کد خبر: ۱۹۶۲۶۱
تاریخ انتشار: ۰۳:۱۵ - ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - 2018May 21
افرادی مبتلا به دیابت خفیف بوده و بیماری‌شان با رژیم غذایی تحت کنترل است اما تحت دارودرمانی نیستند می‌توانند روزه بگیرند
شفا آنلاین>سلامت>یک فوق تخصص غدد و متابولسیم گفت: مبتلایان به دیابت اگر دچار عارضه دیابتی خاصی نباشند با رعایت نکاتی خاص می‌توانند روزه بگیرند.

به گزارش شفا آنلاین:درباره شرایط روز‌ه‌داری افرادی مبتلا به دیابت، با بیان اینکه این افراد تحت شرایط و تمهیدات خاصی می‌توانند روزه‌ بگیرند، گفت: افرادی مبتلا به دیابت <Diabetes>خفیف بوده و بیماری‌شان با رژیم غذایی تحت کنترل است اما تحت دارودرمانی نیستند می‌توانند روزه بگیرند.

وی ادامه داد: افرادی که تحت درمان دارویی خوراکی قرار دارند و تنها متفورمین مصرف می‌کنند می‌توانند روزه بگیرند اما ضروری است دوز مصرفی خود را تقسیم کنند یعنی اگر باید ۳عدد متفورمین در طول روز مصرف کنند در طول روزه خود این تعداد را به نحوی تقسیم بندی کنند که در فاصله افطار تا سحر خورده شود.

این فوق تخصص غدد و متابولسیم با اشاره به افرادی که به غیر از متفورمین داروهای دیگری نیز مصرف می‌کنند، اظهار کرد:  این افراد نیز باید با نظر پزشک دوز داروی خود را تعدیل کرده و و در زمان سحر دوز کمتر و در زمان افطار دوز بیشتری مصرف کنند.

وی بیان کرد: در گذشته به بیماران دیابتی که انسولین استفاده می‌کردند توصیه می‌شد که روزه نگیرند اما امروز با توجه به انسولین‌های پیشرفته و جدید و قلم‌های انسولین این افراد نیز می‌توانند در شرایط خاص و با نظر پزشک دوز انسولین را کاهش داده و نوع آن را تغییر دهند و روزه‌ بگیرند.

مهاجری با تاکید براینکه بیماران باید دستگاه گلوکومتری خانگی داشته باشند، که بتوانند میزان قند خون را اندازه‌گیری کنند، افزود: این افراد باید قبل و بعد از سحر و افطار و نیز در طول روز قند خون خود را چک کنند و اگر در طول روزه‌داری نیز با علائم کاهش میزان قند خون شامل تعریق، تپش قلب، لرزش دست‌ها و ضعف شدید مواجه شدند هرچه سریع‌تر نسبت به بررسی میزان قند خون خود اقدام کرده و اگر متوجه شدند که میزان قند خونشان به کمتر از ۶۰ میلی‌گرم در دیسی لیتر رسیده باید سریعا افطار کنند.

وی عنوان کرد: به زنان باردار مبتلا به دیابت، افرادی که قند خونشان کنترل نشده یا بالای ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلی‌گرم است و نیز افرادی که قندخونشان کمتر از ۶۰ میلی‌گرم است، افرادی که پیش از ماه رمضان دچار عارضه حاد دیابتی مانند کتواسیدوزدیابتی شده‌اند یا کمای دیابتی را تجربه کرده‌اند،‌ همچنین افرادی که با حملا شدید افتد قند خون و کاهش سطح هوشیاری مواجه شده یا دچار عوارض دیابت مانند نارسایی قلبی، نارسایی کلیوی به علاوه دیابت هستند توصیه می‌کنیم روزه نگیرند.

این متخصص غدد با تاکید براینکه افراد مبتلا به دیابت باید در زمان افطار تا سحر مایعاتی با شیرینی کم به مقدار فراوان استافده کنند،‌ بیان کرد: این افراد بهتر است در زمان افطار وعده غذایی خود را به این ترتیب تقسیم کنند که سحری را جایگزین ناهار کرده و افطار خود را مانند صبحانه آغاز کنند و دو ساعت بعد وعده افطار را مانند شام در روزه‌‌های عادی تناول کنند.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: اگر بیماران مبتلا به دیابت که دچار عارضه دیابت نیستند، این نکات را رعایت کنند می‌توانند روزه گرفته و از معنویات این ماه استفاده کنند.طبنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: