کد خبر: ۱۸۷۶۲۷
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۰ - ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ - 2018March 07
به دلیل چربی بالا، در صورتی که شرایط نگهداری آنها مناسب نباشد بسرعت اکسید شدن در آنها رخ می‌‌دهد و بد طعم می‌‌شود
شفاآنلاین>سلامت> آجیل‌ها به دلیل طعم خاص، سهولت مصرف و مغذی بودن جزو مواد غذایی محبوب محسوب می‌‌شوند و از جمله اقلام غذایی پر مصرف ایرانی‌ها بویژه در ایام عید نوروز است.

به گزارش شفاآنلاین، به دلیل چربی بالا، در صورتی که شرایط(Conditions) نگهداری آنها مناسب نباشد بسرعت اکسید شدن در آنها رخ می‌‌دهد و بد طعم می‌‌شود. در این یادداشت با روش‌های مختلف نگهداری آجیل‌ها آشنا خواهید شد. در صورتی که مقداری از آجیل‌های عید بدون استفاده باقی ماند، می‌‌توانید با این روش‌ها آنها را حتی تا یک یا چند سال با حفظ طعم و ارزش تغذیه‌ای، نگهداری و مصرف کنید.

نگهداری در دمای محیط: اگر مقداری آجیل تازه دارید که بتازگی از درخت چیده شده‌اند (مثل گردو، بادام، پسته و...)، بهتر است قبل از این که آنها را در دمای محیط نگهداری کنید، دو روز در فریزر قرار دهید تا میکروب‌ها یا تخم آفات باقیمانده کشته شوند. تخم حشرات در دمای اتاق زنده می‌‌ماند. ممکن است شما با چشمتان چیزی مشاهده نکنید، اما این به معنی آن نیست که آجیل فاقد حشرات است. برای این منظور، آجیل‌ها را در ظروف در بسته بریزید و 48 ساعت در فریزر صفر درجه سانتی‌گراد یا پایین‌تر قرار داده و سپس خارج کنید. از قرار دادن آنها در کنار مواد غذایی نظیر سیر و پیاز اجتناب کنید، چرا که سریعا تغییر طعم می‌‌دهند. برای نگهداری(Maintenance) در محیط حتما از ظروف شیشه‌ای یا پلاستیکی با در محکم استفاده کنید.

ظرف باید تمیز، خشک و بدون بوی خاص باشد. در ظرف باید محکم بسته شود تا از ورود بوهای خارجی جلوگیری کند. در دمای محیط ظروف بر کیسه‌ها ارجحیت دارد. کیسه‌ها معمولا نفوذپذیر است و بوهای خارجی براحتی از آنها نشت می‌‌کند و طعم آجیل را تغییر می‌‌دهد. پس از آن ظروف را در محل تاریک و خنک قرار دهید، چرا که نور و حرارت به اکسید شدن کمک می‌‌کنند. در دمای اتاق و در بسته‌بندی مناسب مغز بادام، بادام هندی، فندق، بادام زمینی و پسته به ترتیب 12-9، 9-6، 6-4، 9-6 و سه ماه قابل نگهداری است اما اگر پوست آنها جدا نشود، عمر نگهداری افزایش می‌‌یابد.

نگهداری در یخچال: آجیل‌ها را در ظروف شیشه‌ای یا پلاستیکی نفوذناپذیر و در بسته بریزید. نگهداری طولانی مدت آجیل تازه چیده شده در یخچال، اجازه‌ زنده‌ماندن به تخم حشرات را نمی‌دهد. ظروف نسبت به کیسه‌های پلاستیکی ارجحیت دارد. دمای مناسب برای این روش 4 درجه سانتی‌گراد یا کمتر است و آجیل‌ تا یک سال تازه باقی می‌‌ماند. در دمای یخچال و در بسته‌بندی مناسب مغز بادام، بادام هندی، فندق، بادام زمینی و پسته تا یک سال قابل نگهداری است.

نگهداری در فریزر: آجیل‌ها را در ظروف در بسته بریزید. برای نگهداری در فریزر نیازی به انجماد اولیه‌ دو روزه‌ آنها برای کشتن میکروب‌ها یا حشرات وجود ندارد. کیسه‌‌های پلاستیکی مخصوص فریزر می‌‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد. با وجود این پلاستیک‌های محکم و ظروف شیشه‌ای در اولویت است. این شرایط، هم برای آجیل‌های با پوست و هم بدون پوست قابل استفاده است. نگهداری در فریزر به دلیل مصون ماندن آجیل‌ها از نور و حرارت، بهترین روش نگهداری آنها برای زمان طولانی است. در دمای فریزر و در بسته بندی مناسب مغز بادام، بادام هندی، فندق، بادام زمینی و پسته به ترتیب دو، دو، یک، دو و سه سال قابل
نگهداری است.

چند نکته کاربردی

ـ آجیل را حتی الامکان‌ تازه بخرید.

ـ ترجیحا آجیل‌ها را با پوست بخرید، چرا که می‌‌توانید مدت بیشتری نگهداری کنید. وقتی مغز آجیل خرد، برشته یا آسیاب می‌‌شود، روغن آنها براحتی خارج می‌‌شود و در صورتی که با هوا در تماس باشند، بسرعت اکسید می‌‌شود. همچنین این مغزها براحتی رطوبت و بوهای خارجی را جذب می‌‌کند. پس باید در نگهداری آنها دقت کرد و از ظروف خشک، نفوذناپذیر و تمیز برای آنها استفاده کنید و سریع تر مصرف کنید.جام جم - دکتر مریم قادری- متخصص صنایع غذایی
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: