افراد برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود باید رژیم غذایی داشته باشند که در عین کاهش چربی ها، باعث افزایش انرژی سلولی او شود
شفا آنلاین>سلامت>یک متخصص طب سنتی در خصوص داشتن بدنی سالم و منع مصرف خوراکی مضر توضیح داد.
به گزارش شفا آنلاین، حسن اکبری متخصص طب سنتی در خصوص رژیم غذایی مناسب برای تقویت سیستم ایمنی(Safety system) بدن اظهار کرد: افراد برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود باید رژیم غذایی داشته باشند که در عین کاهش چربی ها، باعث افزایش انرژی سلولی او شود.
چه خوراکی هایی برای افراد توصیه می شود؟
این متخصص طب سنتی ادامه داد: خوراکی های توصیه شده شامل برخی گوشت ها نظیر گوسفند، شتر، پرندگان خشکی به استثنای مرغ صنعتی، بوقلمون محلی، بلدرچین، کبک، کبوتر، جوجه مرغ و خروس است همچنین افراد نباید از مصرف لبنیات غافل شوند به خصوص که خامه، سرشیر، پنیر با گردو گزینه مناسبی برای وعده شام هستند.
اکبری اظهار کرد: افراد باید در طول روز از انواع میوه جات استفاده کنند، انگور، خرما، زیتون، سیب، بِه، انار، توت، لیموشیرین، نارگیل، پرتقال، نارنگی شیرین، انبه و موز رسیده انتخاب مناسبی هستند؛ افراد باید در طول روز مصرف میوه را فراموش نکنند و حتما آن را در میان وعده های خود جای دهند.
از مصرف میوه جات غافل نشوید
وی افزود: بسیاری از افراد از مصرف سبزیجات امتناع می کنند در حالی که سبزیجات باعث تقویت انرژی فرد و جبران کمبود آب بدن می شود که برای سلامتی مفید است همچنین سبزی خوردن به جای سالاد خیار، گوجه فرنگی و کاهو گزینه مناسبی است علاوه بر آن سیر، پیاز، هویچ، کلم، کرفس و سایر سبزی های غذایی مثل سبزی آش و سبزی کوکو می تواند انتخاب مناسبی باشد.
از مصرف روغن پالم دار خودداری کنید
این متخصص طب سنتی(Traditional medicine) با اشاره به اینکه افراد باید تمام غذاهای سنتی ایرانی را با گوشت ها و روغن های توصیه شده طبخ کنند، گفت: روغن هایی شامل روغن کوهان شتر، روغن حیوانی (کرمانشاهی)، روغن دنبه، روغن زیتون و روغن کنجد برای افراد توصیه می شود؛ همچنین استفاده از غلات مانند گندم، جو و برنج باید در رژیم غذایی باشد.
برای حفظ سلامتی خود دور غذاهای فست فود را خط بکشید
اکبری با بیان اینکه افراد باید در طول روز خشکبار استفاده کنند تا انرژی کافی برای فعالیت مناسب داشته باشند، عنوان کرد: پسته، فندق، نخودچی، کشمش، انجیر و توت خشک، تخمه (به استثنای تخمه هندوانه)، برگ هلو و زرد آلو انتخاب مناسبی است؛ افرادی که فعالیت بیرون از منزل زیاد دارند می توانند این مواد را به مقدار کمی همراه خود داشته باشند و در صورتی که احساس ضعف کردند از این مواد استفاده کنند تا هنگام گرسنگی به فست فودها روی نیاورند.
استفاده از دمنوش های سنتی را فراموش نکنید
وی با تاکید بر اینکه افراد به چای باید از عرقیات و دمنوش های سنتی استفاده کنند، گفت: دمنوش هایی چون بادرنجبویه، اسطوخودوس، گل گاوزبان، عناب، زغفران، زنجبیل، دارچین، نعناع، پونه، چای کوهی، به، سیب، آویشن و غیره را با آب جوشیده گرم (طوری که دهان را نسوزاند) به همراه خرما و بر اساس نوع مزاج خود استفاده کنند.
استفاده از کربوهیدرات های ساده را از رژیم غذایی خود حذف کنید
این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه افراد باید کربوهیدرات های ساده را از رژیم غذایی خود حذف کنند، عنوان کرد: افراد باید به جای قند و شکر سفید از خرما، عسل، توت، کشمش یا قند و شکر سرخ استفاده کنند همچنین مصرف حبوبات مانند نخود، لپه و لوبیا را در رژیم غذایی خود جای دهند.
اکبری ادامه داد: به جای شیرینی های مصنوعی خشک و تر از شیرینی های طبیعی مانند خرما، انجیر، کشمش، توت و شیرینی های سنتی تهیه شده با روغن حیوانی استفاده کنید همچنین مصرف صیفی جات مانند خربزه و گرمک هم به افراد توصیه می شود.
شربت عسل بهترین نوشیدنی جایگزین آب سرد
وی افزود: به جای استفاده از آب سرد، نوشیدنی های خنک مثل شربت عسل، شیره انگور، با انواع دمنوش ها و عرقیات سنتی بر اساس مزاج خود استفاده کنید؛ مصرف انواع مرباها به اندازه کم مانعی ندارد، به جای استفاده از نمک صنعتی یددار نمک طبیعی (سنگ نمک آسیاب شده) استفاده شود.
از چه رژیم غذایی باید پرهیز کرد؟
این متخصص طب سنتی گفت: افراد باید گوشت گاو چه به صورت چرخ کرده یا خورشتی و مشتقات آن نظیر سوسیس، کالباس و همبرگر استفاده نکنند؛ همچنین از مصرف مرغ و تخم مرغ صنعتی اجتناب کرده و حتما در صورت مصرف نوع رسمی آن باشد.
اکبری ادامه داد: چای سبز و سیاه گزینه مناسبی نیستند و افراد نباید آن ها را مصرف کنند همچنین خوردن پنیر برای صبحانه مناسب نیست و بهتر است آن را شب استفاده کنید؛ انواع سس ها (چه سفید و چه قرمز)، آب سرد ( در مدت بیماری، شامل آب یخچال، آب یخ و آب کوزه) استفاده نشود و روغن ها شامل تمام روغن های نباتی مانند هیدروژنه، غیر هیدروژنه، روغن مایع و سرخ کردنی مصرف نشود.
برای پاکسازی بدن رژیم 40 روزه بگیرید
وی با بیان اینکه افراد برای پاکسازی بدن خود باید به طور موقت یک رژیم 40 روزه بگیرند و از مصرف برخی مواد غذایی پرهیز کنند، عنوان کرد: برخی گوشت ها مانند ماهی، مرغابی، غاز و تخم مرغ زیاد همچنین لبنیات مانند ماست، دوغ و شیر، میوه ها شامل هندوانه، خیار، طالبی، میوه های ترش و نارس، برخی سبزیجات مانند بادمجان، اسفناج، باقلا و قارچ و بوباتی چون عدس و ماش مصرف نشود.
این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه خوراکی های موقتی پس از 40 روز هر کدام با یک مصلح گرم مصرف شود، عنوان کرد: مثلا ماست با نعناع، شیر با خرما، دوغ با گل محمدی استفاده شود؛ به جای مصرف آبلیمو، آبغوره و ترشی می توانید از سرکه محلی انگور یا سیر ترشی با سرکه محلی انگور استفاده کنید.
جایگزین چای و آب سرد چه نوشیدنی است؟
اکبری با بیان اینکه آب سرد به علت دارا بودن طبع سرد و تر، روی سلول اثر منفی می گذارد، گفت: آب سرد عبور الکترون برای متابولیسم مواد غذایی را کم کرده و موجب کاهش ATP سلولی می شود که در نهایت منجر به اختلال عملکردی بسیاری از سلول ها و بروز بیماری می شود.
وی ادامه داد: توصیه می شود به جای آب سرد، آب جوشیده گرم( فقط زبان را نسوزاند)، آب جوشیده با خرما، توت و انجیر خشک استفاده شود همچنین افراد دیابتی از مصرف شربت عسل پرهیز کنند اما برای افراد دیگر این خوراکی مانعی ندارد، شربت خنک شیره انگور، انواع شربت های محلی مثل شربت زعفران، بیدمشک، بهار نارنج، نعناع، عرق یونجه با عسل و سنکنجبین انتخاب مناسبی است.
مصرف نوشیدنی شیرین برای دیابتی ها چقدر باشد؟
این متخصص طب سنتی یاد آور شد: دیابتی ها باید یک چهارم افراد عادی عسل مصرف کنند همچنین مصرف دمنوش بوقناق به میزان لازم مصرف شود.