شفا آنلاین:نانهای سفید خیلی سریع میتوانند سطح انسولین خون را بالا ببرند و بنابر این ذخایر چربی در بدن زیاد میشود.
به گزارش
شفا آنلاین:محمد تقی انوشه متخصص تغذیه و رژیم درمانی
گفت:کالری آزاد شده در نانها به دلیل وجود کربوهیدراتهای موجود در آن
است و این کربوهیدراتها در نان سفید و نان سبوس دار فرق میکند.
انوشه
اضافه کرد: کربوهیدراتهای موجود در نانهای سبوس دار هضم کندتری دارند و
انرژی را خیلی آرام و یکنواخت در اختیار بدن قرار میدهند و این به دلیل
فیبر موجود در نان سبوس دار است.
وی با اشاره به
این که نانهای سفید خیلی راحت هضم میشوند بیان داشت: این نانها خیلی
سریع میتوانند سطح انسولین خون را بالا ببرند و بنابر این ذخایر چربی در
بدن زیاد میشود زیرا همان لحظه که سطح انسولین بالا میرود باعث میشود
مقداری از آن مصرف و بقیه به صورت ذخایر چربی در آید.
متخصص
تغذیه و رژیم درمانی در ادامه اظهار داشت: به دلایلی که گفته میشود نان
سفید برای "بیماران دیابتی" مضر است و به هیچ عنوان مصرف آن توصیه نمیشود.
وی گفت: بیماران دیابتی باید از نانهای سبوس دار استفاده کنند که نان سنگک، بربری و نانهای سبوس دار صنعتی بسیار مناسب هستند.
انوشه
با بیان اینکه نانهای صنعتی سبوس دار مناسبتر هستند گفت: این نانها به
دلیل پخت بهتر، عوارض گوارشی کمتری ایجاد میکنند و همچنین ضایعات و
دورریزی کمتری دارند.
وی با اشاره به بیمارانی
که مبتلا به "ناراحتیهای گوارشی" هستند اظهار داشت: این بیماران که
نمیتوانند سبوس را به خوبی هضم کنند و دچار مشکلات گوارشی و نفخ زیاد
میشوند بهتر است از نان سفید استفاده کنند.
انوشه
در ادامه گفت: بسیاری از ویتامینها به خصوص "ویتامینهای گروه B" و املاح
در سبوس وجود دارند و توصیه میشود بیماران دیابتی و کسانی که مبتلا به
اضافه وزن هستند حتما از نانهای حاوی سبوس استفاده کنند.