کد خبر: ۱۸۷۰۶۳
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۰ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۶ - 2018March 02
بی‌تردید ارائه نتایج خلاف واقع باعث می‌شود تا پزشکان یا مراکز درمانی نیز بر اساس اطلاعاتی اشتباهی که از طریق آزمایشگاه در اختیارشان قرار گرفته به ارائه تجویز اشتباه بپردازند
شفا آنلاین>سلامت>عضو کمیسیون بهداشت مجلس عدم به‌روزرسانی تجهیزات، افزایش تعداد آزمایشات و بکارگیری نیروهای غیرمتخصص را از عوامل افزایش‌ دهنده ضریب خطا در خدمات آزمایشگاهی دانست.

به گزارش شفا آنلاین، منوچهر جمالی سوسفی در مورد هشدار نایب رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی(Laboratory sciences) ایران نسبت به کاهش کیفیت خدمات آزمایشگاهی گفت: در این مورد اشکالی که می‌تواند ایجاد شود این است که دستگاه‌هایی که به منظور بررسی نمونه‌های آزمایشگاهی مورد استفاده قرار می‌گیرد مستهلک و کهنه شده و کارایی آنها کاهش یافته باشد، تاجایی که ممکن است از وضعیت دقیق خود خارج شوند.

نماینده مردم رودبار در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در این شرایط مسئولان آزمایشگاه‌ها باید برای به‌روز کردن دستگاه‌های خود اقدام کنند، از سوی دیگر نظارت دقیقی بر نحوه عملکرد نیروهای خود داشته باشند، ضمن اینکه دستگاه‌های خود را قبل از استفاده بررسی کرده و نسبت به سالم بودن آنها اطمینان حاصل کنند.

وی در مورد احتمال وجود خطا در آزمایش‌هایی که توسط افراد انجام می‌شود تصریح کرد: این امر به این بستگی دارد افرادی که این آزمایشات را انجام می‌دهند از تخصص لازم برخوردار باشند، که این امر نیز به وجدان و دقت افرادی برمی‌گردد که نیروهای مورد نیاز آزمایشگاه را گزینش می‌کنند، چرا که شرایط برای بررسی صحت تمام نمونه‌های آزمایش‌شده توسط متخصصان حاضر در آزمایشگاه‌ها فراهم نشود.

جمالی سوسفی با اشاره به یکی دیگر از عوامل موثر در افزایش ضریب خطا در ارائه خدمات آزمایشگاهی اظهار کرد: تعداد زیاد آزمایش‌هایی که در طول روز بر اساس درخواست پزشکان انجام می‌شود نیز می‌تواند یکی از دلایل افزایش ضریب خطا در نتیجه آزمایشات باشد، از سوی دیگر درخواست آزمایشات غیرضروری هزینه زیادی را به سبد بیمه‌ها هم تحمیل می‌کند.

وی یادآورشد: البته تمام آزمایشگاه‌ها به دنبال این هستند که کیفیت کار خود را ارتقا دهند و تنها این افزایش حجم آزمایشات و بکارگیری نیروی غیرمتخصص است که ضریب خطا را در نتیجه آزمایش بالا می‌برد.

آزمایشگاه‌های واگذارشده به بخش خصوصی به نظارت بیشتری نیاز دارند
جمالی سوسفی افزود: بی‌تردید ارائه نتایج خلاف واقع باعث می‌شود تا پزشکان یا مراکز درمانی نیز بر اساس اطلاعاتی اشتباهی که از طریق آزمایشگاه در اختیارشان قرار گرفته به ارائه تجویز اشتباه بپردازند.

وی بیان کرد: برای کاهش ضریب خطای آزمایشگاه‌ها باید در گام اول تجهیزات آزمایشگاهی را به‌روز کنیم و تعهد کاری و سازمانی و وجدان در کار را افزایش دهیم تا در پی آن میزان خطا هم به حداقل برسد.

جمالی سوسفی مطرح کرد: هم‌اکنون آزمایشگاه‌هایی که در کشور فعال هستند از نظر مادی برای تامین و به‌روزرسانی تجهیزات(Equipment) با مشکل جدی مواجه نیستند، اما آزمایشگاه‌های فعال در بیمارستان‌ها که به بخش خصوصی واگذار شده‌اند نیاز به نظارت دقیق دارند.

تسویه کامل بدهی آزمایشگاه‌ها با اعتبارات کنونی بیمه سلامت امکانپذیر نیست
وی خاطرنشان کرد: هم‌اکنون بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه‌ها مطالبات آزمایشگاه‌ها را که به بخش خصوصی واگذار شده است را نمی‌توانند بپردازند که این امر این آزمایشگاه‌ها را با مشکلاتی در حوزه هزینه‌کرد مواجه کرده است، بنابراین اگر قرار باشد برای حل مشکل وزارت بهداشت و بیمه‌ها اقدامی انجام شود در پی آن بخشی از مشکلات این آزمایشگاه‎ها نیز برطرف خواهد شد.

این نماینده مردم در مجلس دهم، افزود: طبیعی است که وقتی آزمایشگاه‌ها تجهیزات کافی نداشته باشند و بدهی خود را به موقع دریافت نکنند، این احتمال را هم باید داد که میزان خطای آنها در ارائه نتیجه آزمایشات افزایش یابد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: هم‌اکنون حجم بدهکاری بیمه‌ها مانع از پرداخت تمام بدهی آنها به آزمایشگاه‌ها می‌شود، چرا که آنها نه تنها به این بخش بلکه به بیمارستان‌ها، پیمانکارانی که برای حوزه سلامت کار می‌کنند و ...نیز بدهکار هستند، بنابراین بعید به نظر می‌رسد که بتوانند بدهی خود به هر کدام از این بخش‌ها را به صفر برسانند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: