کد خبر: ۱۸۴۴۸۲
تاریخ انتشار: ۲۱:۱۰ - ۱۹ بهمن ۱۳۹۶ - 2018February 08
احساس درد موقع سایش دندان‌ها و درد‌های شبانه از جمله علائمی هستند که موجب عصب کشی دندان می‌شوند.
شفاآنلاین>سلامت>یک دندانپزشک گفت: احساس درد موقع سایش دندان‌ها و درد‌های شبانه از جمله علائمی هستند که موجب عصب کشی دندان می‌شوند.

به گزارش شفاآنلاین،عزت الله خامسی دندانپزشک درباره ساختمان مغز دندان اظهار کرد: مغز دندان از بافت همبند، عروق و اعصاب تشکیل شده است.

وی بیان کرد: علت عصب کشی، پرخونی و دردی است که بر اثر فشار به اعصاب دندان وارد می شود در این صورت بیمار به دندانپزشک مراجعه می کند و پس از  عکسبرداری یا بر اساس علائم بالینی عصب کشی تشخیص داده می شود.
علائم نشان دهنده لزوم انجام عصب کشی

این دندانپزشک درباره علائمی که نشان دهنده لزوم انجام عصب کشی است، افزود: دردهای شبانه، تورم دندان و احساس درد موقع سایش دندان ها، به ویژه در دندان هایی که قبلا عصب آنها مرده است یا به اصطلاح نکروز شده اند از جمله علائمی هستند که موجب عصب کشی می شوند.

خامسی با بیان اینکه عصب کشی معمولا در یک یا چند جلسه انجام می شود، تاکید کرد: تعداد جلسات عصب کشی به شدت عفونت بسته بودن یا انحراف ریشه دندان و تعداد کانال های ریشه (مجراهای ریشه) بستگی دارد.

وی تصریح کرد: افراد برای انجام عصب کشی باید به متخصصان این کانال (اندودنتیست ها) مراجعه کنند تا درمان صحیح برای آنها انجام شود، اگر عصب کشی در یک جلسه انجام شود معمولا فرد پس از این عمل به مدت چند روز درد مختصر دارد.

این دندانپزشک درباره نحوه انجام عصب کشی گفت: برای انجام عصب کشی نخست دندان را بی حس، سپس مغز دندان و کانال ها را به کمک یک وسیله مکانیکی به نام فایل (ریمر) تمیز می کنند، سپس دندان ها با محلول های ضد عفونی کننده مانند کلرهگزیدین، سدیم هیپوکلریت، یا سرم فیزیولوژی شست و شو داده می شوند، به طوریکه بافت های زنده و مرده از خانم ها یا مغز دندان به صورت کامل خارج شوند همچنین باید به کانال شکلی مناسب بدهیم تا پر کردن ریشه راحت تر انجام شود.

خامسی اظهار کرد: برای عصب کشی، از سوزنک هایی که از درختی به نام گوتاپرکا تهیه می شوند استفاده می کنیم و این سوزنک ها را به خمیر میکروب کش و ضدعفونی کننده آغشته می کنیم سپس آنها را در داخل ریشه دندان قرار می دهیم البته باید به این نکته توجه داشته باشیم گوتاپرکا باید طوری قرار بگیرد که از انتهای ریشه به بیرون تجاوز نکند که این کار به کمک رادیوگرافی و دستگاه ها انجام می شود.

وی بیان کرد: در عمل عصب کشی باید روی دندان بسته باشد تا بزاق در  کانال دندان نفوذ پیدا نکند، همچنین بیمار باید 2 تا 3 روز پس از  عصب کشی با دندانی که عصب کشی شده است غذا میل نکند.

این دندانپزشک درباره علامت موفقیت عصب کشی افزود: علامت موفقیت عصب کشی از نظر بیمار و دندانپزشک نداشتن تورم دندان است، همچنین ما به کمک رادیوگرافی می توانیم درست پر شدن ریشه ها و نداشتن عفونت در دندان را تایید کنیم، اگر عصب کشی به درستی انجام شده باشد، بیمار پس از عصب کشی دردهایش به کلی از بین می رود.
اقدامات درمانی پس از عصب کشی

خامسی تاکید کرد: معمولا پس از انجام عصب کشی لازم نیست داروهای خاصی مصرف شود، البته در برخی مواقع افراد باید از مسکن های ضد التهابی مانند ناپروکسین یا ژلوفن استفاه کنند، آنتی بیوتیک ها هم باید به صورت محدود و تنها با تشخیص دندانپزشک مصرف شوند.

وی تصریح کرد: اگر به هر علتی عصب کشی ناموفق باشد و فرد پس از عصب کشی همچنان درد داشته باشد، در این صورت باید دندان کشیده شود.

این دندانپزشک درباره عوارض عصب کشی گفت: از عوارض عصب کشی می توان به تغییر رنگ دندان اشاره کرد زیرا دندان فاقد عروق است بنابراین پس از مدتی رنگش به خاکستری روشن متمایل می شود، دندانی که عصب کی شده است نسبت به بقیه دندانها و به ویژه دندان های جلویی تغییر رنگ مشهودی دارد.

خامسی اظهار کرد: معمولا دندان هایی نیاز به عصب کشی دارند که قسمت زیادی از تاج دندان پوسیده شده باشد، همچنین قرار دادن سرپوش روی بیشتر دندان هایی که عصب کشی شده اند، ضروری است.

وی یادآور شد: افراد باید هر 6ماه تا یک سال، یک بار برای معاینه دندان های خود به دندانپزشک مراجعه کنند تا در صورت وجود پوسیدگی اقدامات درمانی بلافاصله برای آنها انجام شود، بنابراین افراد تا حد امکان نگذارند دندان هایشان به  عصب کشی نیاز داشته باشد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: