعتر به کلینیکهای ادیولوژی جهت معاینه مراجعه کنند
شفا آنلاین>سلامت>دبیر انجمن شنواییشناسی با اشاره به اینکه مصرف سیگار و قلیان سبب افزایش چند برابری ناشنوایی میشود، گفت: افراد میتوانند با مراجعه به کلینیکها برای بررسی شنوایی خود اقدام کنند.
به گزارش شفا آنلاین:دکتر حمید جلیلوند درباره مراقبت از شنوایی اظهار کرد: صدای آهنگی که در گوش قرار دارد باید به نحوی باشد که به سیستم شنوایی <Hearing system>فرد آسیبی وارد نشود و هنگامی که با صدای بلند به آهنگ یا صدایی گوش میدهیم باید پس از مدتی به گوش خود استراحت بدهند.وی افزود: افراد هنگامی که به صدای موسیقی گوش میدهند یا صداهایی همچون جیغ کودک، ماشین و مترو آنها را اذیت میکند و در هنگام خواب یا در مکانهای آرام صدایی را در گوش خود احساس میکنند این عوامل میتواند عاملی برای اختلالات شنوایی یا کمشنوایی در این افراد باشد بنابراین ضرورت دارد هرچه سریعتر به کلینیکهای ادیولوژی جهت معاینه مراجعه کنند.
دبیر انجمن شنوایی شناسی خاطر نشان کرد: خوشبختانه در کشور ما دانشآموزان در مدارس یا سیستمهای استخدامی در ادارهها هر یک سال دانشآموزان و کارمندان را برای چکاپ شنوایی به مراکز مربوطه ارجاع میدهند درصورتی که خود افراد نیز میتوانند با مراجعه به کلینیکها برای بررسی شنوایی خود اقدام کنند.
جلیلوند یادآور شد: تجهیزات و آزمایشهایی در مراکز شنواییشناسی وجود دارد که مطابق بر آن میتوان متوجه شد که فرد در معرض خطر کمشنوایی قرار دارد یا ندارند.
وی با بیان اینکه قالبهای ضد صوت برای افرادی که شنوایی آنها ممکن است دچار مشکل شود، تجویز میشود، گفت: بر اساس این عامل میتوان صدای مورد نظر را برای فرد اندازهگیری کرد و مشاورههای لازم در این زمینه انجام گیرد همچنین شدت شنوایی این افراد مورد بررسی قرار میگیرد.
دبیر انجمن شنوایی شناسی عنوان کرد: افرادی که سیگار و قلیان استعمال میکنند معمولا به موسیقی نیز با صدای بلند گوش میکنند که این مواد شیمایی به تنها باعث آسیب به شنوایی میشود و صدای بلند نیز موجب آسیب به شنوایی میشود اما ترکیب این دو آسیب چند برابری به شنوایی میزند.
جلیلوند یادآور شد: بسیاری از افراد ۳۰ تا ۴۰ ساله به خصوص در شهر تهران در معرض مشکلات شنوایی قرار دارند همچنین استفاده زیاد از تلفن همراه نیز موجب آسیب به شنوایی میشود که جهت پیشگیری از آن توصیه میشود از هر دوگوش برای مکالمههای طولانی استفاده شود.طبنا