کد خبر: ۱۸۶۰۴۷
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۰ - ۰۳ اسفند ۱۳۹۶ - 2018February 22
کلیه مطالعات آسیب‌شناسی نظام سلامت در کشور، نشانگر این واقعیت است که غیرواقعی بودن تعرفه‌ها همواره یکی از سه مشکل اساسی نظام سلامت کشور بوده است
شفاآنلاین>سلامت> وزارت بهداشت و درمان طی جوابیه‌ای در مورد آسیب های ناشی از تعرفه های غیرواقعی توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش شفاآنلاین، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ارسال جوابیه‌ای اعلام کرد: پیرو درج مطلبی تحت عنوان : "رشد 200 درصدی تعرفه برخی رشته‌های پزشکی طی 4 سال اخیر / میزان تعرفه‌های پزشکی متعادل شود" مورخ 23/11/96 خواهشمند است دستور فرمایید برای روشن شدن افکار عمومی نسبت به درج پاسخ به شرح ذیل اقدام اقدام و همکاری لازم صورت گیرد.

طبق پاسخ معاونت درمان وزارت بهداشت(Health)، درمان و آموزش پزشکی؛ کلیه مطالعات آسیب‌شناسی نظام سلامت در کشور، نشانگر این واقعیت است که غیرواقعی بودن تعرفه‌ها همواره یکی از سه مشکل اساسی نظام سلامت کشور بوده است. به عنوان مثال، در بیمارستان دولتی بابت انجام یک عمل 4 ساعته و پرمخاطره جراحی قلب 285 هزار تومان، عمل جراحی لوزه 18 هزار تومان، عمل آپاندکتومی 38 هزار تومان یا عمل جراحی سزارین 59 هزار تومان، تعویض مفصل هیپ 123 هزار تومان، عمل جراحی کیسه صفرا 45 هزار تومان، هموروئید کتومی 21 هزار تومان، درآوردن سنگ از لگنچه کلیه 84 هزار تومان، سپتوراینوپلاستی 88 هزار تومان، عمل دیسک کمر 147 هزار تومان با تأخیرهای 6 تا 12 ماهه به پزشکان پرداخت می‌گردید.

بنابراین مجموعه تعرفه‌های بخش درمان در اکثر خدمات بر خلاف واقع و غیر اصولی بوده است. هر چند در این میان در برخی از خدمات (Services)فاصله تا تعرفه‌های واقعی بیشتر بوده است، لذا ضروری بود تعرفه اکثر خدمات مورد بازنگری قرار گیرد. در این میان تعرفه برخی از خدمات ثابت مانده و یا رشد اندکی داشته و برخی خدمات رشد بیشتری پیدا کرده است. تأثیر مخرب این وضعیت خود را در آسیب‌هایی نظیر دریافت وجوه خارج از تعرفه و زیرمیزی، کم کاری، ارجاع بیماران به مراکز  و مطب‌های خصوصی، افزایش بیش از حد عوارض، احاله امور به آموزش گیرندگان و افراد فاقد صلاحیت کافی بدون هرگونه نظارت کافی، رسیدگی با تأخیر و دیرهنگام به امور بیماران ناشی از بی‌انگیزگی، عدم پذیرش بیماران به میزان ظرفیت واقعی مراکز و انواع تخلفات مالی را بروز می‌داد.

لذا فاز سوم طرح تحول نظام سلامت با سه هدف عمده و برای تأمین زیرساخت (پیش نیاز)اصلاحات نظام سلامت آغاز گردید:

الف) حذف پرداخت‌های غیررسمی در بخش دولتی و خصوصی که بخش قابل توجهی از پرداخت از جیب مردم را تشکیل می‌داد.

ب) ایجاد تناسب میان تعرفه خدمات در گروه‌های مختلف ارائه خدمت.

ج) ایجاد تناسب میان تعرفه خدمات در بخش دولتی و خصوصی و ایجاد انگیزه لازم برای تمام وقت شدن پزشکان در بخش دولتی.

بنابراین بدون در نظر گرفتن واقعیت‌های بخش درمان در حوزه دولتی و خصوصی و واقعی نمودن نرخ کلیه خدمات امکان دستیابی به اهداف سه‌گانه فوق متصور نبود و با کاهش فاصله تعرفه بخش دولتی و خصوصی از طریق افزایش متوسط دو برابری حق الزحمه‌ها در بخش دولتی و حذف دریافت‌های غیررسمی در بخش خصوصی، تناسب بین دو بخش دولتی و خصوصی برقرار شده و انگیزه لازم برای تمام وقت شدن پزشکان در بخش دولتی فراهم می گردد.

متوسط رشد تعرفه سالانه طی 4 سال دولت یازدهم در بخش دولتی و خصوصی 24 درصد بوده است و با توجه به تعرفه‌های بسیار اندک بخش دولتی و لزوم واقعی سازی تعرفه‌های خدمات درمانی به عنوان تعدادی از آنها در جداول ذیل می‌آید (ارقام به تومان است)

واقعی کردن تعرفه‌های درمانی در نظام سلامت با تکیه بر عدالت در نظام پرداخت انجام شده است و تمامی گروه‌های پزشکی و کادر درمانی از این رخداد بهره برده و توازن پرداخت در تمامی گروه‌ها رعایت شده است تا خدمتی در شأن هموطنان در بیمارستان‌ها به آنها عرضه شود.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: