زنانی که نمایه توده بدنی آنها افزایش یافته و به بیش از عدد ۳۰ میرسد بیش از سایر زنان با افزایش خطر پرولاپس ارگانهای لگنی روبرو هستند
شفا آنلاین>سلامت>سلامت جنسی>یک متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه افتادگی بیماریهای لگنی <Drowsiness in pelvic diseases>میتواند بر مثانه تاثیر بگذارد، گفت: برخی از زنان مبتلا به این بیماری برای دفع ادرار و مدفوع دچار مشکل میشوند.
به گزارش شفا آنلاین:دکتر نسرین چنگیزی درباره افتادگی اعضای لگن (مثانه و رحم)، با بیان اینکه لگن مسئول حرکت روی دو پا ،حمایت ستون فقرات ،روابط جنسی ،تولید مثل و حفظ و دفع ادرار و مدفوع است، گفت: ریسک پرولاپس (افتادگی) با تعداد زایمان افزایش مییابد، به نحوی که ۷۵ درصد پرولاپسهای رخ داده در زنان دارای سابقه زایمان را میتوان به طریقی به بارداری و زایمان نسبت داد.وی با تاکید براینکه پرولاپس میتواند طی بارداری و قبل از زایمان (اعم از طبیعی و سزارین )رخ دهد، ادامه داد: زنان مسنتربیشتر در معرض پرولاپس ارگانهای لگنی (مثانه و رحم) هستند .
این متخصص زنان و زایمان اظهار کرد: زنانی که نمایه توده بدنی آنها افزایش یافته و به بیش از عدد ۳۰ میرسد بیش از سایر زنان با افزایش خطر پرولاپس ارگانهای لگنی روبرو هستند.
وی هیسترکتومی (برداشتن رحم)، نژادو قومیت، یبوست مزمن واختلالات بافت همبند (بافت همبند بافتها و ارگانهای مختلف را به هم پیوند میدهد) را از دیگر عوامل افتادگی ارگانهای لگنی خواند.
چنگیزی با اشاره به اینکه بیرونزدگی یا احساس فشار در واژن ، علائم همراه اختلالات ادراری- مدفوعی و اختلال در سکس از جمله علائم بالینی پرولاپس هستند، افزود: اگر چه گاهی علائمی مانند درد کمر یا دردهای لگنی به پرولاپس ارتباط داده میشوند ولی معمولا این ارتباط علت-معلولی تایید نشده است .
وی با تاکید براینکه شدت علائم ارتباط مستقیم با شدت پرولاپس ندارد، بیان کرد: پرولاپس در بسیاری از زنان بدون علامت است که درمان این زنان شرایط خاصی دارد.
این فلوشیپ اختلالات کف لگن در زنان با بیان اینکه این بیماری بر مجرای ادرار و یا مثانه تاثیر میگذارد، بیان کرد: زنان که به علت پرولاپس دچار بیاختیاری در ادرار میشوند در مراحل اولیه ممکن است علائم بی اختیاری ادراری استرسی داشته باشند ولی با پیشرفت پرولاپس ارگانهای لگنی بهدلیل تحت فشار قرار گرفتن مجرای ادراری ممکن است بهظاهر علائم بیاختیاری بهبودیافته و دچار اختلالات دفع ادرار(جریان ضعیف ادرار،زورزدن، نیاز به جاانداختن پرولاپس) شود.
وی خاطرنشان کرد: در زنان دارای پرولاپس ارگانهای لگنی ۲ تا ۵ برابر بیش از سایرین امکان بروز علائم مثانه بیشفعال (فوریت ادراری،بیاختیاری ادراری فوریتی و تکرر ادرار ) وجود دارد.
این متخصص زنان با بیان اینکه بعضی زنان مبتلا به پرولاپس ارگانهای لگنی بی اختیاری ادرار حین مقاربت پیدا میکنند و بعضی از آنها دچار شب ادراری میشوند، تاکید کرد: این علائم در ۲۰ درصد جمعیت عمومی و ۲۴ تا ۵۲ درصد زنان دارای پرولاپس ارگانهای لگنی دیده میشوند.
وی یبوست و تخلیه ناکامل را از شایعترین علائم همراه پرولاپس خواند و اظهار کرد: فوریت دفع ،بیاختیاری مدفوعی،علائم انسدادی (زور زدن یا نیاز به دستکاری جهت دفع ) را از دیگر علائم افتادگی لگن توصیف کرد و گفت: برخی زنان مبتلا به این بیماری ممکن است بی اختیاری مدفوعی در زمان مقاربت داشته باشند.طبنا