تحقیقات محققان و زیست شناسان دانشگاه وارویک و منچستر نشان میدهد که با افزایش دمای بدن، سرعت و کارایی بدن در مبارزه با تومورها، عفونتها و زخمها نیز افزایش مییابد
شفاآنلاین>سلامت> افزایش دمای بدن سرعت و کارایی سیستم ایمنی بدن را در مبارزه با تومورها، عفونتها و آسیبهای بدنی افزایش میدهد.
به گزارش شفاآنلاین، تحقیقات محققان و زیست شناسان دانشگاه وارویک و منچستر نشان میدهد که با افزایش دمای بدن، سرعت و کارایی بدن در مبارزه با تومورها، عفونتها و زخمها نیز افزایش مییابد، به گفته این محققان، افزایش کم دمای بدن، موجب تسریع واکنش بدن به عفونتها میشود؛ این یافته جدید محققان میتواند به آنها برای ساخت داروهای موثرتر در درمان تومورها و عفونتها (Infections)کمک کند. محققان دریافتند که افزایش دمای بدن موجب تحریک و فعال شدن اناف-کاپا بی یا «فاکتور هستهای تقویتکننده زنجیره سبک کاپا از لنفوسیتهایِ بیِ فعالشده» میشود، در نتیجه این موضوع، سلولها برای پاسخ و واکنش به تومور، زخم یا عفونت تحریک میشوند؛ عدم تعادل اناف-کاپا بی موجب بروز بیماریهای التهابی مانند بیماری کرون، پسوریازیس و آرتریت روماتوئید میشود. در دمای 34 درجه بدن، سرعت و میزان اناف-کاپا بی کاهش مییابد اما در دمای بالاتر از دمای طبیعی بدن یعنی 37درجه سرعت عمل اناف-کاپا بی به شدت افزایش پیدا میکند.پروتئین آ-20 چیست؟
محققان دانشگاه وارویک بررسی کردند که چگونه افزایش دمای بدن موجب افزایش سرعت عمل این چرخه میشود، آنها احتمال دادند که پروتئین آ-20 نقش بسیار مهمی در این زمینه ایفا میکند.
پروتئین آ-20 یک نوع پروتئین است که برای جلوگیری از بیماریهای التهابی ضروری است. برای اثبات این موضوع، محققان، پروتئین آ-20 را از سلولها حذف کردند و سپس دریافتند با این اقدام اناف-کاپا بی کارایی و حساسیت خود را نسبت به کاهش دما از دست داد.
پروفسور دیود رند، محقق برجسته دانشگاه وارویک در مورد اینکه چگونه ساعت بدن تغییرات دمایی را کنترل میکند، توضیح میدهد که کاهش(Decrease) دمای بدن در مدت خواب چگونه با تاثیرپذیری از تغییرات کاری، پرواززدی یا اختلالات خواب میتواند موجب تشدید بیماریهای التهابی شود.
در تحقیقات انجام شده دما تاثیری بر بسیاری از ژنهای کنترل شده توسط اناف-کاپا بی نداشت با این حال گروهی از ژنها نیز بودند که تحت تاثیر دما تغییر شکل دادند، این ژنهای حساس به دما نقش مهمی در واکنش به التهابات و تغییرات سلولی داشتند.
نتایج این مطالعات نشان میدهد در داروهای جدید باید تغییرات دمایی التهابات سلولی و بافتی با هدفگیری پروتئین آ-20 در نظر گرفته شود.
پروفسور مایک وایت، متخصص زیست شناسی از دانشگاه منچستر گفت که این مطالعه توضیحی را در مورد چگونگی ارتباط سلامت محیط و بدن ارائه کرده است. او میگوید: «واضح است که بیماریهایی نظیر آنفولانزا یا سرماخوردگی فصلی در زمستان که دمای هوا کاهش مییابد، شایعتر است؛ علاوه بر این تحقیقات نشان داده است موشهایی که در دمای بالاتری زندگی میکنند، کمتر از التهاب و بیماری سرطان رنج میبرند. اکنون مشخص شده است که پاسخهای ایمنی بدن بسته به تغییرات دمایی متفاوت است.»