به گزارش شفاآنلاین،سفیدهی تخم مرغ فقط کمی بیشتر از 50 درصد پروتئین تخم مرغ را داراست. به طور میانگین، سفیدهی تخم مرغ حدود 4 گرم پروتئین دارد در حالی که زردهی آن بین 2 تا 3 گرم پروتئین دارد.
زردهی تخم مرغ تقریباً 99 درصد از محتوای چربی یک تخم مرغ را تشکیل میدهد و 55 کالری دارد، اما سفیدهی آن فقط 17 کالری دارد. بنابراین، افرادی که میخواهند کالری و چربی کمتری مصرف کنند، میتوانند فقط سفیدهی تخم مرغ را بخورند. اما وقتی شما فقط سفیدهی تخم مرغ را میخورید، مواد مغذی موجود در زردهی آن را از دست میدهید.
آیا زردهی تخم مرغ برایتان مضر است؟
زردهی تخم مرغ علاوه بر اینکه منبع اصلی بسیاری از ویتامینها و مواد
معدنی است، چربی و کلسترول زیادی نیز دارد. یک تخم مرغ بزرگ حدود 63 درصد
از کلسترول مورد نیاز روزانهتان را تأمین میکند. قبلاً توصیه میشد مصرف
روزانهی کلسترول را محدود به کمتر از 300 میلیگرم کنید، اما تحقیقات جدید
نشان داده که بیشتر افراد نیازی ندارند که نگران مصرف کلسترول غذاییشان
باشند. مطالعات انجام شده، ارتباطی بین مصرف تخم مرغ و ریسک ابتلا به دیابت
نوع دوم نیز نشان ندادهاند.
مصرف تخم مرغ میتواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد، اما کارشناسان توصیه میکنند در مصرف تخم مرغ اعتدال را رعایت کنید.
اگر دچار بیماری قلبی هستید یا در معرض آن قرار دارید، برای میزان مجاز
مصرف کلسترول روزانهتان با پزشک مشورت کنید. تخم مرغ دست کم 13 مادهی
مغذی دارد و منبع خوبی از پروتئین بوده و کربوهیدرات ندارد.
تخم مرغ به این دلیل که مواد مغذی متفاوت زیادی دارد، یک غذای بسیار مغذی
محسوب میشود. تخم مرغ مانند محصولات لبنی میتواند منبع ارزانقیمتی از
پروتئینِ باکیفیت باشد. بیشتر پروتئین تخم مرغ در سفیدهی آن است اما
زردهی آن نیز پروتئین دارد.
بدنسازها یا آنهایی که سعی دارند مقدار زیادی پروتئین کم چرب دریافت کنند،
مقدار زیادی تخم مرغ میخورند. خوردن تنها سفیدهی تخم مرغ در مقایسه با
خوردن تخم مرغ کامل، کم کالریتر بوده و پروتئین بیشتری دارد، اما زردهی
آن حاوی مواد مغذی و معدنی بسیار مهمی است.
مواد مغذی تخم مرغ
یک تخم مرغ متوسط حدوداً 78 کالری، 5 گرم
چربی، کمتر از 1 گرم کربوهیدرات و 6 گرم پروتئین دارد، حدود 63 درصد از
نیاز روزانه به کلسترول را تأمین کرده و 13 نوع مادهی مغذی و معدنی دارد.
بیشتر ریزمغذیهای تخم مرغ در زردهی آن موجودند. زردهی تخم مرغ تقریباً
250 میلیگرم کولین دارد که باعث میشود یکی از بهترین منابع این مادهی
مغذی باشد.
کولین، ویتامینی ضروری برای متابولیسم سلولها، انتقال لیپیدها در سراسر
بدن و ساختن فرارسانهای عصبی است. میزان توصیه شدهی مورد نیاز بدن به
کولین برای خانمها 425 میلیگرم و برای آقایان 550 میلیگرم در روز است.
نیاز به کولین در دوران بارداری بیشتر میشود چون کولین برای رشد قوهی
ادراک مغز ضروری است.