کد خبر: ۱۸۱۰۵۸
تاریخ انتشار: ۰۷:۵۹ - ۲۲ دی ۱۳۹۶ - 2018January 12
اگرچه میزان دقیق شیوع دردهای ناحیه دنبالچه مشخص نیست ولی بروز آن در خانم‌ها تا پنج برابر بیش از آقایان گزارش شده است.
شفا آنلاین>سلامت>یک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی گفت: «شیوع دردهای ناحیه دنبالچه در خانم‌ها 5 برابر مردان است.»

به گزارش شفا آنلاین:پرفسور کامران آزما، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و استاد دانشگاه  اظهار داشت: «اگرچه میزان دقیق شیوع دردهای ناحیه دنبالچه <Traumatic pain>مشخص نیست ولی بروز آن در خانم‌ها تا پنج برابر بیش از آقایان گزارش شده است. در اکثر موارد این دردها خفیف و خود محدودشونده هستند ولی با این وجود در تعدادی از افراد می‌تواند بهبودی تا هفته‌ها یا ماه‌ها بعد از شروع درمان یا بدون آن، طول‌ بکشد.»

وی در ادامه یادآور شد: «البته در درصد کمی از مبتلایان هم این درد می‌تواند مزمن و ناتوان‌کننده باشد که معمولا در این افراد علت درد پیچیده و چند عاملی است.»
پرفسور آزما با اشاره به اینکه با وجود اندازه کوچک دنبالچه، استخوان آن در پایداری بدن در حین نشستن نقش دارد و محل چسبیدن عضلات، تاندون‌ها و رباط‌های متعددی است، گفت: «بیشترین عامل درد حاد در ناحیه دنبالچه ضربه‌های خارجی یا داخلی  وارده به آن در حین افتادن  و سقوط از پشت  و یا فشار بر دنبالچه در حین زایمان به‌خصوص در زایمان‌های سخت است که در نتیجه آن دنبالچه دچار دررفتگی یا شکستگی می‌شود.

علاوه بر این، فشار و ترومای تدریجی بر این استخوان در حین نشستن‌های طولانی بر جای سفت و  نامناسب از دیگر علل ایجاد درد است.»
این استاد دانشگاه با بیان اینکه برای دردهای دنبالچه علل غیرضربه‌ای هم مطرح است، توضیح داد: «گاهی دردهای ناشی از دنبالچه می‌تواند به خاطر ساییدگی، کم‌تحرکی یا پرتحرکی مفصل دنبالچه یا عفونت‌ها یا ندرتا به‌دلیل وجود تومور باشد. گاهی هم دردهای دنبالچه علتی به‌جز سوماتیزیشن  ندارد و در تعدادی هم با وجود بررسی علل خاصی برای آن یافت نمی‌شود! ضمن اینکه افراد چاق و همچنین کسانی که کاهش وزن سریعی دارند، مستعد دردهای دنبالچه هستند.»
وی همچنین گفت: «شدت دردهای ناحیه دنبالچه می‌تواند از یک درد خفیف و مبهم تا یک درد شدید و موضعی متغییر باشد ولی مشخصه آن این است که درد با نشستن طولانی به‌خصوص وقتی که کمر به سمت عقب برگردد یا هر حالتی که به دنبالچه فشار وارد شود نظیر دوچرخه‌سواری، قایقرانی یا اسب‌سواری تشدید می‌شود. بیماران همچنین از درد یا افزایش درد در پایین‌ترین قسمت کمر در حین تغییر وضعیت از حالت نشسته به حالت ایستاده شاکی هستند. تعدادی هم اجابت مزاج دردناکی دارند.»
عضو هیات مدیره انجمن طب فیزیکی و توانبخشی ایران با تاکید بر اینکه در بیشتر موارد انجام اقدامات ساده‌ای می‌تواند منجر به کاهش و بهبود درد ناحیه دنبالچه شود، خاطرنشان کرد: «این اقدامات شامل نشستن صحیح و کمی به‌ سمت جلو، نسشتن روی بالشتک‌های مخصوص که اصطلاحا به آنها بالشتک‌های «یو شکل»، «دونات شکل» یا «او رینگ» گفته می‌شود، است.»


پرفسور آزما در نهایت به دیگر راهکارهای درمانی موثر در کاهش درد دنبالچه اشاره کرد و گفت: «همچنین استفاده از گرما یا سرمای موضعی در ناحیه دردناک و مصرف مسكن‌ها و ضد التهاب‌هاي رايج در بهبود و كاهش درد  موثر است  و در صورت عدم پاسخ، بررسي و ارزیابی دقیق‌تر بیمار همراه با سایر اقدامات درمانی توصیه می‌شود. دستکاری و جا انداختن دنبالچه، تجویز ورزش یا تزریق بی‌حس کننده‌ای موضعی و از جمله دیگر اقدامات درمانی است. یوگا و انجام برخی ورزش‌های مناسب برای تقویت عضلات کف لگن می‌تواند در درمان دردهای دنبالچه به‌خصوص به دنبال زایمان کمک‌کننده باشد.»سلامانه

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: