اغلب کودکان در طول پنج سال اول زندگی، چندین بار برای کارهایی مانند واکسیناسیون، خدمات تغذیه ای و مراقبت های دیگر به این مراکز مراجعه می کنند و سعی شده از این ظرفیت برای اجرای طرح غربالگری این اختلال استفاده شود
شفا آنلاین>سلامت>مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امور توانبخشی به اجرای طرح آزمایشی غربالگری اوتیسم از مهرماه امسال در اصفهان اشاره کرد و گفت: انواع تست های غربالگری این اختلال تهیه شده و افراد برای انجام غربالگری آموزش های لازم را فرا گرفته اند.
به گزارش شفا آنلاین، دکتر محمدتقی جغتایی با اشاره به اینکه غربالگری اوتیسم(Autism) در مراکز بهداشتی کشور انجام می شود، اظهار داشت: اغلب کودکان در طول پنج سال اول زندگی، چندین بار برای کارهایی مانند واکسیناسیون، خدمات تغذیه ای و مراقبت های دیگر به این مراکز مراجعه می کنند و سعی شده از این ظرفیت برای اجرای طرح غربالگری این اختلال استفاده شود.
وی شناسایی دقیق تر مبتلایان، ارائه خدمات بهتر و کاهش بار مالی به نظام سلامت را از ویژگی های این طرح برشمرد و گفت: از ظرفیت های شبکه های بهداشت برای اجرایی شدن این طرح در کشور، استفاده می شود.
جغتایی اظهار داشت: پایین ترین سن برای شناسایی اوتیسم از جمله اختلالات شناختی ، 18 ماهگی به بالا است و به همین دلیل غربالگری از این سن در کودکان آغاز می شود.
مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امور توانبخشی به اجرای غربالگری این اختلال در مهدهای کودک اشاره کرد و گفت: سازمان بهزیستی غربالگری اوتیسم را در مهدهای کودک ها را انجام می دهد که این طرح کماکان ادامه می یابد.
جغتایی به برگزاری طرح غرباگری اوتیسم در آموزش و پرورش برای کودکان در سن تحصیل اشاره کرد و گفت: غربالگری(Screening) این اختلال در سه سطح ، سن پایین ( شبکه های بهداشت)، متوسط ( مهدهای کودک) و سن تحصیل در آموزش و پرورش انجام می شود. غربالگری این اختلال در شبکه های بهداشت، مکمل اقدامات قبلی در این زمینه است تا زمینه شناسایی دقیق این افراد فراهم شود.
وی به برگزاری کارگاه آموزشی در این زمینه با هماهنگی سازمان بهداشت جهانی در نیمه دوم تیرماه اشاره کرد و گفت: این کارگاه یک هفته ای منطقه با حضور کشورهای همسایه ایران مانند سوریه ، عراق و افغانستان برگزار می شود.