مواد غذایی باید متناسب با جنس، سن و وضعیت فیزیولوژی افراد مصرف شود و تنوع در مصرف مواد غذایی هم باید مورد توجه قرار گیرد. از طرفی نیز تنوع مواد غذایی نیز باید مورد توجه خانوادهها قرار گیرد
شفا آنلاین>تغذیه>مصرف فرآوردههای غذایی باید بدون افراط و تفریط در خوردن صورت پذیرد زیرا هیچ خوراکی و میوه ای نمیتواند یک اثر غذایی یکسان برای همه افراد داشته باشد زیرا یک تغذیه میتواند برای افرادی سودمند؛ و برای دیگران بسیار زیانآور و باعث بیماریهای حاد شود.به گزارش شفا آنلاین، میدانستید حتی آب هم اگر به صورت افراطی مصرف شود برای بدن زیان خواهد داشت، بنابراین هرگز در خوردن و آشامیدن تفریط نباید کرد، و باید به این مسئله آگاهی داشت که برخی مواقع در رسانهها مصرف فرآوردهها و خوراکیهای توصیه میشود بدون اینکه پرهیزات آن نیز گوشزد شود، مثلاً مصرف نمک، حتی "نمک دریا" ولو اینکه توصیه ائمه را همراه خود داشته باشد، زیرا این توصیهها باید براساس جنسیت، سن و فیزیولوژی بدن افراد توصیه شود.به طور مثال بهترین نمک دریا نیز میتواند برای برخی افراد مشکل ایجاد کند زیرا کودکان، سالمندان و بیماران در مصرف نمک تصفیه شده و نمک دریا باید مراقبت و پرهیزات جدی داشته باشند، بنابراین توصیه کلی به همه مردم برای مصرف نمک، کاری خطرناک و غیرعلمی بوده زیرا میتواند برای برخی افراد بر اثر مصرف نمک دچار بیماریهای حاد شده و حتی به دلیل مشکلات قبلی و عروقی جان خود را نیز از دست دهند.و یا در ادامه مصرف خوراکی خوشمزه ای به مانند کلهوپاچه؛ که برای هر ایرانی مصرف آن لذیذ و بسیار پُرکالری و انرژیزا است ولی باید نوع و میزان مصرف آن به همراه پرهیزات این غذای بسیار پُرچرب تشریح شود و فقط به فواید آن اشاره نشود و زیانهای آن نیز عنوان شود تا مردم بتوانند به درستی از فرآوردههای غذایی سالم به روش سالم مصرف کنند، مثلاً کسانی که دچار پُرفشاری خون یا اختلالات تنفسی هستند، مصرف تلیت و کله پاچه آنها را دچار کمبود تنفسی میکند.براین اساس سید ضیاالدین مظهری - متخصص تغذیه درباره باید و نبایدهای تغذیهای مصرف کلهوپاچه اظهار داشت: استفاده از این ماده غذایی در فاصلههای طولانی عوارضی ندارد البته این مساله بستگی به شرایط جسمانی فرد نیز دارد، طوریکه مصرف این ماده غذایی برای افراد دچار چربی و فشار خون(blood pressure) و کسانی که در معرض حمله قلبی و مغزی هستند به هیچعنوان توصیه نمیشود.وی با بیان اینکه 100 گرم مغز گوسفند، 1000 میلیگرم کلسترول دارد، این درحالی است که 100 گرم تخممرغ 250 تا 300 میلیگرم کلسترول داشته و ترکیبات مفید دیگری همچون اسید چرب ضروری بدن و پروتئین را داراست و در واقع ارزش پروتئینی آن صددرصد تلقی میشود.این متخصص تغذیه با بیان اینکه سن، جنس، وضعیت فیزیولوژی از جمله عواملی است که در برنامه غذایی افراد مورد توجه قرار میگیرد، عنوان کرد: مصرف کله پاچه نه صددرصد منع میشود و نه بهصورت کامل استفاده از آن توصیه شده است، ولی متخصصان تغذیه به این اصل توجه داشته که بهتر است غذاهای سالم جایگزین این ماده غذایی کنیم.مظهری ادامه داد: زبان و مغز گوسفند، چربتر از سایر قسمتها بوده و افرادی که دچار نقرس هستند، استفاده از این مواد غذایی، اسید اوریک آنها را افزایش داده و سبب بروز مشکلات برایشان میشود.وی با بیان اینکه پاچه گوسفند بهرغم دیرهضم بوده خواص مفیدی بر روی مفاصل دارد، به آرمان گفت: ولی بناگوش و چشم گوسفند سرشار از چربیهای اشباعشده بوده و مصرف آن توصیه نمیشود. همچنین زبان،دل، جگر و قلوه گوسفند حاوی کلسترول(Cholesterol) بالایی است.این متخصص تغذیه بیان داشت: در صورت استفاده از کله پاچه توصیه میشود این ماده غذایی در منزل تهیه شده، چرا که اغلب مواقع فروشندهها برای خوشمزهتر شدن این ماده غذایی روغن به آن اضافه کرده و در این صورت عواقب جبرانناپذیری را میتواند مصرف کله پاچه بر روی بدن داشته باشد.مظهری ادامه داد: کسانی که دچار پرفشاری خون یا اختلالات تنفسی هستند، مصرف تلیت و کله پاچه آنها را دچار کمبود تنفسی میکند. کودکان نیز سیستم دفاعی آنها بهدلیل اینکه کامل ورزیده نشده توصیه میشود از کله پاچههای بیرون استفاده نکرده و مصرف تهیه شده آن در منزل اندکم باشد.وی به سه اصل غذایی در تغذیه اشاره کرد و گفت: مواد غذایی باید متناسب با جنس، سن و وضعیت فیزیولوژی افراد مصرف شود و تنوع در مصرف مواد غذایی هم باید مورد توجه قرار گیرد. از طرفی نیز تنوع مواد غذایی نیز باید مورد توجه خانوادهها قرار گیرد.این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: استفاده از انواع سبزیجات، حبوبات،لبنیات، پروتئینها، غلات و... برای همه افراد به صورت متنوع توصیه میشود همچنین باید توجه داشت که مصرف صبحانه حتما مدنظر قرار گیرد، چرا که این موضوع افراد را در معرض ابتلا به دیابت نوع 2 کرده و در واقع ولع را برای مصرف مواد قندی افزایش میدهد.