کد خبر: ۱۸۸۲۴۶
تاریخ انتشار: ۰۲:۵۹ - ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ - 2018March 13
رژیم غذایی با فیبر بالا متنوع می‌تواند موجب تحریک رشد ۱۵ نوع باکتری روده شود که اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه (SCFA) تولید می‌کنند.
  شفا آنلاین>سلامت>تغذیه>محققان عنوان می‌کنند مصرف زیاد فیبرهای رژیمی که موجب تقویت نوعی باکتری روده می‌شود می‌تواند به مقابله با دیابت نوع ۲ کمک کند.

به گزارش شفا آنلاین:یافته‌های تحقیقاتی نشان می‌دهد رژیم غذایی با فیبر بالا <High fiber diet>متنوع می‌تواند موجب تحریک رشد ۱۵ نوع باکتری روده شود که اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه (SCFA) تولید می‌کنند. این اسیدهای چرب انرژی سلول‌های روده را تامین کرده، التهاب را کاهش داده و به کنترل گرسنگی کمک می‌کنند.
لیپینگ ژائو، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه راتگرز آمریکا، در این باره می‌گوید: «مطالعه ما مبنای این احتمال است که فیبرهای تاثیرگذار بر این گروه از باکتری‌های روده در نهایت می‌توانند به بخش اصلی رژیم غذایی و درمان ما تبدیل شوند.» مصرف فیبرهای مناسب می‌تواند موجب ایجاد توازن مجدد در میکروبیوم های روده شود؛ میکروبیوم ها، اکوسیستمی از باکتری‌های دستگاه گوارش هستند که به هضم غذا کمک کرده و برای سلامت انسان مهم هستند.
به گفته محققان، تحریک گروه منتخبی از باکتری‌های روده از طریق رژیم غذایی حاوی فیبرهای متنوع منجر به کنترل بهتر گلوکز خون، کاهش بیشتر وزن و میزان چربی‌های بهتر در افراد مبتلا به دیابت نوع۲ شد. در این مطالعه، تیم تحقیق گروه میکروب‌های تولیدکننده SCFA را که مسئول تاثیر مثبت رژیم غذایی با فیبر بالا بر بیماران مبتلا به دیابت نوع۲ است را به طورتصادفی به دو گروه تقسیم کردند.
بعد از ۱۲ هفته، بیماران در رژیم غذایی پرفیبر شاهد کاهش بیشتر میانگین میزان گلوکز خونشان در طول سه ماه بودند. میزان گلوکز خون این افراد در زمان ناشتا هم سریع‌تر کاهش یافته و آنها وزن بیشتری از دست دادند. محققان موفق به شناسایی ۱۵ گروه تولیدکننده SCFA شدند که عمدتاً از طریق فیبر رژیمی تحریک شده بودند.سپید
MNT

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: