کوتاهی عضلات انتهایی پا که تاندون آشیل در آن قرار دارد، صاف بودن یا قوس بیش از اندازه کف پا، استفاده از کفشهای نامناسب، پاشنهدار یا تنگ و وزن بالا سبب به وجود آمدن خارپاشنه پا میشود.
شفا آنلاین>سلامت>یک متخصص پزشکی ورزشی با اشاره به اینکه دیابت سبب شده ابتلا فردبه خارپاشنه پا میشود، گفت: استفاده از کفشهای تنگ یا پاشنهبلند نیز فرد را مستعد ابتلا به این مشکل میکند.
به گزارش شفا آنلاین:دکتر شاهین صاحی درباره علت به وجود آمدن خار پاشنه<Heel thorns> پا اظهار کرد: کوتاهی عضلات انتهایی پا که تاندون آشیل در آن قرار دارد، صاف بودن یا قوس بیش از اندازه کف پا، استفاده از کفشهای نامناسب، پاشنهدار یا تنگ و وزن بالا سبب به وجود آمدن خارپاشنه پا میشود.وی با بیان اینکه دیابت نیز باعث ابتلا فرد به خارپاشنه پا میشود، افزود: شایعترین علامت بروز این مشکل درد صبحگاهی یا زمانی بوده که فرد پس از استراحت بیدار میشود بنابراین در هنگام اولین قدم به دلیل اینکه نیام کفپا دچار کشش میشود درد شدیدی در پاشنه پا به وجود میآید که معمولا پس از برداشتن چند گام بیمار احساس راحتی میکند و بعد از آن ممکن است درد پا دوباره ایجاد شود.
این متخصص پزشکی ورزشی اضافه کرد: فرد زمان فعالیت ورزشی دردی را به همراه ندارد ولی در هنگامی که این فعالیت به پایان برسد دوباره درد ایجاد میشود.همچنین گسترش این بیماری سبب ایجاد تغییرات استخوانی در پاشنه پا و ایجاد پیچ خوردگی استخوان در ناحیه پا میشود.
صالحی عنوان کرد: با انجام امآر آی التهاب به وجود آمده در پا مشاهده میشود که روشهای درمانی ساده برای این مشکل شامل اصلاح سبک زندگی اشتباه همچون کاهش وزن در افردی که وزن زیاد از حد دارند، پوشیدن کفشهای مناسب و استفاده از کفیهای که دارای برجستگی هستند در افراد دارای کفپای صاف بسیار موثر است.
وی یادآورشد: انجام ورزشهایی جهت انعطافپذیری تاندون آشیل و عضلات پا و انجام ورزشهایی جهت انعطافپذیری کف پا همچون استفاده از توپ تنیس و جابهجا کردن آن در کف پا کارایی قابل توجهی در جلوگیری از گسترش این مشکل دارد.
این متخصص پزشکی ورزشی اضافه کرد: اگر روشهای ساده مشکل فرد را رفع نکرد پزشک انجام روشهای درمانی تهاجمیتر همچون تزریق ماده درمانی در کف پا، استفاده از دستگاه شاک وی، و در نهایت جراحی را انجام میدهد.طبنا