کد خبر: ۱۹۲۵۷۰
تاریخ انتشار: ۰۵:۳۰ - ۳۱ فروردين ۱۳۹۷ - 2018April 20
اسپرم سلولی است که در مرد تولید و پس از ترکیب با سلول تخمک در بدن زن جنین را تشکیل خواهد داد.

شفا آنلاین>سلامت>DFI آزمایشی است که در بررسی ناباروری مردان استفاده میشود. در این آزمایش میزان آسیب DNA در اسپرم مورد بررسی قرار میگیرد.

به گزارش شفا آنلاین:اسپرم سلولی است که در مرد تولید و پس از ترکیب با سلول تخمک در بدن زن جنین را تشکیل خواهد داد.

DNA

DNA یا دئوکسی ریبونوکلئیک اسید نوعی ماده در بدن تمام موجودات زنده است که دستورالعمل های ژنتیکی را حمل میکند.

این مولکول بزرگ دستورالعمل های ساخت مواد لازم بدن از قبیل ساخت پروتئین و سایر مواد لازم را با خود حمل کرده و باعث انتقال اطلاعات ژنتیکی از والدین به فرزندان میشود.

در تمام مردان درجاتی از آسیب به DNA اسپرم وجود دارد، اما هرگاه درصد این آسیب افزایش زیادی داشته باشد، باعث اختلال در حاملگی، ایجاد سقط و شکست در روشهای کمک باروری ( ازقبیل IUI ، IVF و ICSI ) میگردد.

در آزمایش DFI با استفاده از روشهای مختلف از قبیل SCSA ، TUNNLE ، SCD و سایر روشها، میزان شکست و آسیب DNA اسپرم بررسی و بر اساس درصد گزارش میشود.

این درصد نشان دهنده میزان اسپرم هایی است که دچار آسیب DNA میباشند. لذا هرچه این درصد بالاتر باشد نشان دهنده آسیب بیشتر به DNA اسپرم خواهد بود.

معمولا درصدهای کمتر از 30-25% خوب بوده و ایجاد مشکل نمیکند در حالیکه درصدهای بالاتر غیرطبیعی بوده و هرگاه بیشتر از 50% شود نشان دهنده آسیب بسیار شدید است.

در بیمارانی که سابقه سقط داشته اند، روشهای کمک باروری ( مثل IUI ، IVF و ICSI ) ناموفق بوده، علت ناباروری مشخص نیست و ... از تست DFI استفاده میشود.

با توجه به اینکه عوامل محیطی از علل دخیل در شکست و آسیب DNA میباشند، لذا تغییر در روش زندگی از قبیل رژیم غذایی مناسب، ترک سیگار و مواد مخدر، دوری از استرس و ... میتواند مفید باشد.

گرما میتواند باعث شکست DNA شود، لذا استفاده از لباس مناسب و خنک کردن بیضه ها با استفاه از شستشوی با آب سرد باعث کاهش شکست DNA میگردد.

عوامل محیطی آلوده کننده از قبیل رادیاسیون، امواج موبایل و ... نیز در این شکست موثرند که بایستی مد نظر باشند.

چاقی از علل تسهیل کننده شکست DNA بوده که با استفاده از ورزش و رژیم مناسب میتوان آنرا کنترل کرد.

علاوه بر موارد فوق، استفاده از داروهای مناسب و بویژه آنتی اکسیدان ها، طبق تجویز پزشک متخصص، میتواند در بهبود شکست DNA مفید باشد.

بیمارانی که شکست DNA دارند بهتر است تا زمان بهبودی، از اقدامات کمک باروری به دلیل احتمال بالای عدم موفقیت این روشها و نیز احتمال بالای سقط استفاده نکنند.

پزشک آنلاین
دکتر عليرضا خردمند [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: