کد خبر: ۱۷۹۳۰۱
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۰ - ۰۷ دی ۱۳۹۶ - 2017December 28
با استفاده از این فناوری پزشکان می‌توانند سرطان را تشخیص دهند، ضایعات عروقی را مانیتور کنند و حتی پوسیدگی‌های دندانی را تشخیص دهند
شفاآنلاین>سلامت> عموم مردم با شنیدن اسم لیزر یاد لیزر پوست، رفع چین و چروک، از بین بردن موهای زائد یا برداشتن خال می‌افتند در حالی که با این نگاه در حق این تکنولوژی ظلم بزرگی می‌کنیم، امروزه لیزر در شاخه‌های فراوانی از پزشکی به کمک محققان و پزشکان آمده است.

به گزارش شفاآنلاین، رئیس انجمن پزشکی لیزری با بیان اینکه لیزر در سه فیلد تشخیص، جراحی و تراپیوتیک می‌تواند به دانش پزشکی کمک کند، می‌گوید: با استفاده از این فناوری پزشکان می‌توانند سرطان را تشخیص دهند، ضایعات عروقی را مانیتور کنند و حتی پوسیدگی‌های دندانی را تشخیص دهند، علاوه بر این موارد تابش پرتوهای خاص و توانمند لیزری توانسته در تشخیص بیماری به یک پاتولوژیست یا متخصص علوم آزمایشگاهی نیز کمک کند.

تشخیص زودهنگام وجود تومور در ریه با کمک لیزر
یکی دیگر از کاربردهای تشخیصی لیزر در افرادی است که مشکلات ریوی دارند.
دکتررضا فکر آزاد از دیگر کاربردهای تشخیصی لیزر را در بیماران(patients) دچار مشکلات ریوی عنوان می‌کند و ادامه می‌دهد: ریه یک عضو بسیار حیاتی است که نقش مهمی در زندگی انسان دارد ولی دسترسی متخصصان به برخی اعضای داخلی بدن بسیار دشوار است، اما در روش نوین، فیبرهای لیزری به همراه سیستم اندوسکوپی داخل ریه فرستاده می‌شود و پزشک می‌تواند تشخیص دهد در کجای ریه احتمال بدخیمی تومور در مراحل اولیه تولید یا در حال رشد وجود دارد، با کمک این متد متخصص بسیار زودتر از زمانی که علائم بیماری به‌طور بالینی ظاهر شود متوجه ظهور بیماری می‌شود. در ضمن این روش بسیار کم تهاجمی است و امکان بررسی به صورت بصری در اکثر نواحی دور از دسترس ریه وجود دارد.

او در ادامه می‌افزاید: یکی دیگر از کاربردهای لیزر استفاده از آن به‌عنوان چاقوی جراحی است، در بسیاری از درمان‌های جراحی می‌توان از لیزر برای برداشتن توده‌های پاتولوژیک و همچنین برش بافت‌های مختلف بهره برد. جالب اینکه حتی در سطح بسیار کوچک سلول به‌عنوان چاقو یا قیچی لیزری می‌توان به اصلاح بسیاری از بیماری‌های ژنتیکی اقدام کرد که قبل از اختراع لیزر این امکان برای دانشمندان(Scientists) میسر نبود و به نوعی امری محال بود.

رئیس انجمن پزشکی لیزری ایران، با اشاره به بهره‌مندی از طول موج‌های مختلف لیزر توضیح می‌دهد: پزشکان متخصص در حوزه‌های مختلف مانند چشم پزشکی، پوست، جراحی مغز و اعصاب و گوش و حلق و بینی درمان‌هایی را که تا قبل از این تکنولوژی غیر ممکن بوده را ممکن ساخته‌اند.
یکی دیگر از کاربردهای لیزر غیر از روش‌های تشخیصی و جراحی که کمتر به آن پرداخته می‌شود لیزرهای تراپیوتیک است،.

دکترفکر آزاد در زمینه این دسته از لیزرها می‌گوید: لیزر کم توان یا کم شدت، چهار اثر کلی ضد التهابی، ضد درد، ایمنولوژیکی و متابولیک دارد و در واقع می‌تواند به‌عنوان یک شبه دارو در پزشکی کمک‌کننده باشد.

تسریع روند ترمیم و بازتوانی و همچنین کنترل و درمان بسیاری ازبیماری‌ها در رشته‌های مختلف علوم پزشکی از جمله طب فیزیکی، پزشکی ورزشی، فیزیوتراپی، طب داخلی، علوم اعصاب و همچنین کاهش عوارض درمان‌های جراحی معمول و بیماری‌های زنان و بهبود کیفیت زندگی بیماران سرطانی از جمله کاربردهای درمانی به وسیله لیزر تراپیوتیک است، از این لیزر در کاهش درد در افرادی که گردن درد، کمردرد یا آسیب‌های مفصلی دارند نیز استفاده می‌شود، همچنین  بافت‌های آسیب‌دیده ورزشکاران با کمک آن در کم‌ترین زمان ممکن بهبود پیدا می‌کند، زخم پای بیماران مبتلا به دیابت و افرادی که دچار زخم بستر هستند نیز با بهره‌مندی از لیزرهای تراپیوتیک بهبود پیدا می‌کند.

کاربرد لیزرهای جدید داخل وریدی
اخیراً روش جدید و جالبی با عنوان لیزر‌های داخل وریدی معرفی شده است در این روش که شبیه روش خون‌گیری است از طریق تزریق سرم آنژیوکت وارد ورید دست شده و به لیزرتراپی می‌پردازد.

ئیس انجمن پزشکی لیزری ایران در خصوص این روش نوین بیان می‌کند: در این تکنیک ما می‌توانیم با ابزارهای مختلف و به‌طور مستقیم به بافت آسیب‌دیده لیزر بتابانیم، در این روش مستقیماً سلول‌های خونی مورد تابش پرتوهای لیزری قرار می‌گیرند، این کار سبب افزایش عملکرد سلول‌های خونی همچون گلبول‌های سفید و قرمز و پلاکت‌ها می‌شود، محققان به‌تازگی از این روش درحیطه بیماری‌های قلبی و عروقی، سکته‌های مغزی و علوم اعصاب به نتایج درمانی جالبی دست پیدا کردند. البته کمپانی‌های معتبر در سطح جهان اخیراً مدل‌هایی مثل ساعت مچی را طراحی و به بازار ارائه کردند که می‌توانند خون را از روی پوست مورد تابش قرار دهند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: