، بدن با مصرف متعادل شیرین کنندههای طبیعی میتواند از پس قند تولید شده در خون برآید اما وقتی مقدار مصرف زیاد میشود، با بار اضافی روبهرو شده و توان سوزاندن قند اضافی را از دست میدهد.
شفا آنلاین>سلامت>تغذیه>نوشیدنیهای رژیمی چندان سالم نیستند و به بدن صدمه میزنند. محققان، شیرین کنندههای مصنوعی مانند اسپارتام را برای بدن مضر دانسته و آنها را مسئول چاقی و ابتلا به دیابت میدانند. بررسیهای گذشته نشان داده بود که شیرین کنندهها به رگهای خونی افراد صدمه زده و آنها را در معرض خطر سکته مغزی و یا زوال عقل قرار میدهد. اکنون محققان دانشگاهی در آمریکا، در بررسیهای بیشتر خود این موضوع را دوباره تایید کردهاند.
به گزارش شفا آنلاین: بیش از ۲۹ میلیون نفر در آمریکا و از هر ۱۷ نفر، یک نفر در بریتانیا، به دیابت مبتلاست. محققان به دنبال بررسیهای خود بر این باورند که قند و همچنین شیرین کنندههای طبیعی، هر دو اثرات منفی داشته و فرد را میتوانند گرفتار چاقی و یا دیابت کنند و در این میان نوشیدنیهای رژیمی به دلیل داشتن شیرین کنندههای مصنوعی فراوان، مصرف کنندگان را در خطر بسیاری قرار میدهند.بنابه گفته یکی از این محققان، بدن با مصرف متعادل شیرین کنندههای طبیعی میتواند از پس قند تولید شده در خون برآید اما وقتی مقدار مصرف زیاد میشود، با بار اضافی روبهرو شده و توان سوزاندن قند اضافی را از دست میدهد. از طرفی شیرین کنندههای مصنوعی بدون کالری، آنگونه که تصور میشود هرگز سالم نیستند. این شیرین کنندهها در سوخت و ساز چربی و انرژی بدن تغییراتی منفی ایجاد میکنند و چنانچه فردی در مصرف این نوع شیرین کنندهها و البته شیرین کنندههای طبیعی زیاده روی کند، خطر ابتلا به بیماریهای مزمنی مانند دیابت را در خود افزایش می دهد.
در تحقیقات بیشتر مشخص شد که شیرین کنندههای مصنوعی آسه سولفام پتاسیم و اسپارتام که به نوشیدنیهای رژیمی افزوده میشود، در خون جمع شده و صدمات بسیار شدیدی به سلول رگهای خونی وارد میکنند. این اتفاق با قندهای طبیعی گلوکز و فروکتوز نیز رخ میدهد. مصرف هیچ نوع قندی نباید زیاده روی کرد.
بنابر بررسیهای انجام شده، برای حفظ سلامت و البته دوری از چاقی که خود منبع بسیاری از بیماریهاست، بهتر است در مصرف هیچ نوع قندی به ویژه مصنوعی، زیاده روی نکرد. دیلی میل