مطالعات نشان میدهند که افزایش جذب پتاسیم و کاهش نمک و سدیم تا ۲۱درصد ریسک حمله قلبی را کاهش میدهد
شفا آنلاین>تغذیه>یکی از بزرگترین مشکلات تغذیه جوامع امروزی این است که سدیم زیاد و پتاسیم کمی مصرف میکنند.
به گزارش شفا آنلاین، مطالعات نشان میدهند که افزایش جذب پتاسیم و کاهش نمک و سدیم تا ۲۱درصد ریسک حمله قلبی(heart attack) را کاهش میدهد.پتاسیم با محافظت از رگهای خونی در مقابل ضخیم شدن و آسیب اکسیداتیو به بدن کمک میکند.هر بزرگسال باید روزانه ۴۷۰۰ میلیگرم پتاسیم دریافت کند.پتاسیم زیادی میتواند خطرناک باشد.خوراکیهای زیر به بدن شما کمک میکنند تا پتاسیم کافی را دریافت کند.
سیبزمینی
سیبزمینی بیشترین مقدار پتاسیم را در میان خوراکیها داراست.یک عدد سیبزمینی 694 میلیگرم پتاسیم و فقط 131 کالری دارد و پر از فیبر و بتاکاروتن است. سیبزمینی کبابی،سرخ شده،پوره یا شکم پر یکی از سالمترین و خوشمزهترین غذاهایی است که میتوانید بخورید.
رب گوجه فرنگی
گوجهفرنگی تازه بسیار مفید و خوب است،ولی پوره و رب گوجهفرنگی منبع بهتری از پتاسیم است.یک چهارم فنجان رب گوجهفرنگی 664 میلیگرم پتاسیم دارد و نیم فنجان پوره آن 549 میلیگرم پتاسیم دارد.آب گوجهفرنگی بیش از 400 میلیگرم پتاسیم دارد.پس اگر میخواهید با گوجهفرنگی غذا درست کنید،سعی کنید از رب گوجهفرنگی استفاده کنید.
حبوبات
لوبیای سفید پتاسیم زیادی دارد و نیم فنجان از آن حدود 600 میلیگرم پتاسیم دارد. لوبیا قرمز، لوبیا لیما، عدس و لپه هم منابع خوبی از پتاسیم هستند. همه حبوبات برای قلب مفید هستند و بهتر است آنها را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
ماست
220 گرم ماست بدون چربی ساده حدود 579 میلیگرم پتاسیم دارد،در حالی که ماست کم چرب،تمام شیر و دوغ پتاسیم کمتری دارند.بهتر است ماست را در صبحانه،یا بهجای مایونز در سالاد و ساندویچ و در دسر استفاده کرد.بیشتر محصولات ماستی حاوی پروبیوتیک هستند.پروبیوتیک باکتری طبیعی است که به گوارش کمک میکند و شکم شما را سالم نگه میدارد.
آلو
آب آلو پر از پتاسیم است و هر سه چهارم فنجان آن حدود 530 میلیگرم پتاسیم دارد.نیم فنجان خورش آلو 400 میلیگرم پتاسیم دارد.خوردن آلو خشک زیاد باعث میشود که استخوانهای شما محکم شوند.در یک تحقیق مشخص شد که خانمهایی که روزانه 10 عدد آلو میخورند، تراکم استخوانی(Bone density) بیشتری نسبت به خانمهایی که سیب میخورند دارند.
ماهی
ماهیهای پرگوشت مانند ماهی تن حدودا در هر 85 گرم 500 میلیگرم پتاسیم دارد.ماهی روغن و حتی قزل آلای رنگین پرورشی هم پر از پتاسیم هستند. ولی پتاسیم تنها دلیل اضافه کردن ماهی به برنامه غذایی نیست.خوردن دائم ماهی،عمر شما را افزایش میدهد،زیرا چربیهای سالمی در ماهی تازه وجود دارد.به گفته پژوهشگران دانشگاه هاروارد،برنامهای که در آن ماهی زیاد باشد،ریسک مرگ در اثر بیماری قلبی را نیز تا 35درصد کاهش میدهد.
موز
همه وقتی صحبت از خوراکیهای پرپتاسیم میشود،به موز فکر میکنند و البته درست است.چون یک موز متوسط بیش از 400 میلیگرم از این ماده معدنی مفید برای قلب را دارد.موز همچنین از بین برنده گرسنگی است و نشاسته مقاوم و کربوهیدرات سالمی دارد که معده شما را پر میکند و متابولیسم تان را تقویت میکند.
شیر
شیر منبعی شگفتانگیز از پتاسیم است و هر فنجان شیر بدون چربی،382 میلیگرم پتاسیم دارد.اگر طرفدار شیر نیستید،سعی کنید این مایع پر کلسیم را به اسموتیها و شیربستنیهای سالم بیفزایید.
آب پرتقال
یکی از سالمترین اجزای میز صبحانه آب پرتقال است و هر سه چهارم فنجان از آن 355 میلیگرم پتاسیم دارد. آب پرتقال تازه منبع خوبی از کلسیم، اسید فولیک و ویتامینهای B است.