همهی ما میدانیم که خوردن زیاد غذای بیرون ایدهی خوبی نیست، چون این غذاها هزینهی بیشتری دارند و برای سلامتی ما مفید هم نیستند
شفا آنلاین>تغذیه>کارشناسان توصیه میکنند برای آنکه انتخابهای سالم تری در مورد غذاهای بیرون داشته باشیم، غذاهایی را انتخاب کنیم که پروتئین کافی را دارند، اما چربی زیادی ندارند.به گزارش شفا آنلاین، همهی ما میدانیم که خوردن زیاد غذای بیرون ایدهی خوبی نیست، چون این غذاها هزینهی بیشتری دارند و برای سلامتی ما مفید هم نیستند. علاوه بر این، از محتوای دقیق آنها بی خبریم و در اغلب مواقع معلوم نیست این غذاها در چه شرایطی آماده میشوند.صحبت دربارهی اینکه اگر بیشتر وعدههای غذایی خود را از بیرون تهیه کنیم دقیقا چه تأثیری بر بدن ما خواهد داشت، کمی دشوار است، چون بدن هر شخصی واکنش متفاوتی نسبت به این شرایط دارد. در مجموع، اگرچه بدیهی است که خوردن غذای بیرون عواقب نه چندان خوبی دارد، اما به طور قطع لازم است پیش از آنکه غذای دیگری از بیرون سفارش دهید، از این عواقب این کار آگاه شوید.غذای بیشتری میخوریداحتمال پرخوری(Overeating) زمانی که غذای بیرون را میخورید بیشتر از زمانی است که غذایتان را خودتان در خانه آماده میکنید، چون حجم غذای بسیاری از رستورانها بیشتر از مقدار استاندارد است.وقتی مقدار غذایی که سفارش دادید زیاد باشد، این مسأله مغز و بدن را سردرگم میکند و باعث میشود تصور کنید که این غذای یک نفر است، چون همان چیزی است که برای خودتان سفارش دادید، اما حقیقت آن است که حجم غذای رستورانها بسیار بیشتر از آن چیزی است که باید باشد. پژوهشها نشان داده است کسانی که غذای بیرون میخورند در مقایسه با کسانی که غذای خانگی میخورند، به طور متوسط ۲۰۰ کالری بیشتری دریافت میکنند.سطح نمک و کلسترول بدن را بالا میبردبالا بودن میزان نمک و کلسترول(Cholesterol) در بدن، خطر ابتلا به بسیاری از مشکلات جسمانی، از سردرد گرفته تا چاقی را افزایش میدهد.تحقیقی دربارهی بزرگترین رستورانهای زنجیرهای کشور امریکا در سال ۲۰۱۴ نشان داد مقدار نمک موجود در غذاهای این رستورانها به طور متوسط ۱۲۵۶ میلی گرم بود، در حالی که طبق دستورالعملهای دریافت مواد غذایی وزارت کشاورزی ایالات متحدهی امریکا این مقدار نباید روزانه بیشتر از ۲۳۰۰ میلی گرم باشد. رژیمهای غذایی پر نمک منجر به افزایش فشار خون، کم آب شدن بدن و بالا رفتن خطر ابتلا به سنگ کلیه میشود.غذاهای رستوران ها، به ویژه فست فودها، چربیهای اشباع شده و ترانس بسیار بیشتری در مقایسه با غذاهای خانگی دارند. کارشناسان توصیه میکنند برای بهبود سلامتی خود باید تلاش کنیم میزان چربی موجود در رژیم غذایی خود را کاهش دهیم، چون رژیمهای غذاییای که چربی زیادی دارند میزان کلسترول در بدن را افزایش میدهند.خطر ابتلا به بیماریهای قلبی یا سکتهی مغزی افزایش مییابدرژیمهای غذاییای که حاوی چربی، کلسترول و قند زیادی هستند، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش میدهند. وقتی غذای بیرون را میخورید بیشتر وسوسه میشوید در خوردن ادویهها و دسرهای حاوی مواد قندی افراط کنید، یا برای غذایی که آن را در خانه نمیتوانید درست کنید ولخرجی کنید. غذاهایی که گوشت و نشاستهی زیادی دارند، خطر ابتلا به بیماریها را افزایش میدهند.طی پژوهشی در آلمان، رابطهی میان مصرف پروتئین و خطر سکتهی مغزی مورد بررسی قرار گرفت. محققان متوجه شدند خطر سکته مغزی(stroke) در کسانی که روزانه ۹۳ گرم گوشت قرمز مصرف میکردند ۴۱ درصد بیشتر از کسانی بود که روزانه به طور متوسط ۴۸ گرم گوشت مصرف میکردند. یک تکه گوشت قرمز در رستوران معمولا کمی بیشتر از ۹۳ گرم است.کارشناسان توصیه میکنند برای آنکه انتخابهای سالم تری در مورد غذاهای بیرون داشته باشیم، غذاهایی را انتخاب کنیم که پروتئین کافی را دارند، اما چربی زیادی ندارند. علاوه بر این باید به کالری نوشیدنیها توجه داشته باشیم و ادویهی زیادی مصرف نکنیم.فتالاتهای بیشتری مصرف میکنیدفتالات نوعی مادهی شیمایی مصنوعی است که بر هورمونهای بدن تأثیر میگذارد. این در حالی است که غذاهای رستورانها با بسته بندیها و دستکشهای پلاستیکی و دیگر مواد حاوی فتالاتها تماس دارند.اگرچه فتالاتها تنها یک روز در بدن باقی میمانند، اما بسته به الگوی مصرف و کیفیت رژیم غذایی تان ممکن است در معرض خطر بیشتری در خصوص فتالاتها قرار بگیرید.احتمال افزایش وزن را بالا میبرداحتمال بالا رفتن میزان چربی بدن و افزایش وزن در کسانی که غذای بیرون را زیاد میخورند بیشتر از کسانی است که غذای خانگی میخورند.علت این مسأله احتمالا به دلیل راحتتر بودن خوردن غذا در بیرون خانه، متعدد بودن گزینهها در غذای بیرون و حجم بیشتر آن و نحوهی آماده سازی غذا در رستورانها است.