کد خبر: ۱۹۵۴۲۰
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۰ - ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۷ - 2018May 13
پرداختی از جیب مردم در نظام سلامت ما در طی 40 سال قبل از اجرایی شدن طرح تحول سلامت نزدیک به 40 تا 50 درصد بوده و در سال 89 این رقم به 58 درصد رسیده است
شفا آنلاین>سلامت>سخنگوی وزارت بهداشت درخصوص مهم‌ترین عوامل پرداختی از جیب مردم در کشور گفت: هزینه های سرپایی، دندانپزشکی، اعمال زیبایی و همچنین سایر جراحی‌هایی که در این زمینه انجام می‌شود از جمله این موارد به شمار می‌رود.

به گزارش شفا آنلاین، ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت(Ministry of Health) درخصوص شاخص‌های پرداختی از جیب مردم در حوزه سلامت توضیح داد: این شاخص‌ها به دو روش ارائه می‌شود که یکی درصد پرداختی از هزینه‌های سلامت که در قوانین برنامه توسعه معمولا به این شاخص اشاره شده است و برای آن طبق قانون حدودی مشخص شده که در برنامه چهارم و پنجم توسعه قرار بود این رقم به زیر 30 درصد کاهش پیدا کند و در برنامه ششم طبق جدول ماده 74 این رقم به حدود 25 درصد برسد.

وی افزود: پرداختی از جیب مردم در نظام سلامت ما در طی 40 سال قبل از اجرایی شدن طرح تحول سلامت نزدیک به 40 تا 50 درصد بوده و در سال 89 این رقم به 58 درصد رسیده است.

سخنگوی وزارت بهداشت تصریح کرد: خوشبختانه پس از اجرایی شدن طرح تحول سلامت این رقم به 38.1 درصد و پس از مدتی به 37.7 درصد کاهش پیدا کرده که این شاخص رشد قابل توجهی از خود نشان داده است اما باید توجه کنیم که هنوز به شاخص کلی قانون برنامه توسعه ششم نرسیده‌ایم که برای رسیدن به آن نیازمند حمایت‌های هرچه بیشتر بیمه‌ها و دولت از حوزه سلامت هستیم.

حریرچی خاطرنشان کرد: نقطه مقابل این شاخص مجموعه هزینه‌هایی است که دولت و بیمه‌ها به حوزه سلامت اختصاص می‌دهد، که این هزینه‌ها در زمان قبل از اجرای طرح تحول سلامت تنها 35 درصد بوده و پس از اجرایی شدن این طرح این رقم به 50.6 درصد رسیده هرچند که در برخی پیش‌نویس‌های قانون برنامه ششم رقم 62 درصد برای این موضوع تعیین شده است.

سخنگوی وزارت بهداشت عنوان کرد: شاخص بعدی پرداختی از جیب مردم به ازای هر نفر است که این شاخص زمانی صورت می‌گیرد که فرد دریافت خدمت داشته باشد و این موضوع به صورت سرانه مقایسه می‌شود.

وی تصریح کرد: پس از اجرای طرح تحول سلامت با توجه به قیمت دلار در این رقم کاهش داشته‌ایم ولی برای اینکه این پرداختی با کشورهای هم سطح خودمان یکسال شود، باید اقدامات بزرگی در این زمینه صورت گیرد تا شاخص پرداختی از جیب مردم به میزان قابل توجهی کاهش یابد.

حریرچی درخصوص مهم‌ترین عوامل پرداختی از جیب مردم در کشور گفت: هزینه های سرپایی، دندانپزشکی و اعمال زیبایی و همچنین سایر جراحی‌هایی که در زمینه زیبایی انجام می‌شود از جمله این موارد به شمار می‌رود.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: