کار در منزل در پایان سال اگر با اصول انجام نشود سبب بروز مشکلاتی در ناحیه کمر، آرنج و شانه میشود.
شفا آنلاین>اجتماعی>سلامت>یک متخصص ارتوپد با اشاره به اینکه رایجترین آسیبهای ارتوپدی در زمان خانهتکانی مربوط به آرنج، شانه و زانو است، گفت: برخی از آسیبهای وارده به ستون فقرات و کمر در حین خانه تکانی، جبران ناپذیر است.
به گزارش شفا آنلاین:دکتر ذبیح الله حسن زاده درباره آسیبهای ارتوپدی هنگام خانه تکانی اظهار کرد: کار در منزل در پایان سال اگر با اصول انجام نشود سبب بروز مشکلاتی در ناحیه کمر، آرنج و شانه میشود.وی با بیان اینکه بزرگترین مشکلی که خانمها یا افرادی که قصد تمیز کردن خانه را دارند، تهدید میکند، سقوط از ارتفاع است، افزود: افرادی که روی نردبان و چهارپایه میایستند در صورت رعایت نکردن نکات ایمنی و عدم تحمل وزن ممکن است با افتادن دچار شکستگی در ناحیه کمر شوند.
این متخصص ارتوپد خاطر نشان کرد: زنان بهتر است از برداشتن اجسام سنگین خودداری یا به کمک سایر اعضای خانواده وسایل سنگین را به صورت اصولی بلند کنند تا درستون فقرات دچار مشکل نشوند چراکه کمردردهای ناشی از بلند کردن اجسام سنگین سبب اسپاسم و بیرون زدگی دیسک میشود.
حسن زاده با اشاره به اینکه بیشترین آسیبهای ارتوپدی مربوط به آرنج، شانه و زانو است، یادآور شد: افرادی که دچار پوکی استخوان، رماتیسم حاد مفصلی، پوکی استخوان و دارای مشکلات بینایی هستند و از داروهای خواب آور استفاده میکنند، بیشتر از سایر افراد در معرض شکستگیها و بروز مشکلات ارتوپدی قرار دارند.
وی عنوان کرد: استفاده از کمربند یا شال مناسب هنگام بلند کردن به ویژه در افرادی که سابقه کمردرد دارند، سُر دادن اشیاء، رعایت اصول ایمنی حمل شی اشیا، نشستن و سپس بلند کردن اشیا به جای خم شدن بر روی کمر و حمل اثاثیه با تکیهگاه سبب میشود تا مشکلاتی برای افراد هنگام بلند کردن اجسام سنگین به وجود نیاید.
این متخصص ارتوپد با بیان اینکه کار و شستوشوی زیاد سبب التهاب آرنج میشود، افزود: زمانی که التهاب تاندونها، پیچخوردگی زانو، مچپا و آرنج به هر علتی به وجود آید استفاده از کمپرس آب سرد در ۷۲ ساعت اولیه توصیه میشود و تنها پس از آن میتوان از کمپرس آب گرم و یا سایر درمانهای موضعی استفاده کرد.
حسن زاده یادآور شد: هنگام خانه تکانی به علت استفاده از مواد شوینده و سُر بودن زمین، به جز مادران امکان آسیب و شکستگی به کودکان و سالمندان نیز وجود دارد و متاسفانه برخی از آسیبهای وارده به ستون فقرات و کمر در حین خانه تکانی، جبران ناپذیر است و موجب دردهای ماندگار میشود.
وی شستوشوی غیراصولی را یکی از عوامل مهم در آسیبهای جسمی دانست و گفت: نشستن و ایستادنهای طولانی مدت جهت شستوشوی اجسام و وسایل منزل در ایام خانه تکانی آسیبهای جدی به ستوان فقرات و مفاصل زانو وارد میکند.
این جراح زانو تاکید کرد: هنگام جارو کردن نیز از حالتهای خمیده و قوز کردن باید پرهیز شود و افراد این کار را بین چند بازه زمانی انجام دهند، همچنین استفاده از کفش و دمپاییهای مناسب در زمان خانه تکانی دارای اهمیت زیادی است تا به انحنای ستون فقرات و مچ پا آسیب نرسد.طبنا