کد خبر: ۱۸۶۵۴۹
تاریخ انتشار: ۰۴:۱۵ - ۰۸ اسفند ۱۳۹۶ - 2018February 27
شایع‌ترین بدخیمی‌های دستگاه ادراری شامل سرطان مثانه، پروستات و پیش آبراهه یا مجاری ادراری است که در ایران متاسفانه آمار ابتلا به سرطان پروستات در مردان شیوع بیشتری دارد.

شفا آنلاین>سلامت>تغذیه>یک جراح کلیه و مجاری ادرار با اشاره به اینکه شیوه تغذیه نامناسب خطر ابتلا به پروستات را در مردان افزایش می‌دهد، گفت: سرطان پروستات با آزمایش ساده PSA قابل تشخیص است.

به گزارش شفا آنلاین:دکتر سید جلیل حسینی  به مناسبت هفته سلامت مردان درباره شایع‌ترین مشکلات ادراری در مردان اظهار کرد: وجود بیماری‌های قلبی و عروقی، مغزی، بیماری‌های غیرواگیر همچون دیابت و بالا بودن چربی خون<High blood lipids> سبب اختلال در سیستم ادراری و کلیه‌ها می‌شود.

وی با بیان اینکه عدم کنترل دیابت سبب تخریب کلیه‌ها می‌شود، افزود: از هر ۱۰ بزرگسال متاسفانه یک نفر به دیابت مبتلا است که این مسئله در صورت عدم کنترل مشکلات فراوانی را به همراه دارد. همچنین بدخیمی‌های دستگاه ادراری در حال افزایش است که استعمال سیگار و قلیان سبب بروز سیر صعودی این بیماری شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: شایع‌ترین بدخیمی‌های دستگاه ادراری شامل سرطان مثانه، پروستات و پیش آبراهه یا مجاری ادراری است که در ایران متاسفانه آمار ابتلا به سرطان پروستات در مردان شیوع بیشتری دارد.

این متخصص ارولوژی اضافه کرد: به جز استعمال سیگار مواردی همچون آلوده‌کننده‌های محیطی، مواد شیمیایی، موادی که کارگران کارخانه‌ها در معرض آنها قرار دارند مثل رنگ شیمیایی، لاستیک و رنگ مو عوامل خطرساز در بروز مشکلات مثانه و مجاری ادراری هستند.

حسینی با تاکید بر اینکه شیوه تغذیه نامناسب خطر ابتلا به پروستات را در مردان افزایش می‌دهد، عنوان کرد: افرادی که از فست فود و چربی‌های حیوانی بالا با منشا گیاهی استفاده می‌کنند در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند.

وی ادامه داد: تشخیص به موقع  و زودهنگام سرطان پروستات و سرطان‌های دستگاه ادراری سبب پیشگیری از عوارض ثانویه آن می‌شود که در سرطان پروستات آزمایش ساده PSA  و در سرطان مثانه در زمانی که توده حجیمی وجود ندارد بدون نیاز به برش شکمی با انجام لاپاراسکوپی قابل تشخیص است.

این متخصص اورولوژی با تاکید بر لزوم اهمیت درمان زودهنگام تنگی مجرای ادرار گفت: در سه ماهه اول بروز این مشکل باید درمان لازم توسط پزشک متخصص انجام شود، اما بر خلاف باور عمومی مردم، استفاده از لیزر بهترین روش رفع تنگی مجرای ادرار نیست.

این جراح کلیه و مجاری ادراری با تاکید بر اینکه عفونت مهم‌ترین عامل ایجاد تنگی مجرای ادرار است، خاطر نشان کرد: فرد دچار تنگی مجرای ادرار درمان نشده، در طولانی مدت قدرت انقباضی مثانه را از دست می‌دهد و ادرار باقی مانده در مثانه موجب بروز عفونت‌های مکرر و در نهایت آسیب به کلیه‌ها می‌شود.

این جراح کلیه و مجاری ادراری با اشاره به روش جراحی رفع تنگی مجرای ادرار گفت: اینترنال یورترومی به هر روشی که در آن بافت اسکار مجرا را از داخل مجرا برش دهد، گفته می‌شود که در یورترومی برش منطقه اسکار تا رسیدن به بافت سالم انجام می‌شود. این عمل باعث باز شدن منطقه تنگ و مجرا خواهد شد که در این روش بافت آسیب دیده از هم باز می‌شود و اجازه می‌دهد که مخاط‌سازی مجدد بر روی آن صورت گیرد.طبنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: