طعم شیر به دنبال بارداری و تغییرات هورمونی و افزایش استروژن و پروژسترون عوض میشود و خود نوزاد به تدریج میلی به نوشیدن آن نخواهد داشت، ولی ترکیب شیر برای نوزاد مضر نیست.
شفا آنلاین>سلامت>بارداری دوم تفاوت چندانی با بارداری اول ندارد و حالتهایی مثل تهوع و استفراغ ارتباط چندانی با دفعه بارداری ندارند. عموماً خانمهایی که نوزادشان را با شیر خود تغذیه میکنند، تا شش هفته باردار نمیشوند، اما بعد از این زمان که نوزاد خوردن غذای کمکی را آغاز میکند، تخمکگذاری هم آغاز میشود.
به گزارش
شفا آنلاین:اگر خانمی بعد از این زمان ناخواسته باردار شد، لازم نیست به سرعت فرزند خود را از شیر بگیرد، اما باید مکملهای لازم (یعنی اسیدفولیک، مولتیویتامین مینرال و مکمل آهن) را دریافت کند.
طعم شیر به دنبال بارداری و تغییرات هورمونی <Hormonal changes>و افزایش استروژن و پروژسترون عوض میشود و خود نوزاد به تدریج میلی به نوشیدن آن نخواهد داشت، ولی ترکیب شیر برای نوزاد مضر نیست.مادران شیرده و باردار باید بعد از هفته دوازدهم، غیر از اسیدفولیک، ریزمغذی و ویتامینهای لازم را حتما دریافت کنند، تغذیه مناسب داشته باشند و به اندازه کافی مایعات مصرف کنند.
مصرف کلسیم و ویتامین D موجود در مینرال مولتیویتامینها برای خانمهای شیرده باردار کافی است.
البته اگر تغذیه مناسب نباشد و به اندازه کافی منابع کلسیم مصرف نکند یا دچار تهوع و استفراغ باشد، بهتر است مکمل کلسیم هم مصرف شود. دریافت لبنیات خانمهای باردار باید حداقل یک لیوان شیر و دو لیوان ماست باشد.
خوشبختانه بیشتر خانمها در کشور ما دچار سوءتغذیه نیستند و مکملها هم در دسترس است، اما در مناطقی که به دلایل فقر مادی خانمها دچار سوءتغذیه هستند، همزمانی بارداری و شیردهی میتواند مشکلساز باشد و پزشک ممکن است به دلیل سوءتغذیه مادر یا مشکلات متابولیک از او بخواهد شیردهی را قطع کند.
برخی اعتقاد دارند در بارداری دوم بدن با هورمونها سازگاری پیدا میکند و به همین دلیل تهوع و استفراغ در بارداریهای بعد کمتر از بارداری اول است.
بدن به هورمونها عادت نمیکند، بلکه این مسایل به زمینه روانی مادر بستگی دارد. یعنی مادری که قبلا تجربه یک بارداری داشته، نسبت به مادری که برای بار اول باردار شده، اضطراب کمتری دارد و با این مساله بهتر برخورد میکند، ولی بهطور کلی قابل پیشبینی نیست و این حالتها میتوانند در بارداری دوم تشدید شوند یا کاهش پیدا کنند.
آیا شدت و نوع علایم بارداری به ژنتیک فرد هم بستگی دارد ؟
ژن خاصی در این زمینه شناسایی نشده است، ولی تجربههای بالینی نشان میدهند معمولا دختران در بارداری تجربههایی شبیه مادرشان خواهند داشت.
آیا مادری که فرزند اول خود را به روش سزارین به دنیا آورده، میتواند فرزند دوم را به روش طبیعی به دنیا بیاورد ؟
این موضوع به دلایل انتخاب سزارین برای زایمان اول بستگی دارد. مثلا خانمی که به دلیل وارد شدن جنین با پا به لگن برایش سزارین انجام شده، اگر در بارداری دوم دچار همین حالت نباشد و شرایط دیگری مثل وزن نوزاد و … مناسب باشد، مشکلی برای زایمان طبیعی نخواهد داشت، ولی در برخی موارد فرزند اول به علت تنگی لگن به روش سزارین به دنیا میآید و در این صورت از آنجا که گنجایش لگن مادر در بارداری دوم هم تغییری نخواهد کرد، امکان زایمان طبیعی هم وجود نخواهد داشت. در کل این باور که هر مادری که فرزند اول را به روش سزارین دنیا آورد، دیگر نمیتواند زایمان طبیعی را تجربه کند، غلط است.
پزشک آنلاین
دکتر ندا مقتدری اصفهانی [ متخصص زنان و زایمان ]