خدادوست انسانی شایسته و معلم بسیار خوبی بود که یادگاران خوبی از خودش بجا گذاشت، شاگردانی که همان مسیر و همان معرفت را دنبال می کنند
شفاآنلاین>سلامت> وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی گفت: زنده یاد پروفسور خدادوست یکی از انسان های سرآمد در جهان والگویی برای جوانان است که می توانند همچون او در کنار علم و دانش، فرهنگ ایرانی را به جهان معرفی کنند.به گزارش شفاآنلاین، سید حسن قاضی زاده هاشمی، در حاشیه آیین بزرگداشت زنده یاد پروفسور خدادوست که در شاهچراغ شیراز برگزار شد افزود: دکتر خدادوست از بزرگانی بود که در شیراز متولد شد و جزو بهترین های علم چشم پزشکی دنیا بود.
وی ادامه داد: خدادوست انسانی شایسته و معلم بسیار خوبی بود که یادگاران خوبی از خودش بجا گذاشت، شاگردانی که همان مسیر و همان معرفت را دنبال می کنند.
وزیر بهداشت، درمان (Treatment)و آموزش پزشکی گفت: به داشتن چنین انسان هایی افتخار می کنیم که در طول حیاتشان موثر بودند که امیدواریم خداوند ایشان را با اولیای خود محشور کند.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه امیدواریم جوانان از امثال خدادوست الگو بگیرند افزود: در همین شیراز کسانی هستند که بتوانند همچون دکتر خدادوست در جهان نام و آوازه ایرانی را به واسطه علم و دانش، فرهنگ ایرانی را معرفی کنند.
وی ادامه داد: شرط موفقیت دکتر خدادوست مردم داری بود، کسی نمی توانست خدادوست باشد مگر اینکه مردم دوست باشد.
وزیر بهداشت، در مان و آموزش پزشکی گفت: دلیل موفقیت دکتر خدادوست در کنار دانش او، احترام به مردم و دستگیری از فقرا و کمک به همنوعان در سراسر جهان بود، دکتر خدادوست جزو نادرترین افراد از دانشمندان ایرانی بود که همیشه در خانه او باز بود و با روی گشاده از ایرانیان به خصوص دانشجویان جوان استقبال می کرد.
قاضی زاده هاشمی افزود: دکتر خدادوست را به دلیل مردم دوستی، علاقه به کشور ، ایمان و باور به قیامت کم نظیر می دانم.
آیین بزرگداشت زنده یاد پرفسور خدادوست در حرم مطهر احمد بن موسی شاهچراغ (ع) با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، استاندار فارس، تعدادی از اعضای مجلس خبرگان رهبری و نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مردم برگزار شد.
علی اصغرخدا دوست اهل شیراز، چهره نام آور ایرانی در علوم چشم پزشکی صبح شنبه 19 اسفند 96 در آمریکا چشم از جهان فروبست.
او در سال 1314 در شیراز زاده شد.خدادوست استاد چشم پزشک دانشگاههای آمریکا بود، وی یکی از چشم پزشکان ایرانی معروف در عرصه بینالمللی است که در چندین بیمارستان معروف به عمل و پژوهش در مورد مشکلات قرنیه چشم می پرداخت.
دکتر خدادوست به عنوان نخستین و تنها دستیار خارجی در بخش چشم پزشکی(Ophthalmology) دانشگاه جان هاپکینز در سال 1341 پذیرفته شد و دوران سه ساله دستیاری را به عنوان بهترین دستیار مرکز چشم پزشکی ویلمر گذراند.
وی در این دوران علاوه بر تحصیل دردانشهای بالینی به طور فعال مشغول پژوهش در دانشهای پایه بود و مقالههای بسیاری در مجلههای گوناگون به چاپ رساند.
پس از پایان دوران، وی یک سال به عنوان مربی و یک سال به عنوان استادیار در بخش چشم پزشکی همان دانشگاه مشغول به کار شد و در سال 1347 علیرغم پیشنهاد و خواست دانشگاه جان هاپکینز عازم ایران شد و در بخش چشم پزشکی دانشگاه شیراز به عنوان استاد مشغول فعالیت شد.
او اولین پیوند موفقیت آمیز قرنیه در سال 1346 در ایران را انجام داد و نامگذاری متد Khodadoust Line در پیوندهای قرنیه روی مکانیسم دفع پیوند به نام او نامگذاری شده است .
دریافت عنوان محقق برتر از (American Medical Association) دریافت جایزه چهره ماندگار چشم پزشکی از این موسسه ، دریافت جایزه IRSO، انجمن علمی چشم پزشکی ایران در سال 1392 و نکوداشت از طرف کمیسیون ملی یونسکو-ایران در سال 1393 و همچنین دراختیار داشتن کرسی پژوهشی «توسعه علوم جدید در چشم پزشکی» از دیگر افتخارات دکتر خدادوست است.