کد خبر: ۱۸۲۲۷۶
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۰ - ۰۱ بهمن ۱۳۹۶ - 2018January 21
تیمی از دانشمندان بین‌المللی در تلاشند تا با تغییر ژن پشه‌ها عادت نیش زدن را در آنها متوقف کنند.

شفاآنلاین>سلامت>تیمی از دانشمندان بین‌المللی در تلاشند تا با تغییر ژن پشه‌ها عادت نیش زدن را در آنها متوقف کنند.

به گزارش شفاآنلاین،پشه‌ها آزار دهنده و کشنده هستند. آنها سبب شیوع بیماری می‌شوند، زیرا برای اینکه از خون انسان‌ها تغذیه کنند آنها را نیش می‌زنند. در حال حاضر یک تیم بین المللی از دانشمندان در حال بررسی ژن‌هایی هستند که سبب این رفتار می‌شوند و تلاش خواهند کرد تا پشه‌ها را مجبور به توقف نیش زدن انسان‌ها کنند که این کار باعث کاهش چشمگیر بیماری‌های منتقل شونده از پشه به انسان‌ها می‌شود.

دانشمندان موفق به شناسایی 902 ژن مربوط به تغذیه از خون و 478 ژن مرتبط با تغذیه غیرخونی از پشه "ویومیا اِسمیتی"(Wyeomyia smithii) شدند. اگر آنها بتوانند ژن پشه‌هایی که تغذیه غیرخونی داشتند را جدا کرده و آن‌ها را دستکاری کنند، اساسا می‌توانند پشه‌ها را از انسان‌ها دور کنند که این کار می‌تواند سالانه جان صدها هزار نفر را نجات دهد.

مهم‌تر از همه دانشمندان یک روش برای شناسایی ژن مربوط به تغذیه از خون و تغذیه غیرخونی ابداع کرده‌اند و می‌توانند از این سیستم برای هدف قرار دادن پشه‌های دیگری که ناقل بیماری‌های کشنده هستند، استفاده کنند.

پشه‌هایی مانند پشه‌های "ببری" آسیایی و پشه‌های "مالاریا" آفریقایی که از خون تغذیه می‌کنند می‌توانند هدف بعدی این تحقیقات باشند. دانشمندان تلاش خواهند کرد تا الگوی ژن‌هایی را که می‌توانند به طور دقیق با رفتار تغذیه غیرخونی سازگاری داشته باشند را کشف کنند. زمانی‌ که ژن‌های تغذیه از خون متوقف شدند، سپس این ژن‌ها می‌توانند جدا شده و اصلاح شوند که این کار می‌تواند به مواردی منجر شود که اساسا رفتار تغذیه خون را خاموش می‌کنند، اما جمعیت پشه را که برای کل زنجیره غذایی اهمیت دارد حفظ می‌کند. گونه "ویومیا اِسمیتی" به دلیل اینکه هر دو نوع پشه گزشی و غیرگزشی را دارا هستند، برای مطالعه انتخاب شده است.

پروفسور"مایکل پفرندر" ( Michael Pfrender )، یکی از نویسندگان این مطالعه، گفت: این مطالعه توان ترکیب آزمایشات پرورش خوب و ژنومیک داده‌ها برای به دست آوردن بینش نسبت به زیست شناسی حامل‌های بیماری را نشان می‌دهد."

وی افزود: راه حل دیگر این است که جمعیت پشه‌ها را نابود کنیم. مشکل این است که این روش‌ها معمولا برای محیط زیست و سایر گونه‌ها مضر هستند، علاوه بر این هیچ کس نمی تواند پیش‌بینی کند که با حذف پشه‌ها از زنجیره غذایی و اکوسیستم چه اتفاقی خواهد افتاد. بنابراین، بهتر است که جمعیت پشه‌ها را حفظ کرده و راهی برای جلوگیری از گسترش بیماری‌ها پیدا کنیم.

برچسب ها: نیش پشه ، سلامت ، بیماری
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: