کد خبر: ۱۷۷۰۱۸
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۰ - ۱۸ آذر ۱۳۹۶ - 2017December 09
صادرات دارویی ما یک صادرات ثبت محور است، یعنی از بحث بازار‌های دلالی و وارد کردن دارو به شکل فله‌ای به کشور‌های دیگر خارج شده است
شفاآنلاین>سلامت> قائم مقام مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: تولید دارو برای صادرات به کشور‌های دیگر افزایش پیدا کرده و به نوعی ایران به کشوری صادرات محور تبدیل شده است.

به گزارش شفاآنلاین، مصطفی کریمی روز شنبه افزود: مشکلاتی در زمینه صادرات دارو از ایران به کشور‌های دیگر مانند قوانین و مقررات کشور‌های مقصد نیز مطرح می‌شود که برطرف شدن این مشکلات(Difficulties) به مدت زمان طولانی نیاز دارد.

وی ادامه داد: در زمینه تولیدات داخلی دارو ، سندیکا‌های مرتبط اقدام به برگزاری دوره‌های آموزشی لازم برای شرکت داروسازی داخلی و سایر کارشناسان کشور‌های مقصد می‌کنند تا روند صادرات تولیدات دارویی در کشور را سرعت بیشتری دهند.

قائم مقام مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: صادرات دارویی ما یک صادرات ثبت محور است، یعنی از بحث بازار‌های دلالی و وارد کردن دارو به شکل فله‌ای به کشور‌های دیگر خارج شده است و در ابتدای صادرات دارو به کشور‌های مقصد، فرایند ثبت صورت می گیرد و با اخذ مجوز از وزرات بهداشت آن کشور، به تناسب حجم مورد نیاز صادرات صورت می گیرد.

کریمی افزود: در حال حاضر در مقایسه با درصد و نسبت میزان تولید و صادرات، کشور ایران به لحاظ عددی به کمتر از پنج درصد اقلام صادرات دارویی رسیده است و از لحاظ ارزشی نیز بالغ بر 250 میلیون دلار تا به حال صادرات صورت گرفته است.

وی اضافه کرد: بطور کلی از تمام گروه‌های دارویی، صادرات از ایران به کشور‌های دیگر صورت می‌گیرد. بطور مثال می‌توان به دارو‌های های‌ اعصاب، قلب و عروق و مسکن ها اشاره کرد. اغلب صادرات نیز به کشور‌های حاشیه خلیج فارس، آفریقا، کشور‌های تازه استقلال یافته شوروی انجام می‌شود.

کریمی درباره اهمیت کیفیت دارو‌های تولید داخل، گفت: کیفیت، مساله ‌ای کاملا فنی و علمی است و برای احراز آن، شاخص هایی مانند اثربخشی دارو، بررسی می‌شوند. در نوع تجویز دارویی باید به عدم تداخل مصرف دارو‌ها با مصارف دیگر افراد نیز مورد توجه قرار گیرد.

**همه داروها را در یخچال نگه ندارید
قائم مقام مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: دارو باید در دمای مناسب خود نگهداری شود به آن معنا که داروهای یخچالی داخل یخچال و داروهای غیر یخچالی در دمای مناسب نگهداری شوند، اما متأسفانه در فرهنگ اشتباه شهروندان ایرانی، همه دارو‌ها در یخچال نگهداری می‌شود که این امر کیفیت دارو‌ها را کاهش داده و اثربخشی آن را نیز کم می‌کند.

کریمی خاطرنشان کرد: بنابراین مصرف اینگونه دارو‌ها در درمان تأثیر مناسبی نداشته و دیدگاه بسیاری از مصرف‌کنندگان را نسبت به کیفیت دارو تغییر می‌دهد.

قائم مقام مدیرکل امور دارو (medicine)و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: در ثبت مواد اولیه دارو‌ها گلوگاه‌های کنترلی مطرح می‌َشوند که در این فرآیند بعد از تأیید کیفیت دارو‌های تولید شده از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجوز لازم جهت عرضه دارو به بازار دریافت می‌شود.

وی با اشاره به مقایسه دارو‌های تولید داخل و دارو‌های خارجی افزود: در مراحل تولید داروی داخلی فاکتور‌های میزان غلظت خونی و اثربخشی دارو‌ها با برند اصلی دارو بررسی شده و هم‌سطح بودن کیفیت در آن‌ها به‌عنوان هدف اصلی در تولید محسوب می‌شود؛ بنابراین شرکت‌های تولیدکننده داخلی مجبورند تمام مراحل فوق را طی کرده و توسط کمیته متشکل از اساتید هیئت علمی دانشگاه‌های مجرب کنترل شوند.

کریمی خاطرنشان کرد: اجازه تولید داروی داخلی زمان داده می‌شود که از لحاظ کیفیت داروی تولید شده با برند اصلی هم‌سطح باشد؛ و این امر به‌عنوان یک نکته کیفیتی مورد توجه قرار گرفته و اسناد و مدارک مربوط به آن جمع‌آوری و کنترل می‌شوند.

وی درباره تصور اشتباه بسیاری از مردم نسبت به کیفیت بالای دارو‌های خارجی نسبت به داخلی، گفت: دیدگاه اشتباهی نسبت به کیفیت دارو‌های تولید داخل در مقابل تولید خارج آن وجود دارد که این امر از فرهنگ اشتباه نشأت می‌گیرد. براین اساس بسیاری از مردم تصور می‌کنند داروی برند خارجی از کیفیت و اثرگذاری بالایی نسبت به داروی تولید داخلی برخوردارند.

طبق این گزارش، براساس بند پ ماده 72 قانون برنامه ششم توسعه، تجویز داروی خارج از فهرست دارویی توسط پزشکان ممنوع است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: