کد خبر: ۱۸۵۸۱۴
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۰ - ۰۱ اسفند ۱۳۹۶ - 2018February 20
در رابطه با بحث جایگاه داروسازان بیمارستانی برنامه‌های مختلفی تدوین شده است که یکی از آنها تشکیل کمیته داروسازان بیمارستانی بوده که مورد حمایت سازمان غذا و دارو واقع شده است
شفا آنلاین>سلامت>یک داروساز گفت: داروسازان باید از پوسته فعلی خود خارج شوند و اگر در پوسته سنتی خود باقی بمانیم، نقش خود را در جامعه از دست خواهیم داد.

به گزارش شفا آنلاین، کامران حاجی نبی داروساز و عضو هیأت علمی دانشکده علوم پزشکی واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص جایگاه داروسازان در بیمارستان‌ها توضیح داد: در رابطه با بحث جایگاه داروسازان بیمارستانی برنامه‌های مختلفی تدوین شده است که یکی از آنها تشکیل کمیته داروسازان بیمارستانی بوده که مورد حمایت سازمان غذا و دارو واقع شده است.

وی افزود: این کمیته در حقیقت در مسیر این موضوع قرار دارد که بتواند نقش داروساز(Pharmacist) بیمارستانی را از عنصر تأمین‌کننده کالاهای سلامت‌محور به عضوی از تیم ارائه‌کننده خدمات درمانی تبدیل کند.

حاجی‌نبی ادامه داد: چنین جایگاهی تا سال‌های قبل وجود نداشته و در حال حاضر به دنبال تدوین این جایگاه حساس برای داروسازان هستیم.

این داروساز گفت:‌ اگر داروساز این وظیفه را در بیمارستان پیدا کند، مطمئناً در ارائه خدمات دارویی در بیمارستان قدم‌های بزرگی برداشته خواهد شد و این موضوع می‌تواند به کاهش هزینه‌های بیمارستان و همچنین کاهش خطاهای دارویی کمک به سزایی کند.

حاجی‌نبی بابیان اینکه تشکیل این کمیته‌ها و خصوصاً برنامه‌هایی نظیر تلفیق به بازتعریف جایگاه داروسازان در بیمارستان کمک خواهد کرد، گفت:‌ رسیدن داروسازان به یک نقش پررنگ در بیمارستان‌ها می‌تواند به آنها کمک کند که در مسیر قانونی خود حرکت و مشارکت فعال داشته باشند.

وی گفت: داروساز باید رابطه مستقیمی با مردم جامعه داشته باشد و همان‌طور که اگر زمانی اعلام شود پزشکان در یک بیمارستان حضور نخواهند یافت، نگرانی در مردم ایجاد می‌شود، باید رابطه مردم با داروسازان نیز به این‌صورت تعریف شود.

عضو هیأت علمی دانشکده علوم پزشکی(Medical science) واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی افزود: در دوره قبل از انقلاب اسلامی داروسازان به‌عنوان افرادی که در تیم درمان هیچ نقشی نداشتند شناخته می‌شدند و به همین دلیل در داروخانه و بیمارستان‌ها مردم داروساز را به‌عنوان واسط تأمین‌کننده می‌شناختند و اگر از آنها سؤال می‌کردیم که داروساز کیست، اعلام می‌کردند که شخصی است که دارو را به بیمار تحویل می‌دهد.

حاجی‌نبی تصریح کرد: با گسترش حوزه علم و دانش دارویی و نیاز به حضور گرایش‌های مختلف داروسازان در چرخه درمان، پزشکان امروز نمی‌توانند به تمام جنبه‌های درمان احاطه داشته باشند و این نیاز را احساس می‌کنند که باید یک مشاور در کنار دستشان حضور داشته باشد.

این داروساز اضافه کرد: در کشورهای پیشرفته و اروپایی این امر به ظهور رسیده است و داروساز در تیم درمان نقش و جایگاه اصلی خود را پیدا کرده است.

وی خاطرنشان کرد: ما در حال حاضر در میانه راه هستیم و در حال فاصله گرفتن از جایگاه قدیمی خود بوده اما تا نقطه اصلی جایگاه داروسازان فاصله داریم.

عضو هیأت علمی دانشکده علوم پزشکی واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی گفت: داروسازان باید از پوسته فعلی خود خارج شوند و اگر در پوسته سنتی خود باقی بمانیم، نقش خود را در جامعه از دست خواهیم داد.

حاجی‌نبی در پایان توضیح داد: در حال حاضر مشاهده می‌کنیم که حتی برخی از نمایندگان مجلس نقش داروساز را به رسمیت نمی‌شناسند که باید این دیدگاه تغییر پیدا کند و داروسازان به سمت خدمات‌محوری در حوزه عرضه دارو تبدیل نقش داشته باشند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: