کد خبر: ۱۹۹۷۹۲
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۰ - ۲۹ خرداد ۱۳۹۷ - 2018June 19
باید بگوییم که چربی می تواند به ما کمک کند وزن خود را متعادل نگه داریم.یعنی چربی ما را چاق نمی کند
شفاآنلاین>سلامت> چربی های غذایی انرژی ما را تامین می کنند، از اندام ها محافظت می کنند، غشای سلولی را حفظ می کنند و به بدن در جذب و پردازش مواد مغذی کمک می کنند.

به گزارش شفاآنلاین، باید بگوییم که چربی می تواند به ما کمک کند وزن خود را متعادل نگه داریم.یعنی چربی ما را چاق نمی کند؟پاسخ شما یک کلمه است: دقیقا. چربی سالم اگر به اندازه مصرف شود باعث کاهش وزنتان خواهد شد.

چربی چیزی نیست که از آن اجتناب کنید.چربی برای رشد طبیعی ضروری است.چربی های غذایی انرژی ما را تامین می کنند، از اندام ها محافظت می کنند، غشای سلولی را حفظ می کنند و به بدن در جذب و پردازش مواد مغذی کمک می کنند.

از آن گذشته به سوزاندن چربی در بدن کمک می کنند.ولی همه خوراکی های چرب یکسان عمل نمی کنند.پیتزا، سیب زمینی سرخ شده و همبرگر مسلما باعث اضافه وزن و بدتر شدن وضعیت سلامت شما می شوند.

تحقیقاتی که 50 سال گذشت انجام شده نشان داده اند که اسیدهای چرب اشباع که با هیدروژن اشباع شده اند و در دمای اتاق جامدند، کلسترول بد LDL را بالا می برند.

در حالی که کلسترول خوب HDL به همان اندازه برای محافظت از بدن در مقابل کلسترول بد و بیماری های قلبی ضروری است.

به جای این که یک مجرم در رژیم غذایی خود شناسایی کنیم باید به محتوای کالری کلی و کیفیت غذایی که می خوریم دقت کنیم.

خوراکی هایی که به تقویت سیستم ایمنی بدن و سلامت سلول هایمان کمک کنند برای خوردن خوبند.

برای یک رزیم غذایی سالم به خصوص اگر بخواهید وزن کم کنید باید بیشتر چربی هایی که می خورید از منابع چربی های یک یا چند غیر اشباع باشند. چرا؟

این خوراکی های خوب برای شما ( مثل ماهی، مغزها، دانه ها، سبزیجات برگ دار، روغن زیتون و آووکادو ) سرشار از مواد مغذی هستند. چربی های غیراشباع علاوه بر از بین بدن کلسترول LDL از عروق و بهبود سلامت قلب می توانند به سوزاندن چربی بدن بدون کاهش کالری کمک کنند.

مطالعه ای که در سال 2009 در مجله تغذیه Nutrition انگلیس منتشر شد. شرکت کنندگانی که اغلب اسیدهای چرب غیراشباع مصرف می کردند حجم بدنی و چربی شکمی کمتری نسبت به دیگران داشتند.

رژیم های کم چربی علاوه بر این که مواد مغذی مورد نیاز کمتری به بدن می رسانند باعث افزایش چاقی هم می شوند.

چربی طعم دهنده ای مناسب برای خوراکی هاست و زمانی که تولید کنندگان مواد غذایی چربی را حذف کنند مجبورند با نمک و شکر بیشتر به خوراکی های خود طعم بدهند که مواد مغذی ای به بدن نمی رسانند.

بدن برای تولید انرژی به سه ماده مغذی نیاز دارد : هیدرات های کربن، پروتئین و چربی.یک گرم چربی بیش از دو برابر پروتئین و هیدرات کربن  انرژی دارد.هنگامی که در رژیم غذایی خود چربی نداشته باشید مثل این است که سوختی برای سوزاندن کالری نداشته باشید.

بدن برای سوخت و ساز خود نیاز به انرژی دارد. مطالعه ای که در سال 2007 انجام شد نشان داد که مصرف اسیدهای چرب می تواند سلامت متابولیسم را بهبود دهد.

بر اساس مطالعه ای که د ر دانشکده پزشکی سنت لوئیس انجام شد،  چربی های قدیمی که در بافت های محیطی بدن ( اسراف شکم، ران و باشن ) جمع شده اند و به نام چربی زیر پوستی شناخته می شوند نمی توانند بدون کمک چربی های جدید فرایند سوخت و ساز مناسبی داشته باشند.

چربی غذای با فعال کردن مسیر PPAR-alpha و چربی سوزی از طریق کبد به تجزیه چربی های قدیمی در بدن کمک می کنند.

چربی به بدن سوخت رسانی می کند

چربی ماده مغذی راحتی برای هضم نیست بنابراین زمان بیشتری در سیستم گوارش باقی می ماند در نتیجه به تثبیت قند خون کمک می کند. بنابراین مدت زمان بیشتری احساس سیری می کنید و کمتر ریزه خواری می کنید.

بر اساس مطالعه ای که در سال 2008 در دانشگاه پامپلونا اسپانیا انجام شد، در واقع رژیم غذایی با مقادیر بالای اسیدهای چرب امگا3 می تواند باعث ایجاد احساس سیری بلافاصله و 2 ساعت بعد از وعده غذایی شود.

هر غذای خوشمزه ای شما را سرحال می آورد ولی غذاهای کم چرب چنین خاصیتی ندارند.

تحقیقاتی که در دانشگاه پوردو Purdue انجام شد نشان داد که جوانه های چشایی ما می تواند چربی غذا را تشخیص دهند به همین دلیل غذاهای کم چرب میل ما به خوردن چربی را کاهش نمی دهند.

چربی طعم کاملا متفاوتی(Different) از چهار مزه  اصلی شیرین، شور ، ترش و تلخ می دهد.

اسیدهای چرب امگا3 می توانند سطح سروتونین مغز را بهبود دهند و به بهبود حال شما کمک کنند و به شما انگیزه بهتری برای دور ماندن از خوردن پیتزا بدهند.

چربی عضله می سازد

مصرف چربی های خوب همراه با یک برنامه ورزشی مناسب می تواند به طور موثری عضله سازی را افزایش دهد.

افزایش توده عضلانی منجر به افزایش سوخت و ساز بدن می شود.

در مطالعه ای که در سال 2011 انجام شد نشان داد که مصرف مکمل های چربی های چند غیر اشباع روی افراد 25-45 ساله باعث افزایش غلظت پروتئین و اندازه سلول های عضلانی می شود.

اسیدهای چرب امگا3 باعث تحریک سنتز پروتئین عضلانی در افراد مسن می شوند.

چربی باعث مفید تر شدن غذاها می شود

بسیاری از مواد مغذی از جمله ویتامین های E، D ، A ، K محلول در چربی هسند یعنی بدن بدون چربی نمی تواند آن ها را جذب کند. در نتیجه منجر به کمبود ویتامین ها، خشکی پوست، کوری، شکنندگی استخوان، درد عضلانی و لخته شدن غیر طبیعی خون می شود.

این ویتامین ها برای حفظ انرژی، تمرکز و سلامت عضلات لازمند ضمن این که کلیدی برای داشتن وزن سالم به حساب می آیند.

به عنوان مثال ویتامین E آنتی اکسیدانی قوی برای کمک به حفظ متابولیسم بدن است در حالی که میزان ویتامین D در بدن با توانایی از دست دادن چربی به خصوص در ناحیه شکم مرتبط است.

بنابراین اگر می خواهید سالادی مغذی از اسفناج، گوجه و هویج داشته باشید بهتر است از زوغن زیتون هم در آن استفاده کنید.

چه چربی هایی را باید به رژیم غذاییتان اضافه کنید و چه چربی هایی را حذف کنید

اسید های چرب غیر اشباع: اسیدهای چرب تک و چند اشباع برای سلامت بدن مهم هستند. اسیدهای چرب تک اشباع را می تواند در روغن های گیاهی، مغز ها، دانه ها، زیتون و آووکادو پیدا کنید. اسیدای چرب چند اشباع در روغن های گیاهی، ماهی و غذاهای دریایی.

اسیدهای چرب امگا3 و امگا6 جزو اسیدهای چرب چند اشباع ضروی هستند که که حتما باید از طریق رژیم غذایی به بدن برسند.

اسیدهای چرب اشباع: در خوراکی هایی با منبع حیوانی مثل گوشت و لبنیات وجود دارند و معمولا در دمای اتاق جامدند. برخی از روغن های گیاهی مقل روغن نارگیل و روغن پالم هم حاوی اسیدهای چرب اشباع هستند.

سعی کنید مصرف(Consumption) اسیدهای چرب اشباع را کاهش داده و از سالم ترین منابعش استفاده کنید مثلا گوشت گاوی که با علف تغذیه شده باشد بهترین گزینه است.

اسیدهای چرب ترانس: روغن های گیاهی که فراوری شیمیایی شده اند. در دمای اتاق نیمه جامد هستند و در برخی مارگارین ها، سرخ کردنی ها و غذاهای فراوری شده استفاده می شوند.

این روغن ها به نام روغن های هیدروژنه هم شناخته می شوند که باید مثل طاعون از مصرفشان اجتناب کنید.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: