بیماران دچار دیابت، پارکینسون و ام اس در طول زندگی حس مثانه آنها از بین میرود و به طور کلی دیابت مثانه را فلج کرده و این افراد به صورت خاموش به سمت نارسایی کلیه و نیاز به دیالیز پیش میروند که این مسئله ضرورت مراجعه زودهنگام این بیماران را به متخصص اورولوژی نشان میدهد.
شفا آنلاین>سلامت>رئیس انجمن نورویورولوژی ایران با اشاره به اینکه بیاختیاری ادرار در زنان ناشی از حاملگی، زایمان، یائسگی و مجاورت مثانه با رحم است، گفت: بیاختیاری ادرار در مردان میتواند به علت مشکلات نوروژنیک مثانه، بزرگی پروستات، عوارض پس از جراحی پروستات و تنگی مجرا باشد.
به گزارش شفا آنلاین:دکتر مهری مهراد، رئیس انجمن نورویورولوژی ایران درباره مشکلات بیاختیاری ادرار در مردان و زنان، اظهار کرد: مشکلات ادراری در مردان به علت مشکلات مثانه و پروستات است و در واقع مشکل پروستات به علت وجود غده پروستات در مردان شایع است.وی با بیان اینکه پروستات غدهای است که در مردان در اطراف مجرا و گردن مثانه قرار دارد، افزود: در سن ۵۰ سالگی پروستات بیشتر مردان بزرگ میشود ولی این مشکل میتواند در مردان جوانتر نیز بروز یابد.
این جراح و متخصص کلیه خاطر نشان کرد: علائم پروستات ممکن است نشاندهنده یک مسئله ساده و یا سرطان خطرناک باشد ولی به طور کلی سه نوع بیماری پروستات وجود دارد که شامل هایپر پلازی خوش خیم که بزرگی غیرسرطانی پروستات است، بعدی عفونت و التهاب پروستات و دیگری سرطان پروستات است.
مهراد با اشاره به اینکه مردانی که مبتلا به هایپرپلازی خوش خیم هستند نیاز مکرر به تخلیه ادرار به ویژه در شب دارند، گفت: نیاز اضطراری به ادرار کردن، دشواری در آغاز ادرار، جریان کمفشار ادرار، قطره قطره آمدن غیرطبیعی ادرار و احساس پر بودن مثانه و ناتوانی در ادرار کردن از جمله مشکلات این افراد است.
این فوقتخصص مثانه عنوان کرد: التهاب پروستات میتواند حاد یا مزمن باشد و در هر سنی مردان را مبتلا کند؛ البته پروستات حاد زمانی به وجود میاید که ناگهان ملتهب شود و اگرچه این نوع نادر است ولی میتواند موجب عفونت چرکی، تب و بند آمدن ادرار در مواقع وخیم شود.
مهری با تاکید بر اینکه پروستات مزمن شایعتر است، اضافه کرد: التهاب حاد میتواند به التهاب مزمن تبدیل شود که علائم این اختلال درد مزمن شکم و علائم تحریکی و انسدادی ادرار و کمردرد است.
رئیس انجمن نورویورولوژی ایران ادامه داد: سرطان پروستات جدیترین بیماری است که مردان باید نسبت به آن حساس بوده و بعد از ۴۰ سالگی هر ساله آزمایش PSA جهت بررسی وجود سرطان پروستات را انجام دهند تا با تشخیص زودهنگام نسبت به درمان آن اقدام کنند.
وی گفت: علل بیاختیاری اداری در آقایان میتواند به علت مشکلات نوروژنیک مثانه یا بزرگی پروستات و عوارض پس از جراحی پروستات و تنگی مجرا باشد که با روشهای درمانی، دارویی و تقویت عضلات کف لگن و در موارد شدید با جراحی قابل درمان است.
وی با تأکید بر اینکه مردان و زنان هر مشکلی در دفع ادرار را باید نشانه یک مسئله جدی بدانند، گفت: افرادی که در دوران نوجوانی مدت زیادی دوچرخهسواری و سوارکاری انجام دادهاند همچنین کسانی که دچار تروما و تصادفات به شکل شکستنی لگن داشتهاند اگر دفع ادرارشان سخت باشد احتمال تنگی مجرا برایشان وجود دارد که حتما باید آن را درمان کنند.
رئیس انجمن نورویورولوژی ایران گفت: در زنان نیز مشکلات ادراری میتواند ناشی از حاملگی، زایمان و یائسگی باشد و به دلیل مجاورت مثانه با رحم و آناتومی کف لگن زنان مشکلات مثانه با مشکلات زنانه در ارتباط است.
وی بیان کرد: تمرینات ورزشی و فیزیوتراپی در این زمینه میتواند به زنان کمک کند. همچنین تغییرات ادراری سن میانسالی باید در زنان جدی گرفته شود تا اقدامات مناسب برای آنها صورت گیرد.
مهری در مورد شب ادراری کودکان گفت: این مسئله باید توسط پزشک بررسی شود ولی اصولا تا ۷ سال به کودک دارویی در این زمینه نمیدهند. همچنین برخی از کودکان سابقه فامیلی شب ادراری داشته و اختیار ادرار در شب را دیرتر به دست میآورند.
رئیس انجمن نورویورولوژی ایران خاطرنشان کرد: بیماران دچار دیابت، پارکینسون و ام اس در طول زندگی حس مثانه آنها از بین میرود و به طور کلی دیابت مثانه را فلج کرده و این افراد به صورت خاموش به سمت نارسایی کلیه و نیاز به دیالیز پیش میروند که این مسئله ضرورت مراجعه زودهنگام این بیماران را به متخصص اورولوژی نشان میدهد.