کبد چرب بیماری نیست بلکه حالتی خاص است که طی آن به علل شناخته شده و شناخته نشده چربی داخل بدن در سلولهای کبدی تجمع می کنند.
شفا آنلاین>سلامت>یک فوق تخصص غدد گفت: بهترین روش برای درمان کبد چرب، رژیم غذایی مناسب و کمکالری،پیادهروی و حرکت متناسب است.
به گزارش
شفا آنلاین:دکتر سید حسین صمدانیفرد درباره کبد چرب <Fatty Liver>گفت:
کبد چرب بیماری نیست بلکه حالتی خاص است که طی آن به علل شناخته شده و شناخته نشده چربی داخل بدن در سلولهای کبدی تجمع می کنند. گاهی تجمع چربی داخل سلولهای کبدی میتواند سلولها را دچار التهاب یا از بین رفتن سلول کند.
وی با بیان اینکه کبد چرب مراحل مختلف دارد، ادامه داد: در مرحله اول صرفا تجمع چربی داخل سلولها رخ میدهد، اگر این اتفاق منجر به از بین رفتن سلول کبدی شود میتواند التهاب کبد یا هپاتیت ناشی از کبد چرب بدهد این حالت خود را با افزایش آنزیمهای کبدی نشان میدهد، اگر این روند ادامه یابد تکرار فرایند ساخت و از بینرفتن سلولهای کبدی و التهاب ثانویه ناشی از آن باعث ایجاد فیبروز در کبد میشود که میتواند مرحله نهایی کبد چرب باشد دراین حالت عملکرد کبد نامناسب و این عضو از بدن تضعیف شده است.
این فوق تخصص غدد با اشاره به اینکه علل کبد چرب بسیار پیچیده است، اظهار کرد: همان عللی که باعث دیابت و سندروم متابولیک در بدن میشود باعث ایجاد کبد چرب نیز میشود، از نظر علمی سطح بالای انسولین و مقاومت به آن بیشتر باعث کبد چرب میشود.
وی خاطرنشان کرد: مردم به اشتباه فکرمیکنند، چربی خون باعث کبد چرب میشود این درحالی است که اگرچه افزایش کلسترول یا تریگلیسیرین در سندروم متابولیک و بیماریهایی که منجر به کبد چرب میشوند هم دیده میشود، اما افزایش چربی خون مستقیما نقشی در ایجاد کبد چرب ندارد.
صمدانیفرد با تاکید براینکه مصرف کبدروهیدراتها، کالری زیاد وعدم تحرک متناسب با آن بیشتر موجب ایجاد کبد چرب میشود تا مصرف چربیها، عنوان کرد: کبد چرب نسبتا بیماری شایعی است بنابراین کبد چرب را در مراحل اولیه و تا جایی که هنوز منجر به التهاب شدید و تشکیل بافت هیبروز نشده است میتوانیم به حالت نرمال بازگردانیم.
وی یاداور شد: به رغم تمام داورهای پیشنهاد شده از ویتامین گرفته e تا داروهای گیاهی همچنان بهترین رو ش درمان این کبد رژیم غذایی مناسب کمکالری و حرکت متناسب است، لذا اگر چه وقتی میزان آنزیم کبدی بالاست و کبد بیمار ملتهب است ممکن است دارو به وی پیشنهاد کنیم اما چون درمانهای دارویی مشخص و ثابت شده ای هنوزبرای این بیماری وجود ندارد باید بدانیم رژیم غذایی و پیادهروی و ورزش مناسب بهترین راه درمان است.
این استاد دانشگاه عنوان کرد: هرقدرمیزان چربی داخل شکم و چاقی شکم بیشتر باشد احتمال ابتلا به این نوع کبد بیشتر است، لذا افرادی که چاقی شکم دارند و نمایه توده بدنی آنها بالاست احتمال اینکه در سونوگرافی کبد آنها چرب و در مرحله یک و دو باشد بیشتر است.
وی با اشاره به اینکه در گذشته شایعترین علت سیروز کبدی(نارسایی کبدی)،هپایتیتهای عفونی بود که د رحال حاضر قابل درمان هستند، افزود: امروزه شایعترین علت سیروز کبدی چربی کبد و پیشرفت آن به سمت سیروز است.
صمدانیفرد تصریح کرد: این بیماری سن خاصی نداشته و حتی در کودکان هم دیده میشود، همچنین این بیماری علامت خاصی ندارد و علائم آن زمانی خود را نشان میدهد که فرد دچار سیروز کبدی شده باشد .طبنا