، شش نفر از اعضای یک خانواده ایتالیایی که به سه نسل تعلق دارند، از جمله یک زن ۷۸ ساله، دو دختر ۵۲ و ۵۰ ساله و سه نوه- دو پسر و یک دختر- ۲۴، ۲۱ و ۱۶ ساله او، به دلیل وجود نوعی جهش ژنی، درد چندانی حس نمیکنند.
شفا آنلاین>حوادث پزشکی>6 نفر از اعضای یک خانواده ایتالیایی، به دلیل وجود نوعی جهش ژنتیکی <genetic mutation>هیچ دردی را حس نمیکنند. برخی از آنها حتی میتوانند دماهای بسیار زیاد که حتی ممکن است سلامتشان را به خطر اندازد، تحمل کنند. این وضعیت نوعی کمدردی محسوب می شود که در وضعیت این خانواده ایتالیایی به سندرم مارسیلی ( نام خانوادگی آنها )، معروف شده است. اکنون محققان دانشگاه کالج لندن با کشف ژن حساس به درد، قصد دارند تحولی در تولید مسکنها به وجود آورند.
به گزارش شفا آنلاین:، شش نفر از اعضای یک خانواده ایتالیایی که به سه نسل تعلق دارند، از جمله یک زن ۷۸ ساله، دو دختر ۵۲ و ۵۰ ساله و سه نوه- دو پسر و یک دختر- ۲۴، ۲۱ و ۱۶ ساله او، به دلیل وجود نوعی جهش ژنی، درد چندانی حس نمیکنند. برخی از آنها حتی هنگام شکستگی استخوان و یا قرارگرفتن در دماهای بسیار بالا، هیچ دردی را حس نمیکنند. کمدردی این خانواده با سندرم مارسیلی ( نام خانوادگی آنها )، معروف شده است. البته برخی از اعضاء این خانواده ممکن است دردی را فقط ۵۰ تا ۶۰ ثانیه احساس کنند. محققان در بررسیهای خود متوجه شدهاند آنها فقط گاهی اوقات دچار سردرد یا کمردرد می شوند که خیلی زود برطرف میشود. همچنین مادرهای این خانواده گفتند که هنگام زایمانشان کمی احساس ناراحتی داشتند. البته تمام آنها نسبت به بو حساس هستند تا جایی که دچار تهوع و یا ضعف میشوند.
محققان دانشگاه کالج لندن با بررسی این خانواده متوجه شدند که ژنی به نام ZFHX2 در بدن آنها دچار جهش شده و آنها نسبت به دما واکنش بسیار کمی نشان میدهند. این ژن ۱۶ ژن دیگر را که مسئول احساس درد هستند را کنترل میکند. این محققان امیدوارند بتوانند با بررسی این ژنها، داروهای مسکنی تولید کنند که همان اثر را روی بدن افراد دیگر داشته باشد.
در صورت موفقیت این محققان، افراد مبتلا به بیماریهای مزمن، از دردهای فراوان خود نجات می یابند.دیلیمیل