تحقیقات گذشته نشان داده بود نوجوانانی که زمان بسیاری را با تلفنهای هوشمندشان میگذرانند، نسبت به نوجوانان دیگر بیشتر احتمال دارد به اضطراب و افسردگی مبتلا شوند.
شفا آنلاین>اجتماعی>بنابه گفته استاد و محققی از دانشگاه بث در بریتانیا، والدین باید شبها، تلفنهای هوشمند را از کنار کودکان خود دور نگهداشته و برای بیدار کردن آنها، از ساعتهای شماطه دار استفاده کنند. این محقق معتقد است که کودکان و نوجوانان متوجه نیستند که تا دیروقت بیدار ماندن و با تلفن خود کار کردن، مشکلات بسیاری برای آنها به همراه میآورد که کمترین آنها خستگی در روز بعد و اثر بد روی هوششان است.
به گزارش شفا آنلاین:، پروفسور آدام جوین سان، استاد و محقق دانشگاه بث میگوید: دانشمندان به تازگی در حال شناخت اثرات مضر این فناوری دنیای مدرن روی مغز انسان هستند. تحقیقات گذشته نشان داده بود نوجوانانی که زمان بسیاری را با تلفنهای هوشمندشان میگذرانند، نسبت به نوجوانان دیگر بیشتر احتمال دارد به اضطراب و افسردگی مبتلا شوند. جوانان معمولا تا دهه ۲۰ سالگیشان نمیتوانند به طور کامل عواقب کار بیاندازه با تلفن همراه را درک کنند و به گفته این محقق، والدین باید در قبال کودکان خود احساس مسئولیت کرده و تلفنهای هوشمند را از کنار رختخواب کودکان خود- تا ۱۸ سالگی- دور نگه دارند.مطالعات نشان داده است، افراد و به ویژه کودکان و نوجوانانی که بیش از حد از تلفن هوشمند استفاده میکنند، قدرت تفکر انتقادی و تحلیلی خود را از دست داده و به جای آن پاسخ تمام مشکلات خود را از اینترنت جستجو میکنند. همچنین این افراد به سرعت حتی جزئی ترین حقایق را نیز کمتر به خاطر میسپارند. زیرا همیشه به تلفنهای هوشمند خود وابستهاند. وجود این ابزار کوچک، قدرت تمرکز و توجه کاربران خود را از بین میبرد.
تلفن هوشمند روی مغز و عملکرد شناختی کودکان اثر منفی میگذارد و در حقیقت تعادل شیمیایی مغز کودکان و نوجوانانی که مدام تلفن همراه را کنار خود دارند، به هم میزند و آنها به مرور دچار افسردگی، اضطراب، بیخوابی و در بزرگسالی به افرادی حواس پرت و کم هوش تبدیل میشوند.
خواب کودکان نیز با استفاده دایمی از تلفنهای هوشمند، کم میشود. درحالی که کودکان برای رشد جسمی به خواب بیشتری نیاز دارند. بنابراین استفاده از این ابزار به وسیله آنها، به ویژه شبها موقع خواب، باید محدود شود.دیلی میل