کد خبر: ۱۹۳۶۴۵
تاریخ انتشار: ۰۱:۱۵ - ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ - 2018April 29
خروسک در فصل پاییز و زمستان رخ می‌دهد و اغلب به فرم خفیف خود محدود شونده، تظاهر می‌یابد.

شفا آنلاین>سلامت>خروسک به التهاب حلق، نای، برونش‌های اصلی اطلاق می‌شود. به علت تنگ بودن مجاری تنفسی در بچه‌ها ریسک ابتلا به انسداد مجاری هوایی به دلیل تورم و التهاب بیشتر است.


 به گزارش شفا آنلاین:خروسک در فصل پاییز و زمستان رخ می‌دهد و اغلب به فرم خفیف خود محدود شونده، تظاهر می‌یابد. این بیماری معمولا در سنین ۶ ماه تا سه سال دیده می‌شود ولی در هر سنی می‌تواند رخ دهد.

خروسک ویروسی <Viral Virus>در مردان شایع‌تر است. سن شایع معمولا در ۲ سالگی است چنانچه یکی از افراد خانواده به این بیماری مبتلا شود خطر ابتلا سایر افراد خانواده ۱۵ درصد افزایش می‌یابد. این بیماری معمولا در اثر آلودگی ویروسی مجرای هوای فوقانی رخ می‌دهد.

علائم بیماری

این عفونت موجب بروز التهاب در داخل گلو می‌شود، که منجر به مشکلات تنفسی و علائمی‌مانند سرفه، صدای خس‌خس و گرفتگی صدا می‌شود. علائم خروسک ممکن است خفیف، متوسط یا شدید باشد و معمولا در هنگام شب تشدید می‌شوند. این بیماری با مصرف استروئید خوراکی و در موارد شدیدتر با مصرف اپی‌نفرین درمان می‌شود.

بیماری خروسک را می‌توان بر اساس علائم بالینی تشخیص داد و احتمال بروز علائم ناشی از عوامل شدیدتری همچون اپی‌گلوتیت و انسداد مجرای هوایی وجود ندارد. بیشتر اوقات نیازی به بررسی‌های بیشتر از جمله آزمایش‌های خون، رادیولوژی و کشت میکروب نیست.

خروسک بیماری شایعی است و در حدود ۱۵٪ از کودکان دیده می‌شود که بیشتر آنها در سنین ۶ ماه تا ۵–۶ سال قرار دارند. نوجوانان و بزرگسالان به ندرت دچار خروسک می‌شوند. دیفتری یکی از عوامل عمده‌ای است که باعث این بیماری می‌گردد، که این عامل با موفقیت واکسیناسیون و پیشرفت بهداشت و استانداردهای زندگی در جهان غرب بهبود یافته و به تاریخ پیوسته است.

درمان بیماری

با توجه به این که خروسک‌ یک عفونت ویروسی است و درمان آن نگهدارنده و محافظتی تا پایان دوره بیماری است، بیشتر بیماران را می‌‌توان به صورت سرپایی یا با چند ساعت تحت نظر بودن آنها در اورژانس درمان کرد. پزشک ممکن است داروهای ضد التهاب کورتونی یا استروئیدی تجویز کند که به کاهش تورم حنجره کمک می‌‌کنند و باعث می‌‌شوند کودک راحت ‌تر نفس بکشد. اصول درمان سرپایی خروسک شامل استراحت، مصرف مایعات و بخور است.

خانواده‌ها باید توجه داشته باشند که در صورت بروز علائمی‌همچون آبریزش از دهان، کبود شدن لب، بیقراری، تند شدن تنفس و اضطراب در کودک سریعا وی را به پزشک برسانند. نوع باکتریایی این بیماری با آنتی بیوتیک قابل درمان بوده و شرایط بهتری برای بیمار مهیا می‌شود.


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: