کد خبر: ۱۹۷۷۲۴
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۰ - ۱۱ خرداد ۱۳۹۷ - 2018June 01
تاثیر دود ناشی از استعمال سیگار و قلیان بر کودکانی که در معرض دود سیگار والدین یا اطرافیان خود قرار دارند بیشتر از بزرگسالان است
شفاآنلاین>سلامت> یک فوق تخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به اینکه دود سیگار سبب از بین رفتن مخاط دستگاه تنفسی در کودکان می‌شود، گفت: برونشیت، خروسک، عفونت‌ و ذات الریه نیز در کودکانی که در معرض دود قلیان یا سیگار هستند بیشتر از سایرین است.

به گزارش شفاآنلاین، دکتر ثمیله نوربخش، درباره تاثیر دود سیگار و قلیان بر کودکان اظهار کرد: تاثیر دود ناشی از استعمال سیگار و قلیان بر کودکانی که در معرض دود سیگار والدین یا اطرافیان خود قرار دارند بیشتر از بزرگسالان است.

وی با بیان اینکه دود سیگار مخاط دستگاه تنفس تا ریه را تحت تاثیر قرار می‌دهد، افزود: سد مخاطی که مسئولیت حفاظت از بدن را برعهده دارد از ورود مواد مضر همچون آلودگی‌ها، میکروب‌ها (Germs)و مواد آلرژی‌‌زا به داخل بدن جلوگیری می‌کند اما دود ناشی از سیگار مژک‌هایی که مراقبت از بدن را برعهده دارند از بین می‌برد و این مسئله سبب ورود میکروب‌ها به داخل ریه کودکان می‌شود.

استاد بیماری‌های عفونی و ریه کودکان یادآور شد: کودکانی که در معرض دود مواد دخانیات بوده بیشتر از سایر کودکان و حتی بزرگسالان  به بیماری‌های ویروسی، عفونتی، آلرژی‌های تنفسی و فصلی مبتلا می‌شوند.

نوربخش عنوان کرد: مشکلات(Difficulties) تنفسی دستگاه فوقانی همچون بینی، گوش و سینوس‌ها و دستگاه تنفسی تحتانی که شامل ریه است را درگیر می‌کند همچنین در فصل‌های سرد سال به ویژه کودکانی که در معرض آلودگی‌های ناشی از دود سیگار هستند بیشتر از سایر کودکان به عفونت‌های دستگاه گوارش دچار می‌شوند.

وی خاطرنشان: از بین رفتن مخاط دستگاه تنفسی در کودکانی که در معرض دود سیگار بوده سبب شده تا سرماخوردگی ساده که در افراد معمولی نهایتا ظرف ۵ روز بهبود می‌یابد در این کودکان به چندین هفته یا ماه به طول انجامد و فرد در نهایت به بیمارستان بستری شود.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی کودکان تاکید کرد: برونشیت، خروسک، عفونت‌ها و ذات الریه نیز در کودکانی که در معرض دود قلیان یا سیگار هستند بیشتر از سایرین  است و متاسفانه بهبود این بیماران کمتر خواهد بود.

نوربخش با اشاره به اینکه حساسیت‌های تنفسی در فصل بهار بیشتر مشاهده می‌شود، گفت: حتی اگر فردی حساسیت خفیف داشته باشد اگر در معرض دود ناشی از مواد مخدریا سیگار و قلیان قرار گیرد به علت از دست رفتن مخاط حفاظتی در بینی و ریه‌ها ورود مواد آنتی ژن و حساسیت‌زا بیشتر می‌شود و گرفتگی بینی ناشی از آلرژی، سینوزیت‌های آلرژیک و عفونت‌های ریه در این افراد بیشتر از سایرین مشاهده می‌شود که حتی گاهی به حدی شدت می‌یابد که تبدیل به حمله آسم در این کودکان می‌شود.

وی یادآور شد: بسیاری از بیمارانی که در حال حاضر مبتلا به سرطان ریه هستند افرادی بوده که در دوران کودکی در معرض دود سیگار قرار گرفته‌اند بنابراین برای پیشگیری از بروز این مشکل ضرورت دارد کودکان در معرض دود سیگار و آلودگی‌های محیطی قرار نگیرند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: