کد خبر: ۱۸۷۶۶۷
تاریخ انتشار: ۰۵:۳۰ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۶ - 2018March 08
هالیتوزیس اصطلاح پزشکی برای بوی بد دهان است. نوشیدن کافئین، غذاهای حاوی ادویه و کشیدن سیگار نیز عوامل دیگری هستند که باعث بوی بد دهان می شوند.
 بوی بد دهان گاهی ارتباطی به بهداشت دهان و دندان ندارد و خود نشانه وجود یک مشکل در بدن است. برخی از مهم ترین و عجیب ترین علل بوی بد دهان را بیان می کنیم.
علت بوی بد دهان چیست؟
1. بوی بد دهان و نوشیدن الکل

بوی بد دهان و 10 چیزی که نمی دانستید باعث بوی بد دهان می شود

شفا آنلاین>سلامت<نوشیدن الکل باعث خشکی دهان می شود که هالیتوزیس halitosis نامیده می شود.


به گزارش شفا آنلاین:هالیتوزیس اصطلاح پزشکی برای بوی بد دهان <
بوی بد دهان >است. نوشیدن کافئین، غذاهای حاوی ادویه و کشیدن سیگار نیز عوامل دیگری هستند که باعث بوی بد دهان می شوند. خشکی دهان بر اثر تولید نشدن بزاق در هنگام خواب نیز علت بوی بد دهان در هنگام صبح را توضیح می دهد.


2. بوی بد دهان و ارتباط آن با زبان



باکتری های روی زبان باعث بوی بد دهان می شوند. زبان خود را با مسواک یا اسکرابر زبان تمیز کنید. از اسکرابرهای پلاستیکی که باعث چسبیدن به زبان می شود، استفاده نکنید. اسکرابرهای فلزی نیز به زبان آسیب می رسانند.


3. بوی بد دهان و رژیم غذایی با کربوهیدرات پایین


زمانی که کربوهیدرات را از رژیم غذایی خود حذف می کنید و میزان مصرف پروتئین را افزایش می دهید، بدن برای انرژی شروع به سوزاندن چربی می کند. این فرایند ترکیباتی با نام کتون ketone تولید می کند که باعث بوی بد دهان می شود. در این مورد بهداشت دهان و دندان مشکل را حل نخواهد کرد چرا که علت اصلی بهداشت دهان و دندان نیست. بهترین راه حل این است که بوی دهان خود را با جویدن آدامس های بدون قند بهبود بخشید.


4.  بوی بد دهان و سرماخوردگی


عفونت های دستگاه تنفسی، مانند سرماخوردگی و برونشیت نیز می توانند باعث بوی بد دهان شوند. علت این مسئله این است که باکتری های عامل بوی بد دهان از مخاط تولید شده تغذیه می کنند. و اگر دچار گرفتگی بینی هستید، بیشتر در معرض ابتلا به بوی بد دهان هستید که بر اثر خشکی دهان بروز می کند.


5. بوی بد دهان و زخم معده

زخم گوارشی یا زخم معده به خودی خود باعث بوی بد دهان نمی شود. اما نوعی باکتری که باعث بروز زخم های گوارشی می شود، با نام هلیکوباکتر پیلوری Helicobacter pylori، منجر به بوی بد دهان می شود. درمان این باکتری به رفع بوی بد دهان کمک می کند. پزشک می تواند آزمایش هلیکوباکتری پیلوری انجام دهد و آنتی بیوتیک تجویز کند.


6.    بوی بد دهان و داروها


بیش از 400 نوع داروی با نسخه و بدون نسخه، از جمله داروهای ضد افسردگی و داروهای حساسیت، باعث کاهش میزان بزاق دهان می شوند. بزاق دهان به شستن غذاها و باکتری های دهان کمک می کند و بوی بد دهان را کم می کند. تغییر داروها همیشه گزینه ای برای رفع بوی بد دهان محسوب نمی شود. به همین دلیل انجمن دندانپزشکی امریکا توصیه می کند برای حفظ بهداشت دهان و دندان بهتر است نوشیدنی بیشتر بنوشید و آدامس بدون قند بجوید. استفاده از دهانشویه نیز موثر خواهد بود.


7. بوی بد دهان و سنگ لوزه Tonsil Stones



سنگ های لوزه  Tonsil Stones توده های سفید و کوچکی هستند که از ذرات غذا، باکتری ها، سلول های مرده و مخاط تشکیل می شوند و در شیارهای لوزه و پشت زبان گیر می کنند. این سنگ ها به طور کل بی ضرر هستند و فقط باعث بوی بد دهان می شوند. سنگ های لوزه اغلب به خودی خود برطرف می شوند، اما می توانید با آب نمک قرقره کردن فرایند رفع آنها را سرعت ببخشید. دندانپزشک نیز گزینه های درمانی دیگری برایتان خواهد داشت.


8. بوی بد دهان و میوه های خشک



میوه های خشک حاوی مقدار زیادی قند هستند و باکتری هایی که باعث بوی بد دهان می شوند قند موجود در این میوه ها را دوست دارند. 1.4 فنجان کشمش حاوی 21 گرم قند است، همین مقدار برگه زردآلو حاوی 17 گرم قند است و برابر با خوردن 4 تا 5 قاشق چایخوری شکر است. به علاوه میوه های خشک چسبنده هستند و می توانند روی دندان ها و در بین دندان ها گیر کنند. بعد از خوردن میوه های خشک به عنوان میان وعده حتما مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید.


9.  بوی بد دهان و ریفلاکس معده به مری


بیماری ریفلاکس معده  به مری gastroesophageal reflux disease یا GERD یک اختلال شایع گوارشی است. بوی بد دهان ممکن است ناشی از برخی مواد غذایی باشد که بالا می آیند یا می تواند ناشی از تحریک اسیدی باشد که از معده وارد مری می شود. اگر دفعاتی که به این مشکل دچار می شوید زیاد است به پزشک مراجعه کنید.


10.  بوی بد دهان و دندان های پر شده و ترک خورده


دندان های ترک خورده یا دندان های پر شده می توانند ذرات غذاها و باکتری ها را در خود نگهدارند و منجر به بروز پوسیدگی دندان ها، بیماری لثه و بوی بد دهان شوند. پروتزهای دهانی نیز ممکن است منجر به بروز چنین مشکلی شوند. بهتر است به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید. سیمرغ

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: