شایعترین کم خونی در دنیا کم خونی فقر آهن است، این نوع کم خونی در خانمهای در سنین باروری یعنی ۱۵ تا ۵۰ سالگی به علت عادت ماهانه، بارداری و زایمان و شیردهی فراوانی بیشتری دارد.
شفا آنلاین>سلامت>فوق تخصص خون و آنکولوژی گفت: خانمها بیشترین کسانی هستند که به دلیل برخی اتفاقات و همچنین فقر آهن به کم خونی مبتلا میشوند.به گزارش
شفا آنلاین:دکتر سید اسداله موسوی با بیان این مطلب افزود: شایعترین کم خونی <Anemia>در دنیا کم خونی فقر آهن است، این نوع کم خونی در خانمهای در سنین باروری یعنی ۱۵ تا ۵۰ سالگی به علت عادت ماهانه، بارداری و زایمان و شیردهی فراوانی بیشتری دارد.
وی ادامه داد: بنابراین شانس اینکه خانمها در دوران شیردهی مبتلا به کم خونی شوند، زیاد است. برای پیشگیری از کم خونی فقر آهن باید برنامه ملی اضافه کردن آهن به مواد غذایی را در پیش گرفت.
موسوی با اشاره به بروز کم خونی در اطفال هم گفت: در کودکان طی سنین رشد و نوجوانی هم به علت رشد ممکن است آثار کم خونی دیده شود، در افراد مسن هم به علت خونریزی از دستگاه گوارش و مخفی از زخمها و سرطانها میتواند کم خونی ایجاد کند.
این فوق تخصص خون و آنکولوژی ادامه داد: کم خونیهای دیگر ارثی یا اکتسابیاند که نمونههای ارثی مانند تالاسمیمینور که کم خونی مهم و قابل توجهی نیست، کمتر در کشور دیده میشود، اما انواع تلاسمیماژور کم خونی شدید ایجاد میکنند و از سنین شیرخوارگی فرد نیاز به تزریق خون و درمان برای افزایش بار آهن به علت تزریقهای مکرر خون پیدا میکنند.
وی اضافه کرد: کم خونیهای دیگری که در افراد مسن دیده میشود کمبود ویتامینهای B12 است که آنمیآپلاستیک یا آنمیپرنیشیوز به آن ابلاغ میشود،کم خونی کمبود فولیک اسید هم در این افراد و کسانی که تغذیه خوبی ندارند یا الکل مصرف میکنند و در سنین رشد هم ممکن است که ایجاد شود.
موسوی تصریح کرد: کم خونیهای کمتر شایع همولیتیک یا ناشی از شکستن گلبولهای قرمز در بدن است که علل متعددی دارند.طبنا