منابع حیوانی تنها عامل تامینکننده پروتئین بهحساب نمیآیند بلکه مواد خوراکی دیگری همچون آجیل، حبوبات، غلات و برخی سبزیجات منبع مهم تامین پروتئین مورد نیاز برای افرادی هستند که از خوردن مواد گوشتی پرهیز میکنند.
شفا آنلاین>سلامت>تغذیه>پروتئین بهعنوان جزو مهمی از ساختار هر سلول برای ادامه حیات بدن ضروری و برای رشد و حفظ سلامت حائز اهمیت است. بدن طی فرایندی پروتئینها را تجزیه کرده و به آمینو اسیدها تبدیل میکند. آمینو اسیدها ترکیبهای ارگانیکی هستند که برای ایجاد پروتئینهای جدید با یکدیگر ادغام میشوند. در حقیقت پروتئینها و آمینو اسیدها عناصر اساسی شکلگیری سلول هستند.
به گزارش شفا آنلاین:منابع حیوانی تنها عامل تامینکننده پروتئین بهحساب نمیآیند بلکه مواد خوراکی دیگری همچون آجیل، حبوبات، غلات و برخی سبزیجات منبع مهم تامین پروتئین مورد نیاز برای افرادی هستند که از خوردن مواد گوشتی پرهیز میکنند. درادامه به معرفی برخی از سبزیجات حاوی مقدار قابل توجهی از پروتئین اشاره میشود:
سبزیجات سبز
اسفناج و کلم حاوی میزان فراوانی پروتئین هستند. سبزیجات سبز تیره رنگ منبع غنی از دیگر مواد مغذی مهم از جمله کلسیم، پتاسیم و بتاکاروتن نیز بهحساب میآیند. در فرایند طبخ، میزانی از مواد مغذی موجود در سبزیجات از بین میروند اگرچه در این فرایند آسیبی به پروتئین وارد نمیشود. هر چند بهتر است این نوع از سبزیجات را بهمنظور حفظ مواد مغذی آن بهصورت خام مصرف کرد.
آووکادو
آووکادو، یک ماده غذایی کامل با 14 ماده معدنی مفید برای تحریک رشد بدن مثل آهن و مس است که برای خونسازی مفیدند یا سدیم و پتاسیم موجود در آووکادو تعادل شیمیایی بدن را حفظ میکنند. این خوردنی که گاهی آن را بهعنوان میوه هم مصرف میکنند بهدلیل نداشتن نشاسته، قند خون را در طول روز متعادل نگه میدارد و بنابراین برای افراد دیابتی و افراد دچار هیپوگلیسمی (افت قند خون) مناسب است.آووکادو از نظر چربی خیلی غنی است در حالی که سایر میوهها و سبزیها این طور نیستند. همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامین A، ویتامینهای گروه B و غنی ازآنتیاکسیدانهایی مثل ویتامین E ،C و لوتئین (رنگدانه گیاهی) است.
نخود
از ویژگیهای نخود نیز که در گروه حبوبات قرار دارد، دارابودن حجم بالایی از پروتئین است.
نخودفرنگی
مصرف این ماده خوراکی بهدلیل دارابودن میزان بالایی از پروتئین و منیزیم برای حفظ سلامت توصیه میشود.
کلم بروکلی
این سبزی که به شکل یک درخت کوچک بهنظر میآید حاوی ارزش غذایی فراوانی است و وجود میزان کافی از پروتئین در آن برای حفظ استحکام بدن و رشد آن اهمیت دارد. همچنین این سبزی منبع غنی از ویتامین A و C بهحساب میآید.
سیب زمینی
سرخ کردن سیب زمینی پروتئین آن را از بین نمیبرد و پختن یا آبپز کردن آن محتویات کالری موجود در سیبزمینی را پایین میآورد.
ذرت
این ماده خوراکی منبع سرشاری از پروتئین و همچنین حاوی میزان فراوانی کاروتنوئید است. سبزیجات حاوی این ترکیب به کاهش خطر ابتلا به «دژنراسیون ماکولا» که یک عارضه چشمی است، کمک میکند.
باقلا
باقلا نیز همچون تعداد زیادی از سبزیجات دیگر بهدلیل دارابودن پروتئین میتواند منبع مناسبی برای تامین نیاز بدن به این ماده مغذی باشد.
عدس پخته
عدس که در دسته حبوبات قرار دارد سرشار از پروتئین است. در حقیقت 3درصد از کالری عدس از پروتئین آن ناشی میشود و مصرف آن بهدلیل دارابودن فیبر خوراکی، مواد معدنی و ویتامین B توصیه میشود.