کد خبر: ۱۹۶۴۷۶
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۰ - ۰۱ خرداد ۱۳۹۷ - 2018May 22
سیاست ما براین اساس بوده که بتوانیم بیماران را بلافاصله پس از شناسایی، درمان کنیم. در حال حاضر 13 هزار نفر را شناسایی کرده‌ایم و همه آنها تحت درمان قرار دارند و در حدود 40 درصد آنها آزمایشاتی انجام داده‌ایم
شفاآنلاین>سلامت> رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در نشستی خبری درباره سیاست‌های وزارت بهداشت در زمینه پیشگیری و درمان بیماری ایدز در کشور گفت: وزارت بهداشت سیاست بسیار گسترده‌ای را در برنامه چهارم استراتژیک کشوری ایدز شروع کرد. در این برنامه تمام بخش‌های درگیر توسعه کشور، مشارکت داشته‌اند و وظیفه هر سازمانی برای اطلاع رسانی، پیشگیری و همچنین درمان این بیماری مشخص است.

به گزارش شفاآنلاین، دکتر محمدمهدی گویا افزود: سیاست ما براین اساس بوده که بتوانیم بیماران را بلافاصله پس از شناسایی، درمان کنیم. در حال حاضر 13 هزار نفر را شناسایی کرده‌ایم و همه آنها تحت درمان قرار دارند و در حدود 40 درصد آنها آزمایشاتی انجام داده‌ایم و اطمینان حاصل شده است که درمانشان کامل بوده است.

گویا در ادامه با اشاره به سیاست پیشگیری (prevention)از انتقال بیماری ایدز از مادر به کودک، گفت: بر اساس این سیاست مادرانی  را که دارای رفتارهای پرخطر هستند شناسایی کرده و درمان آنها را در دوران بارداری پیگیری می‌کنیم و در صورت ابتلا به این عفونت موارد لازم انجام می‌شود. زایمان این مادران در شرایط ویژه صورت می‌گیرد و پس از زایمان نیز درمان ادامه می‌یابد. کودکان آنها نیز تحت درمان و مراقبت هستند. خوشبختانه آماری که در این زمینه داریم در سطح جهان خیره‌کننده است، به طوری که 93.5 درصد کودکانی که از مادران مبتلا به HIV به دنیا آمدند، به‌دنبال اقداماتی که برای آنها انجام شده، پس از تولد سالم بودند.رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: در رابطه با داروی ضد ایدز نیز باید بگویم که بخش قابل توجهی از این دارو در داخل کشور تولید می‌شود. در مورد بخشی هم که خارجی است، دارو به اندازه کافی موجود است و به بیماران اطمینان خاطر می‌دهم که مشکلی از این بابت وجود ندارد.

او درباره مباحث مطرح مبنی بر توقف فعالیت اتوبوس‌های ایدز، گفت: اتوبوس‌های ایدز کماکان به فعالیت خود در شهرستان‌های مختلف کشور ادامه می‌دهند. البته تأکید می‌کنم که اطلاع‌رسانی کاری چند بخشی است که تنها بخشی از آن به وزارت بهداشت مربوط می‌شود. بخشی از اطلاع رسانی‌ها در مورد چنین بیماری‌هایی به سازمان‌هایی مانند بهزیستی نیز مربوط می‌شود. در مجموع اگر جایی کمبودی در این زمینه بوده بی‌تردید به منابع مالی مربوط می‌شود. اتوبوس ایدز یکی از سیاست‌های موفق بوده که همچنان ادامه دارد و از این جهت با مانعی مواجه نیستیم. اگر هم مانعی وجود داشته باشد قادر به برطرف کردن آن هستیم. وی تأکید کرد: در حال حاضر می‌توانیم اطلاعات دقیق دهیم که این اتوبوس‌ها کجاها فعالیت دارند و اظهارات مبنی بر توقف این فعالیت‌ها می‌تواند اظهارنظر سطحی افراد تلقی شود.

مرگ 15 نفر به‌دلیل مصرف قارچ‌های سمی
وی درباره شیوع مسمومیت‌ها با قارچ طی چند روز اخیر، گفت: چند عامل باعث افزایش این مسمومیت‌ها می‌شود. افزایش میزان و تعداد بارندگی‌ها در رویش این قارچ‌ها بسیار مؤثر است. از آنجا که رطوبت خاک بیشتر می‌شود، رشد این قارچ‌ها نیز افزایش می‌یابد. تأکید می‌کنم که به قارچ‌های مناطق جنگلی و صحرایی یا قارچ‌هایی که توسط دستفروش‌ها به فروش می‌رسند به هیچ وجه اعتماد نشود. گویا با اشاره به آخرین آمار مسمومیت‌های ناشی از مصرف قارچ سمی در برخی استان‌های کشور گفت: تاکنون بیش از 800 نفر به علت مصرف قارچ‌های سمی دچار مسمومیت شده‌اند و بنابراعلام اورژانس کشور تاکنون 15 نفر دیگر نیز فوت کرده‌اند.

او با بیان اینکه علائم مسمومیت ناشی از این قارچ‌ها در مرحله اول طی 6 ساعت تا سه روز پس از مصرف ظاهر می‌شود، گفت: معدودی از این افراد نیز وارد مرحله سوم بیماری که شامل نارسایی شدید کبد و در برخی موارد بیماری‌های کلیوی است، می‌شوند به طوری که ممکن است حتی نیاز به پیوند داشته باشند یا جان خود را از دست بدهند.

به گفته گویا، پروتکل درمان این بیماری تهیه و در اختیار مراکز درمانی قرار گرفته است. باز هم تأکید می‌کنم که این بیماری درمان دارویی خاصی ندارد و درمان آن درمان علامتی است. تاکنون نیز 11 نفر به‌دلیل مسمومیت با قارچ فوت کردند. حدود 220 تا 230 نفر در بیمارستان‌ها بستری شده‌اند. سه نفر هم پیوند کبد (Liver)شده‌اند.

اقدامات وزارت بهداشت برای کنترل سالک و وبا در کرمانشاه
گویا در ادامه با اشاره به پیش‌بینی گسترش چند بیماری در فصل گرما از جمله بیماری‌های منتقله از آب و غذا مانند وبا و همچنین بیماری‌هایی نظیر سالک، مارگزیدگی، عقرب گزیدگی و حیوان گزیدگی، افزود: برای بیماری‌های ناشی از آب و غذا چندین جلسه در سطح استان برگزار شد. خوشبختانه اقدامات خوبی در رابطه با آب آشامیدنی و مصرفی مناطق زلزله زده صورت گرفته است. جمع‌آوری فاضلاب‌ها و روان آب‌های سطحی از ابتدا خواست وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی بود که خوشبختانه مورد حمایت استانداری قرار گرفت. البته در برخی از مناطق سرپل ذهاب کماکان به صورت جزئی این موارد باقی است اما نسبت به بعد از زلزله، خطر به میزان قابل توجهی کاهش یافته است که امیدواریم در طول تابستان این وضعیت ادامه یابد.

افزایش 7 درصدی تلفات قرص برنج در کشور
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی کشور با بیان اینکه آمار تلفات قرص برنج در کشور نسبت به سال گذشته هفت درصد افزایش داشته است، گفت: در سال گذشته ۶۴۰ نفر در اثر مسمومیت با قرص برنج در کشور جان خود را از دست داده‌اند. به‌گزارش ایلنا کامبیز سلطانی‌نژاد با اشاره به آمار مرگ و میر سال گذشته براثر استفاده از قرص برنج گفت: در سال گذشته ۶۴۰ نفر در کشور بر اثر مسمومیت با قرص برنج جان خود را از دست دادند، این رقم در مقایسه با سال قبل از آن که آمار تلفات قرص برنج در کشور، ۵۹۸ نفر بود، هفت درصد افزایش یافته است. وی ادامه داد: بیشترین آمار تلفات در سال گذشته به ترتیب مربوط به استان‌های تهران با ۱۳۴، مازندران با ۸۸ و گیلان با ۶۹ فوتی بوده است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: