کارشناسان در جدیدترین پژوهشهای خود دریافتند کودکان به دنیا آمده به صورت نارس و نیز کودکانی که با جراحی سزارین به دنیا میآیند دارای باکتریهای مفید کمتری در روده خود هستند
شفاآنلاین>تغذیه> نوزادانی که زود به دنیا میآیند یا با استفاده از عمل جراحی پای به این دنیا مینهند نیازمند رسیدگی و مراقبتهای خاصی هستند تا سلامت کامل خود را به دست آورند.به گزارش شفاآنلاین، کارشناسان در جدیدترین پژوهشهای خود دریافتند کودکان (children)به دنیا آمده به صورت نارس و نیز کودکانی که با جراحی سزارین به دنیا میآیند دارای باکتریهای مفید کمتری در روده خود هستند و این میتواند سبب ابتلای آنها در آینده به بیماری هایی چون دیابت، آلرژی غذایی و آسم شود.به همین دلیل کارشناسان توصیه میکنند با نظارت پزشک متخصص و زمانی که کودک خردسال توانایی مصرف خوراکیهای جامد را پیدا کرد والدین به او مواد غذایی پربیوتیک (حاوی باکتریهای زنده و مفید برای بدن) دهند تا سبب تقویت سیستم ایمنی بدن کودک شوند.افزون بر کودکان نارس و به دنیا آمده از طریق جراحی، کودکانی که مادران آنها در دوران بارداری آنتی بیوتیک مصرف کرده اند نیز با مصرف خوراکیهای پروبیوتیک از کیفیت سلامت بالاتری برخوردار میشوند.یکی از مشکلهای پیش روی در کودکانی که زودتر از موعد به دنیا میآیند، کمبود باکتریهای مفید در روده است که آنها را مستعد ابتلا به بیماریهای مختلف میکند.کودکانی هم که به وسیله سزارین به دنیا میآیند به دلیل عبورنکردن از مجرای رحمی در تماس با باکتریهای مفید بدن مادر قرار نمیگیرند و این سبب میشود تا بیشتر از کودکانی که به شیوه طبیعی به دنیا میآیند در معرض ابتلا به بیماریهای(Diseases) مزمن از جمله دیابت و آلرژی قرار بگیرند.خوراکیهای حاوی پروبیوتیک شامل ماست، برخی مواد لبنی و شکلات است که مصرف آنها سبب تنظیم عملکرد دستگاه گوارش و جلوگیری از ابتلا بیماریهای مختلف در افراد در ردههای سنی مختلف میشود.کارشناسان آمریکایی این نتیجهها را با بررسی برروی ۶۶ نوزاد و افزودن مواد پروبیوتیک به رژیم غذایی آنها و بررسی وضعیت سلامت رودهها به دست آورده اند.کارشناسان افزون بر نظارت به تغذیه نوزادان، به مادران توصیه میکنند تا حداقل ۶ ماهگی به فرزند خود شیر دهند، زیرا پژوهشها نشان داده است که قند موجود در شیر مادر میتواند سبب جلوگیری از ابتلا به بسیاری از بیماریهای وابسته به سیستم ایمنی از جمله دیابت و آلرژی شود.این پژوهشها توسط دانشمندان دانشگاه کالیفرنیای آمریکا انجام شده است و در نشریه ام اس فیر (mSphere) وابسته به انجمن آمریکایی میکروب شناسی منتشر شده است.