کد خبر: ۱۸۸۵۳۰
تاریخ انتشار: ۰۶:۳۰ - ۲۴ اسفند ۱۳۹۶ - 2018March 15
روماتیسم یک بیماری سیستمیک است که با حمله به سلول‌های بدن باعث آسیب به ارگان‌های مختلف می‌شوند، نمود بیشتر این بیماری در خشکی مفاصل و آسیب به کپسول مفصل (بافت نگهدارنده مفصل) می‌شود.

شفا آنلاین>سلامت>یک متخصص استیوپاتی گفت: روماتیسم به دلیل عوامل ژنتیک رخ می‌دهد در حالیکه بیماری آرتروز به سن و سبک زندگی فرد وابستگی دارد.

به گزارش شفا آنلاین:دکتر جواد مینایی درباره تفاوت روماتیسم و آرتروزگفت: روماتیسم یک بیماری سیستمیک است که با حمله به سلول‌های بدن باعث آسیب به ارگان‌های مختلف می‌شوند، نمود بیشتر این بیماری در خشکی مفاصل و آسیب به کپسول مفصل (بافت نگهدارنده مفصل) می‌شود.


وی با بیان اینکه در این بیماری عوامل ژنتیک و چهش ژنتیک موثر است،‌ادامه داد: روماتیسم در زنان شایع‌تر است،‌ همچنین چند تیپ مختلف روماتیسم وجود دارد به نحوی که حتی روماتیسم نوجوانان نیز در زیرمجموعه روماتیسم‌ها قرار دارد.

این متخصص استیوپاتی با تاکید بر اینکه روماتیسم به دلیل سیستمیک بودن می‌تواند مفاصلی را که وزن بدن روی آن قرار ندارد درگیر کند(مثل انگشت دست) اظهار کرد: درمان روماتیسم بر پایه تجویز داروهایی است که حملات یا فازهای آن را می‌تواند کنترل کند.

وی افزود: بیمار مبتلا به روماتیسم باید تکنیک‌هایی را برای پیشگیری از بدشکلی مفاصل  که در این بیماری رخ می‌دهد، فرابگیرد، از آنجا که معمولا در این بیماری زانو حالت ضربدری یا پرانتزی گرفته یا به عقب باز می‌گردد و انگشتان نیز حالت چنگالی پیدا می‌کنند باید برای بیمار وسائل کمک توانبخشی ساخته می‌شود که بتواند در راستای حفظ حالت طبیعی مفاصل عمل کند.

مینایی با اشاره به اینکه آرتروز یک بیماری یا اختلال وابسته به سن و فعالیت است، اظهار کرد: این بیماری در مفاصل تحمل کننده وزن مانند زانو،‌ لگن، مچ پا و ستون فقرات رخ داده و غالبا به صورت مخفف به آن استهلاک زندگی گفته می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در این بیماری که در سنین میانسالی رخ می‌دهد، غضروف مفاصل از بین می‌رود.

این متخصص توانبخشی با تاکید براینکه شیوع ابتلا به آرتروز میان زنان و مردان تفاوت معناداری ندارد و پیشگیری نقش به‌سزایی در ابتلا به این بیماری دارد، عنوان کرد: سبک زندگی باید به گونه‌ای باشد که این بیماری با تاخیر بیشتری بروز کرده و شدت آسیب آن نیز کمتر باشد.

مینایی با اشاره به اینکه درمان این بیماری شامل توانبخشی و جراحی است، اضافه کرد: توانبخشی شامل تکنیک‌هایی برای تقویت عضلات است اما در بخش درمان داروهایی مانند ژل، پی‌آر‌پی یا گازاوزون برای کاهش درد و ایجاد روغن کاری در مفاصل انجام می‌شود به عبارت دیگر از آنجایی که در این بیماری غضروف بین مفاصل از بین رفته و میان آنها اصطکاک ایجاد می‌شود با این تزریق‌های می‌توانیم این اصطکاک را کاهش دهیم.طبنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: