کد خبر: ۱۸۶۵۲۳
تاریخ انتشار: ۰۰:۴۵ - ۰۸ اسفند ۱۳۹۶ - 2018February 27
درحالی‌که خوردن بعضی از غذاهای خاص و انجام یک تمرین خاص کم‌کاری تیروئید را درمان نخواهند کرد و به‌عنوان یک درمان کافی نیستند، اما انتخاب‌های هوشمندانه رژیم غذایی و سبک زندگی می‌توانند به مدیریت کم‌کاری تیروئید کمک کنند.
شفا آنلاین>سلامت>به‌مانند هر بیماری مزمنی، برای تسکین علائم کم‌کاری تیروئید و پیشگیری از عوارض آتی نیاز به مصرف منظم دارو است. اما آیا دیگر انتخاب‌های روزمره می‌توانند به بهبود سلامت و رفاه شما کمک کنند؟ در پاسخ باید گفت که چنین چیزی ممکن است.

 به گزارش شفا آنلاین:درحالی‌که خوردن بعضی از غذاهای خاص و انجام یک تمرین خاص کم‌کاری تیروئید <Thyroid hypothyroidism>را درمان نخواهند کرد و به‌عنوان یک درمان کافی نیستند، اما انتخاب‌های هوشمندانه رژیم غذایی و سبک زندگی می‌توانند به مدیریت کم‌کاری تیروئید کمک کنند.
دکتر ناتالی ریزو، صاحب مرکز Nutritio- à la Natalie در شهر نیویورک می‌گوید: «ازآنجایی‌که کم‌کاری تیروئید یک بیماری خود ایمنی است، رژیم غذایی نمی‌تواند به‌تنهایی باعث این بیماری شود، اما وقتی‌که شخصی مبتلابه این بیماری شناخته شد رژیم غذایی نقش بزرگی را ایفا می‌کند.»
اول‌ازهمه تاثیر کم‌کاری تیروئید را روی وزن در نظر بگیرید. مشخصه کم‌کاری تیروئید تولید هورمون ناکافی در تیروئید، غده پروانه‌ای شکل واقع در قسمت تحتانی جلوی گردن است. این غده فرآیندهای متابولیکی بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد و غالباً افزایش وزن ناگهانی از نشانه‌های اولیه تیروئید کم است. در طول مدیریت کم‌کاری تیروئید آنچه را که وارد بدن خود می‌کنید اهمیت زیادی دارد. دکتر ریزو می‌گوید: «اطمینان از مصرف یک رژیم غذایی سالم برای حفظ وزن سالم امری حیاتی است.» به‌طور مشابه، تمرین بدنی می‌تواند با کمک به مدیریت استرس، کاهش علائم افسردگی (یک اثر جانبی احتمالی کم‌کاری تیروئید) و حفظ دور کمر سالم باعث تکمیل برنامه درمان کم‌کاری تیروئید شود.
اطلاع از بهترین و بدترین غذاهای مربوط به کم‌کاری تیروئید و بهترین تمرین‌های بدنی مفید برای کم‌کاری تیروئید می‌تواند به مدیریت این بیماری کمک کند. وقتی‌که در مورد بهترین غذاهای مربوط به مدیریت کم‌کاری تیروئید تحقیق می‌کنید، به انتخاب‌های غذایی حیرت‌آوری برنمی‌خورید که بتوانند معجزه کنند. دکتر ریزو می‌گوید: «هیچ غذایی وجود ندارد که به‌تنهایی بتواند هورمون تیروئید شما را افزایش دهد، اما غذاهایی وجود دارند که یک فرد مبتلابه کم‌کاری تیروئید باید بیشتر از آن‌ها مصرف کند.» در ادامه به بعضی از غذاها اشاره می‌کنیم که حاوی ویتامین‌ها و مواد مغذی مهم برای کم‌کاری تیروئید هستند.
ید
درحالی‌که به دلیل مصرف بالای لبنیات و نمک در میان آمریکایی‌ها مشکل کمبودید یک مشکل نسبتاً نادر در ایالات‌متحده است، اما مردم دیگر کشورها ممکن است که نیاز به افزایشید مصرفی خود داشته باشند. دکتر مگان کاسپر، متخصص تغذیه در شهر نیویورک و موسس وب‌سایت Nourishedbite خاطرنشان می‌کند که کمبودید دلیل اصلی کم‌کاری تیروئید در سرتاسر جهان است. بدن نمی‌تواند این ماده معدنی را درست کند، درنتیجه منابع غذایی همچون نمکید دار، محصولات لبنی، غذای دریایی، جلبک دریایی و غلات غنی‌شده برای رفع نیاز به این ماده معدنی مهم هستند. دکتر ریزو توضیح می‌دهد: «ید یک ماده مغذی اساسی در بدن است و هورمون‌های تیروئید از ید تشکیل‌شده‌اند.» او اضافه می‌کند: «افرادی که کمبود هورمون‌های تیروئید دارند کمبودید نیز دارند.» میزان یدی که برای مصرف روزانه توصیه می‌شود 150 میکروگرم است که این میزان کمتر از نصف میزانید موجود در یک قاشق چای‌خوری حاوی نمک یددار است. اگر شما و پزشک شما تشخیص دادید کهید مصرفی شما کافی است، سعی نکنید کهید را در رژیم غذایی خود بگنجانید، چون چنین چیزی می‌تواند کم‌کاری تیروئید شما را بدتر کند.
تیروزین
با پزشک خود در مورد فایده مصرف بیشتر غذاهای حاوی تیروزین یا مکمل‌های حاوی تیروزین صحبت کنید، چون این آمینواسید این پتانسیل را دارد که تاثیر متقابل روی داروی کم‌کاری تیروئید داشته باشد. اما ازآنجایی‌که تیروزین نقش مهمی در تولید تیروئید دارد جذب کافی این آمینواسید در مدیریت کم‌کاری تیروئید اهمیت دارد. تیروزین به همراهید هورمون تیروئید را درست می‌کند. غذاهای حاوی تیروزین شامل جلبک دریایی، بوقلمون، تخم‌مرغ‌ها و پنیر لور هستند.
ویتامین D
دکتر ریزو می‌گوید: «اکثر افراد مبتلابه کم‌کاری تیروئید دچار کمبود ویتامین D هستند، اما مکانیسم مربوط به چنین چیزی ناشناخته است.» وجود ویتامین D کافی در رژیم غذایی شما می‌تواند به پیشگیری از بیماری‌های مرتبط با کمبود ویتامین D همچون فقدان استخوان یا بدشکلی کمک کند. از غذاهای سرشار از ویتامین D می‌توان به تخم‌مرغ‌ها، ماهی پرچرب مانند سالمون و محصولات لبنی همچون ماست یونانی اشاره کرد.
آنتی‌اکسیدان‌ها
میوه‌ها و سبزی‌های سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها در مقابله با کم‌کاری تیروئید مفید هستند، اما داشتن کم‌کاری تیروئید به این معنا است که شما دلیل دیگری برای مصرف این غذاهای فوق‌العاده دارید. این غذاها می‌توانند با استرس اکسیداتیو مبارزه کنند که یک حالت التهابی مرتبط با کم‌کاری تیروئید یا دیگر بیماری‌های مزمن است. از میان غذاهای سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توان به میوه‌های توت مانند، مغزها، دانه‌ها و سبزی‌های پربرگ با رنگ سبز تیره اشاره کرد.
سلنیوم
دکتر ریزو می‌گوید: «بالاترین تراکم سلنیوم را می‌توان در غده تیروئید یافت و سلنیوم یک ماده اساسی برای آنزیم‌هایی است که به عملکرد تیروئید کمک می‌کنند.» او اضافه می‌کند: «بسیاری از افراد مبتلابه کمک‌کاری تیروئید ممکن است که دچار کمبود این ماده مغذی باشند که همین ماده تاثیر بزرگی روی سیستم ایمنی، عملکرد شناختی و باروری دارد.» غذاهای دریایی، تخم‌مرغ‌ها، دانه‌ها و مغزها منابع ارزشمند سلنیوم هستند. اگر از مکمل سلنیوم استفاده می‌کنید، این را باید گفت که بر اساس هشدار کلینیک کلیولند نباید روزانه بیش از 200 میلی‌گرم سلنیوم مصرف کنید.
ویتامین B12
دکتر ریزو می‌گوید: «بسیاری از افراد مبتلابه کم‌کاری تیروئید از کمبود ویتامین B12 رنج می‌برند، اما مکانیسم چنین چیزی ناشناخته است.» اگر از یک رژیم غذایی گیاهی پیروی کنید خود را درخطر کمبود این ویتامین قرار می‌دهید، بنابراین در مورد مصرف مکمل حاوی این ویتامین با پزشک خود صحبت کنید. از میان غذاهای سرشار از ویتامین B12 می‌توان به ماکیان، ماهی و گوشت‌های قرمز اشاره کرد.
غذاهایی که می‌توانند علائم کم‌کاری تیروئید را بدتر کنند.
درحالی‌که مواد مغذی مشخصی برای سلامت تیروئید شما مفید هستند، اما دیگر مواد مغذی می‌توانند در عملکرد تیروئید شما اختلال ایجاد کنند. در ادامه به غذاهایی اشاره می‌کنیم که در صورت ابتلا به کم‌کاری تیروئید باید حواستان به آن‌ها باشد.
سبزی‌های چلیپائیان
شاید درجایی خوانده باشید که سبزی‌های پربرگ سبزرنگ همچون کلم پیچ، بوک چوی، کلم بروکلی و کلم بروکسل می‌توانند باعث بدتر شدن کم‌کاری تیروئید شوند. اما پیش از آنکه به خواندن در مورد این مطالب ادامه دهید این سوال را از خود بپرسید که آیا در آمریکا زندگی می‌کنید؟ اگر در آمریکا زندگی می‌کنید نباید نگران این باشید که این سبزی‌های ضد سرطان در مدیریت کم‌کاری تیروئید شما اختلال ایجاد می‌کنند. دکتر ریزو می‌گوید: «سبزی‌های چلیپائیان ترکیبی را به نام گوئیترین (goitrin) آزاد می‌کنند که می‌تواند در تولید هورمون‌های تیروئید اختلال ایجاد کند.» دکتر ریزو ادامه می‌دهد: «باوجوداین، تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف این ترکیب تنها زمانی تبدیل به یک مشکل می‌شود که فرد دچار کمبودید باشد و پختن این سبزی‌ها باعث می‌شود که گوئیترین خاصیت خود را از دست دهد.» کمبودید یک مشکل نامرسوم در ایالات‌متحده است و بیشتر در دیگر کشورها مرسوم است، بنابراین پیش از حذف سبزی‌های چلیپائیان از رژیم غذایی خود با پزشک خود صحبت کنید.
غذاهای دارای سدیم زیادی
افراد دارای کم‌کاری تیروئید در معرض خطر فزاینده فشارخون بالا هستند و بسیاری از غذاهای فرآوری شده (غذاهای یخ‌زده؛ سیب‌زمینی‌های سرخ‌کرده، چیپس‌ها و غذاهای شبیه به آن‌ها) می‌توانند به دلیل داشتن نمک زیاد باعث فشارخون بالا شوند. چنین چیزی به این معنا نیست که هرازگاهی نمی‌توانید یک اسنک نمک‌دار بخورید، بلکه انجمن قلب آمریکا توصیه می‌کند که جذب سدیم روزانه شما باید حداکثر 1500 میلی‌گرم باشد.
سویا
دکتر ریزو می‌گوید که بعضی از متخصصین مراقبت از سلامتی حذف سویا را از رژیم غذایی توصیه می‌کنند، اما غالباً اگر سویا به میزان کم‌مصرف شود برای فرد ضرری ندارد. در حقیقت، غذاهای حاوی سویا همچون شیر سویا و آرد سویا می‌توانند به میزان کمی باعث کاهش سطوح LDL یا کلسترول‌های بد شوند و درنتیجه بهبود سلامت قلب را به بار آورند. اگر در حال مدیریت کم‌کاری تیروئید هستید، از خوردن سویا به هنگام دریافت جایگزین تیروئید مصنوعی (مرسوم‌ترین درمان کم‌کاری تیروئید) خودداری کنید. کلینیک مایو توصیه می‌کند که پس از مصرف دارو چهار ساعت صبر کنید و سپس سویا را مصرف کنید.
گردو، کنجاله پنبه‌دانه و دیگر غذاها و مکمل‌ها
غذاهای دیگری نیز می‌توانند با داروهای تیروئید اثر متقابل داشته باشند، بنابراین صبح هنگام وقتی‌که داروهای تجویزی خود را مصرف می‌کنید نباید این غذاها را بخورید. به عقیده کلینیک مایو این غذاها علاوه بر سویا شامل گردوها، کنجاله پنبه‌دانه، مکمل‌های آهن، مالتی ویتامین‌های حاوی آهن و مکمل‌های کلسیم هستند. علاوه بر این، درصورتی‌که تحت درمان جایگزین تیروئید مصنوعی هستید مراقب مصرف محلول‌های ضد اسید معده حاوی منیزیم و آلومینیوم، داروهای کاهنده کلسترول و بعضی از داروهای زخم معده باشید، چون می‌توانند روی جذب داروهای تیروئید اثر بگذارند.
توصیه‌های سبک زندگی برای مدیریت بهتر کم‌کاری تیروئید
استرس و عدم تمرین بدنی برای سلامتی هیچ فردی خوب نیستند. در مورد بی‌حالی، افسردگی و کاهش سوخت‌وساز ناشی از کم‌کاری تیروئید این را باید گفت که نادیده گرفتن عادت‌های سبک زندگی می‌تواند باعث بدتر شدن علائم کم‌کاری تیروئید شود. کنترل علائم استرس و افسردگی در مدیریت کم‌کاری تیروئید دارای اهمیت است. حتی برای کسب مزیت‌های بیشتر می‌توانید مدیتیشن یا کلاس‌های یوگا را امتحان کنید. نباید تمرین بدنی را نادیده بگیرید. دکتر ریزو می‌گوید: «حداقل در طول هفته به مدت 150 دقیقه تمرین بدنی انجام دهید.» او اضافه می‌کند: «تمرین بدنی به حفظ وزن سالم شما کمک می‌کند.» اگر فردی هستید که تابه‌حال یک برنامه تمرین بدنی انجام ندادید توصیه می‌شود که با یک برنامه تمرینی سبک شروع کنید و به‌تدریج بر شدت و زمان تمرین خود بیفزایید.
پیروی از سبک زندگی و رژیم غذایی متناسب با کم‌کاری تیروئید
درحالی‌که بعضی از رژیم‌های غذایی و تغییرات سبک زندگی می‌توانند باعث کاهش وزن شما و حفظ وزن سالم شما شوند، هیچ‌چیزی بهتر از اتخاذ یک رژیم غذایی مناسب و تغیر سبک زندگی مثبت برای مدیریت بهتر کم‌کاری تیروئید نیست. مدیریت استرس، تمرین بدنی منظم و صرف غذاهای مناسب با کم‌کاری تیروئید می‌توانند به بهبود سلامتی شما کمک کنند. به‌طور خلاصه، دکتر ریزو می‌گوید: «اگر رژیم غذایی شما حاوی پروتئین‌های کم‌چربی، سبزی‌ها، میوه‌ها، چربی‌های مفید برای قلب و اسیدهای چرب امگا 3 باشد و روی مصرف متعال تاکید کند، درنتیجه می‌توانید بیماری خود را مدیریت کنید.»سپید

everydayhealth

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: