کد خبر: ۱۸۳۸۰۷
تاریخ انتشار: ۰۴:۱۵ - ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ - 2018February 04
با توجه به اینکه اعتیاد بیماری چند بعدی شامل مشکل جسمانی، روانی، اجتماعی و معنوی است، فرد معتاد را در ابعاد مختلف درگیر خود می‌کند بنابراین باید درمان این افراد نیز به صورت چند بعدی صورت گیرد.

شفا آنلاین>اجتماعی>یک روانشناس بالینی علل اصلی اعتیاد جوانان و نوجوانان<Addiction to youth and teens> را تشریح کرد و گفت: خلا عاطفی و نبود صمیمیت در خانواده‌ها احتمال اعتیاد فرزندان را بیشتر می‌کند.

به گزارش شفا آنلاین:قاسم لطیفی  درباره درمان اعتیاد اظهار کرد: با وجود افزایش اعتیاد در جامعه، ولی همچنان درمان قطعی و غیرقابل برگشتی برای این بیماری خطرناک تدوین نشده است.

وی با بیان اینکه ما هرروزه شاهد معرفی مخدرها و افیون‌های جدید در کشور هستیم، افزود: تعداد زیادی از افراد معتاد که تحت درمان قرار می‌گیرند، در حین درمان، پس از درمان و قطع مصرف موادمخدر مجددا به روال قبل باز می‌گردند.

این روانشناس بالینی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه اعتیاد بیماری چند بعدی شامل مشکل جسمانی، روانی، اجتماعی و معنوی است، فرد معتاد را در ابعاد مختلف درگیر خود می‌کند بنابراین باید درمان این افراد نیز به صورت چند بعدی صورت گیرد.

لطیفی با اشاره به اینکه پیشگیری بهترین راه برای جلوگیری از افتادن افراد در دام اعتیاد است، عنوان کرد: اغلب افرادی که درگیر بیماری اعتیاد می‌شوند اولین تجربه مصرف موادمخدر خود را در سنین نوجوانی و جوانی داشته‌اند.

وی تاکید کرد: بهترین راه مقابله با اعتیاد پیشگیری از آن است که در این راستا می‌توان به مسئله خلا عاطفی توجه کرد که نداشتن روابط عاطفی مناسب با والدین، اطرافیان و ارتباط با افرادی که سیگار و مواد مخدر مصرف می‌کنند دو مورد از مهمترین عوامل گرایش نوجوانان و جوانان به اعتیاد است.

این روانشناس یادآورشد: خانواده‌ها باید در نظر داشته باشند که خلا عاطفی و نبود صمیمیت در بین اعضای خانواده یکی از علل گرایش فرزندان به اعتیاد است همچنین زمانی که نوجوان در خانواده خود احساس تنهایی می‌کند، استقلال لازم را نداشته باشد و اعضای خانواده مخصوصا والدین برای رفتارهای او ارزش قائل نشوند، احتمال ابتلایشان به اعتیاد بسیار زیاد است.

لطیفی عنوان کرد: در کنار مسئله خلا عاطفی و صمیمیت، یکی دیگر از مهمترین عوامل گرایش نوجوانان به مواد مخدر سابقه اعتیاد در خانواده‌ها است و فرزندان والدین معتاد احتمال ابتلای فرزندشان به مواد مخدر چندین برابر افراد عادی است.

وی اضافه کرد: این فرزندان با یادگیری مشاهده‌ای و بر اساس کنجکاوی به سمت تجربه مصرف موادمخدر می روند و در معرض بیماری اعتیاد قرار می‌گیرند.

این روانشناس بالینی گفت: خانواده‌ها باید مسئله بلوغ نوجوانان را در نظر داشته باشند چراکه در مقطع زمانی حساس بوده و تشکیل هویت نوجوان در این مقطع صورت می‌گیرد. بنابراین نوجوان به اقتضای سن خود نیازمند صمیمیت، صحبت کردن، مورد احترام قرارگرفتن در خانواده و توجه بیشتری هستند.طبنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: