کد خبر: ۱۹۹۷۶۷
تاریخ انتشار: ۲۲:۱۰ - ۲۸ خرداد ۱۳۹۷ - 2018June 18
قصد داریم تا در این مطلب شما را فوت و فن آماده سازی و نوشیدن قهوه ترک آشنا نماید، پس با ما همراه باشید.
شفا آنلاین>تغذیه> قهوه جزء نوشیدنی‌های گرمی محسوب می‌شود که در فرهنگ‌ها و جوامع مختلف به روش‌های متفاوتی توسط افراد آماده و سرو می‌شود که هر کدام از این روش‌ها و بنوعی سبک‌ها برای خود طرفدارانی دارند.

به گزارش شفا آنلاین،.یکی از این سبک‌ها و روش‌های آماده سازی که در بین جوامع مختلف وجود دارد قهوه ترک است، که برای خود مراحل و پروسه‌ای جداگانه و خاص دارد و بنوعی از آماده سازی تا میل کردنش فوت و فن خودش را دارد.

قصد داریم تا در این مطلب شما را فوت و فن آماده سازی و نوشیدن قهوه ترک آشنا نماید، پس با ما همراه باشید.

قهوه ترک
برای درست کردن قهوه ترک باید از پودر دانه‌های قهوه‌ی تازه برشته شده استفاده کنید.

دانه‌های قهوه را در هاون بکوبید یا آسیاب کنید و پودر قهوه درست کنید.

همچنین می‌توانید برای اینکه تجربه بهتری از درست کردن قهوه داشته باشید از قهوه جوش مخصوص استفاده نمایید.

نحوه دم کردن قهوه ترک
این نوع قهوه معمولاً به عنوان قهوه ترک شناخته می‌شود و روش درست کردن آن در سراسر خاور میانه به یک شکل است؛ بنابراین به عنوان قهوه خاورمیانه هم شناخته می‌شود.

در یونان در پاسخ به حمله ترکیه به قبرس در سال ۱۹۷۴ نام آن را به قهوه یونانی تغییر دادند که در حقیقت همان قهوه ترک است، اما با یک نام متفاوت.

مواد لازم درست کردن قهوه ترک
(مقدار مواد در طی مراحل توضیح داده می‌شود)

دانه‌های قهوه

آب (در صورت تمایل می‌توان شیر را جایگزین آن کرد)

شکر

عطر و طعم دهنده‌های لازم
طرز تهیه قهوه ترک

دانه‌های قهوه را انتخاب کنید.

بهترین نوع آن‌ها برای قهوه ترک عبارتند از: موکا، جاوا و وینی برشته شده.

همچنین دانه‌های کمتر روغنی عربی هم انتخاب مناسبی است.

دم کردن قهوه ترک
دانه‌های قهوه را خوب آسیاب کنید.

پودر قهوه تان باید یکدست باشد و خیلی خوب آسیاب شده باشد.

پودر قهوه آماده هم می‌تواند برای این کار مورد استفاده قرار گیرد، البته زیاد تازه نیست.

یک قاشق چای خوری سر پر (۵ گرم) به ازای هر فنجان در) cezve قهوه جوش مخصوص بریزید.cezve یک ظرف مخصوص است که قسمت پایین آن پهن است و دارای گردنی باریک، یک دهانه و دسته‌ای بلند است.

شکر را به میزان دلخواه خود اضافه کنید و برای هر فنجان به اندازه‌ی همان فنجان آب سرد در قهوه جوش بریزید.

اگر می‌خواهید عطر و طعم خوبی به قهوه تان بدهید می‌توانید مانند نسخه عربی آن مواد زیر را اضافه کنید:

۲/۱ قاشق چای خوری دانه هل خرد شده یا ۸/۱ قاشق چای خوری هل و دارچین و جوز و میخک.

مخلوط را با یک چنگال یا قاشق کوچک -مثل حرکت هم زدن تخم مرغ- خوب هم بزنید. چنگال بهتر از قاشق پودر خشک قهوه و آب را با هم مخلوط می‌کند.

قهوه جوش را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به آرامی به جوش بیاید. در مدتی که روی حرارت قرار دارد آن را هم نزنید. هر چه حرارت کمتر باشد قهوه طعم بهتری پیدا خواهد کرد. قهوه جوش را به حال خود رها نکنید.

مشاهده می‌کنید که قهوه شروع به کف کردن می‌کند. وقتی که کف شروع به بالا آمدن کرد، آن را با قاشق داخل فنجان بریزید زمانی که قهوه شروع به جوشیدن کرد و کف تا دهانه ظرف بالا آمد، قهوه جوش را از روی اجاق بردارید و وقتی قهوه کمی از حالت جوش درآمد آن را داخل فنجان مخصوص قهوه ترکی بریزید.

فنجان‌های مخصوص قهوه ترکی کوچکتر از فنجان‌های معمولی است. اگر فنجان مخصوص ندارید از فنجان کوچک معمولی استفاده کنید.

اگر قهوه تان خیلی کف دارد آن را با قاشق بردارید. سپس قهوه جوش را مجدداً روی اجاق بگذارید و همین کار را برای فنجان بعدی تکرار کنید.

برای اینکه کف قهوه از بین نرود، از کناره فنجان قهوه را داخل آن بریزید نه از وسط آن.

کف قهوه گاهی اوقات در اسپرسو و در کشور‌های اروپای غربی crema نامیده می‌شود که مانند کف شیر به نظر می‌رسد در حالی که داخل آن شیر ندارد.

در کنار قهوه می‌توانید یک لیوان آب سرد هم سرو کنید. آب را پیش از قهوه می‌نوشند تا دهان تازه باشد و طعم قهوه را بهتر درک کنند
سرو کردن قهوه ترک

دور و بر فنجان را تمیز کنید. خیلی بد است که قهوه روی لبه فنجان یا زیر نعلبکی آن ریخته شده باشد.

یک قطعه راحت الحلقوم -آب نبات آدامس مانندی که روی آن پودر شکر ریخته شده است- کنار آن برای شیرین کردن دهان پس از خوردن قهوه سرو کنید.

قهوه ترک را به آرامی می‌نوشند. حداقل یک دقیقه قبل برای برداشتن فنجان کوچک و نوشیدن قهوه صبر کنید.
برچسب ها: قهوه ترک ، اسپرسو ، آدامس ، قهوه
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: