محققان با توجه به پژوهش های جدید اعلام کردند، به نظر می رسد بیماران در روزهای تعطیل یا تعطیلات آخر هفته به دلایل مختلف از قبیل خونریزی مغزی، حمله قلبی یا لخته شدن خون در ریه ها بیشتر در معرض خطر مرگ و میر هستند
شفا آنلاین>اجتماعی> تحقیقات جدید نشان می دهد که بیماران در شب ها، ساعات غیر اداری و روزهای تعطیل یا تعطیلات آخر هفته بیشتر در معرض خطر مرگ قرار می گیرند. این موضوع می تواند دلایل مختلف و متعددی داشته باشد.
به گزارش شفا آنلاین:محققان با توجه به پژوهش های جدید اعلام کردند، به نظر می رسد بیماران در روزهای تعطیل یا تعطیلات آخر هفته<Weekend> به دلایل مختلف از قبیل خونریزی مغزی، حمله قلبی یا لخته شدن خون در ریه ها بیشتر در معرض خطر مرگ و میر هستند. پزشکان این دوره های زمانی (در شب ها، ساعات و روزهای تعطیل یا تعطیلات آخر هفته) را اثر تعطیلات آخر هفته نامیده اند.
بیمارستان ها در دوره های زمانی ساعات غیر اداری، شب ها و تعطیلات آخر هفته با کمبود پزشک مواجه هستند. علاوه بر آن امکان دارد که بیمارانی که در ساعات غیر اداری، شب ها و تعطیلات آخر هفته به بیمارستان ها مراجعه می کنند از وضعیت عمومی وخیم تری برخوردار باشند.
مطالعالت جدید بر اساس تحقیقات پیشین انجام شده در این حوزه شکل گرفته است. در تحقیقات پیشین مشخص شده بود که میزان بقا در بیماری ها و حمله های قلبی در بیمارستان ها در طول شب و تعطیلات آخر هفته کاهش پیدا می کند. در مطالعات جدید مشخص شد که این روند بقا در دهه گذشته یا بیشتر بهبود پیدا کرده است.
دکتر اوچنا اوفما (Uchenna Ofoma) استاد پزشکی در دانشگاه تمپل فیلادلفیای ایالات متحده آمریکا و پزشک مراقبت های ویژه در سیستم بهداشتی Geisingeدر دانویل، پنسیلوانیا آمریکا که سرپرستی مطالعات جدید را بر عهده داشت معتقد است که نحوه درمان بهتر شده است اما هنوز شکاف شبانه و تعطیلات آخر هفته و مشکلاتی که ایجاد می کند، بسته نشده است.
این پژوهش ها و بررسی ها بین سال های 2000 تا 2014 انجام شد که میزان بقای بیماران از 16 درصد به 25.5 درصد افزایش پیدا کرده و میزان بقای بیماران در شب های تعطیلات آخر هفته از 11.9 درصد به 21.9 درصد رسیده است. البته باید ذکر کرد که در فاصله بین روزهای هفته و ساعات غیر اداری تغییر قابل ملاحظه ای ایجاد نشده است.
در این پژوهش ها، حدود 300 هزار بیمار از 470 بیمارستان بیمارستان مورد بررسی قرار گرفتند. یکی از نتایج این مطالعات این است که بیش از نیمی از بیمارانی که دچار مشکلات و حملات قلبی شده اند، در زمان ساعات غیر اداری به این حملات دچار شده اند.
دکتر ست گلدشتاین (Seth Goldstein) متخصص جراحی کودکان در بیمارستان جان هاپکینز در رابطه با تجربیات خود در این رابطه گفت: « کودکان بستری شده در بیمارستان برای جراحی های فوری معمول بیشتر در تعطیلات آخر هفته در معرض خطر خونریزی یا سایر عوارض قرار داشتند.» دکتر گلدشتاین تحقیقاتی جداگانه برای خود در این رابطه انجام داده بود. او معتقد بود شاید بیمارستان ها در دوره های زمانی ساعات غیر اداری، شب ها و تعطیلات آخر هفته با کمبود پزشک مواجه هستند. علاوه بر آن امکان دارد که بیمارانی در ساعات غیر اداری، شب ها و تعطیلات آخر هفته به بیمارستان ها مراجعه می کنند از وضعیت عمومی وخیم تری برخوردار باشند. برای نمونه می توان گفت در ایالات متحده آمریکا بسیاری از بیمارانی که تحت جراحی های سنگین و جدی قرار گرفته اند، در تعطیلات آخر هفته اقدام به نوشیدن مشروبات الکلی کرده و در پی آن دچار حوادثی شده اند که به آن ها آسیب فیزیکی شدید وارد کرده است.
به همین ترتیب دکتر اوفما و تیم تحقیقاتی اش اشاره کردند که بیمارانی که در ساعات غیر اداری دچار ایست قلبی شده بودند، بیمارانی بودند که در این مطالعات محاسبه نشده اند. همچنین بین بیمارانی که دچار حمله قلبی شده اند و بیمارانی که ایست قلبی داشته اند، در داخل بیمارستان و خارج از آن تفاوت است. در واقع زمان برای بیمارانی که در خارج از بیمارستان دچار حمله یا ایست قلبی می شوند، بسیار مهم است و این مساله مهم تا رسیدن آن ها به بیمارستان نقش کلیدی در کاهش بقای بیماران بازی می کنند.
دکتر اوفما معتقد است که راهی برای مقابله با شکاف بقای بیماران در ساعات غیر اداری، شب ها و تعطیلات آخر هفته وجود دارد. او در تحقیقات خود تلاش کرد تا کوچک ترین تفاوت را در کارکرد درست بیمارستان ها در نظر بگیرد.
دکتر گلدشتین اعتقاد دارد که بیمارستان ها می توانند با تغییر نحوی فعالیت های اجرایی بیمارستان این شکاف را از بین ببرند. امکان دارد با افزودن کارکنان و پزشکان بتوان این مشکل را حل کرد. شرح کامل این مطالعات و نتایج حاصل از آن در آخرین شماره مجله کالج قلب و عروق آمریکا (American College of Cardiology) منتشر شد. thehealthsite