کد خبر: ۲۰۱۸۱۹
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۰ - ۱۵ تير ۱۳۹۷ - 2018July 06
پژوهشگران دانشگاه هاروارد در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند خدمه هواپیما در معرض ابتلا به انواع بیماری‌های خطرناک به ویژه سرطان قراردارند
شفا آنلاین>سلامت>مشاغل مربوط به صنعت هوایی جز شغل‌های پرطرفدار است، اما در پشت ظاهر منحصربه فرد آن امکان ابتلا به بیماری‌های خطرناک وجود دارد.

به گزارش شفا آنلاین، پژوهشگران دانشگاه هاروارد در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند خدمه هواپیما در معرض ابتلا به انواع بیماری‌های خطرناک به ویژه سرطان قراردارند.

با وجود اینکه مهمانداران به دلیل نوع شغل خود از رژیم غذایی سالم و تناسب اندام مناسب برخوردارند و تعداد افراد سیگاری در بین آن‌ها بسیار کم است، اما نرخ ابتلا به سرطان بین مهانداران و خدمه پرواز بیشتر از سایر شغل هاست.

کارشناسان مهمترین دلیل ابتلا به سرطان در کارکنان هواپیما را دریافت اشعه‌های مضر کیهانی به میزان زیاد، استشمام بوی مواد شیمیایی در کابین هواپیما (به دلیل طراحی سیستم تهویه هواپیما که هوای عبوری از موتور‌های جت وارد فضای داخل کابین‌ها می‌شوند) و برهم خوردن تنظیم ساعت بیولوژیک بدن  بر اثر بی خوابی‌های مداوم می‌دانند.

آمار‌ها نشان می‌دهند مهمانداران مرد بیشتر به سرطان پوست مبتلا می‌شوند و مهمانداران زن درمعرض خطر ابتلا به سرطان سینه(Breast Cancer)، رحم، دهانه رحم، روده و تیروئید قراردارند.

پژوهشگران دانشگاه هاروارد برای به دست آوردن ارتباط شغل‌های صنعت هوانوردی با ابتلای افراد به انواع بیماری‌های مزمن غیر واگیر بر روی بیش از ۵ هزار مهماندار و خدمه پروازی داوطلب آزمایش‌های مختلف انجام داده اند.

در ارتفاع‌های بالا از سطح زمین در زمان پرواز با هواپیما، از تراکم هوا کاسته و فاصله مولکول‌های موجود درجو زمین زیاد می‌شود و این امکان وجود دارد که مسافران و خدمه بین ۱۰۰ الی ۲۰۰ برابر حالتی که بر روی زمین در کنار دریا هستند در معرض دوز‌های تابش اشعه‌های کیهانی قراربگیرند.

اکنون این پیشنهاد مطرح شده است که کارکتان هواپیما مانند متخصصان صنایع هسته‌ای حقوق و مزایایی به دلیل حق اشعه دریافت کنند.

سفر‌های طولانی سبب اختلال در ساعت بیولوژیک و دگرگون شدن تنظیم هورمون‌های بدن می‌شود که می‌تواند ابتلا به سرطان، ناباروری(sterility)، اختلال در قاعدگی بانوان و مواردی از این دست را به دنبال داشته باشد.

کارشناسان همچنین دریافتند هر ۵ سال سابقه کار بیشتر در صنعت هوانوردی و دریافت میزان بیشتر اشعه می‌تواند درصد ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهد.

زنان مهماندارهواپیما ۵ برابر بیشتر از سایر زنان به بیماری سرطان سینه مبتلا می‌شوند، این بیماری به ویژه در آن دسته از زنان مهماندار که مجرد و فاقد فرزند هستند بیشتر مشاهده شده است.

محققان در تلاش هستند با استفاده از این یافته ها، راهکار‌هایی جدید برای افزایش سطح سلامت خدمه پروازی و جلوگیری از ابتلای آن‌ها به انواع بیماری‌ها پیدا کنند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: