کد خبر: ۱۷۵۴۴۷
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۰ - ۰۵ آذر ۱۳۹۶ - 2017November 26
آقای کیارستمی به عنوان یک الگو قرار بود در این کنگره مورد بحث قرار گیرد اما اگر در این زمان محدود آن را بررسی می‌کردیم حق مطلب ادا نمی‌شد
شفا آنلاین>سلامت>رئیس نخستین کنگره بین‌المللی اخلاق در علوم و فناوری ضمن ارائه توضیحاتی درباره چرایی حذف برنامه بررسی پرونده پزشکی عباس کیارستمی از منظر اخلاقی در این کنگره گفت: در حال حاضر مشکل اصلی کشور ما مشکلات سخت افزاری، ‌کسری بودجه و غیره نیست بلکه فقدان اخلاق در حوزه‌های مختلف است.

به گزارش شفا آنلاین،دکتر مصطفی معین در نشست خبری نخستین کنگره بین‌المللی اخلاق در علوم و فناوری درباره چرایی حذف میزگرد بررسی پرونده عباس کیارستمی از منظر اخلاق پزشکی از برنامه این کنگره گفت: شخصیت آقای کیارستمی به عنوان یک الگو قرار بود در این کنگره مورد بحث قرار گیرد اما اگر در این زمان محدود آن را بررسی می‌کردیم حق مطلب ادا نمی‌شد البته بررسی این موضوع در دستور کار انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری قرار دارد و هر زمان که وقت مناسبی باشد حتما به صورت تخصصی به این موضوع می‌پردازیم.

رئیس انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری در پاسخ به سوال دیگر درباره تعامل انجمن اخلاق در علوم و فناوری با سازمان نظام پزشکی در حوزه تدوین دستورالعمل تخصصی اخلاق پزشکی گفت: در این کنگره دو میزگرد در حوزه پزشکی با عناوین چالش‌های نظام سلامت برگزار خواهیم کرد که در آن‌ها مسئولان حوزه بهداشت و درمان حضور دارند. از طرفی انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری با سازمان نظام پزشکی و این سازمان با سایر انجمن‌های تخصصی در ارتباط است و باید در این زمینه هم افزایی‌هایی انجام گیرد البته من در شورای عالی سازمان نظام پزشکی هستم و مسئولیت کمیسیون اخلاق پزشکی را برعهده دارم و این موضوع می‌تواند منجر به ایجاد پلی با این سازمان برای ایجاد دستورالعمل‌های تخصصی در حوزه اخلاق پزشکی(Medical ethics) باشد.

معین در ادامه این نشست با اشاره به موضوع کنگره - که در حوزه اخلاق در علوم و فناوری است- گفت: پیامبر اسلام منادی صلح، دوستی، آزادی و عدالت بود اما متاسفانه چهره‌ای که در این دوره با توطئه‌های صهیونیستی از ایشان تصویر می‌شود، چهره‌ای خشن است.

وی با بیان اینکه اخلاق موهبتی الهی است که خداوند در فطرت انسان قرار داده است البته محیط می‌تواند آن را تحت تاثیر قرار دهد،اظهارکرد: در دنیای امروز کمتر مقوله‌ای را می‌بینیم که مانند اخلاق علی رغم قدمت طولانی تازگی و طراوت داشته باشد. باید توجه کرد که موضوع اخلاق در همه عرصه‌های زندگی اعم از آموزش،‌ فرهنگ، سیاست و ... وجود دارد و اگر زندگی و جامعه از اخلاق تهی شود، آسیب‌های زیادی خواهیم دید.

رئیس نخستین کنگره بین‌المللی اخلاق در علوم و فناوری با بیان اینکه در سطح جهانی شاهد افزایش نابرابری‌ها و تبعیض هستیم که منجر به آسیب‌های مختلفی مانند خشونت می‌شود، گفت: در حال حاضر خشونت در جهان بیداد می‌کند. در منطقه ما کشورهایی چون سوریه، افغانستان و ... به دلیل خشونت و به اسم دین تخریب می‌شوند و همه این اتفاقات نشانه‌ای از بی اخلاقی در جوامع بشری است. در کشور خودمان هم کافی است تا نگاهی به صفحه حوادث روزنامه‌های بیندازیم. این صفحه‌ها مملو از اخباری چون جرم، خشونت، کودک آزاری و غیره است.

معین ادامه داد: در سطح دولتی به ویژه در دولت‌های نهم و دهم هم شاهد اخبار فسادهای کلان و نجومی و اختلاس‌ها در بخش دولتی بودیم. در حوزه سیاست بحث رانت‌خواری، جنگ قدرت و غیره مشکل ساز شده است حتی در میان تحصیلکردگان نوعی عقلانیت ابزاری در حال گسترش است. به طوری که حتی منافع ملی ما در معرض خطر بی‌اخلاقی قرار می‌گیرد و گروهی منافع ملی را فدای خواسته‌های خود می‌کنند. پیش از دولت نهم و دهم بخش علمی و آموزشی کشور از پاک ترین دستگاه‌های کشور بودند اما به دلیل برخوردهای سیاسی نامناسب شاهد برخی لغزش‌های علمی بودیم که دلایل مختلفی مانند وجود نگاه سیاسی و امنیتی، بی‌ثباتی مدیریت در سطح دانشگاه‌ها، پذیرش انبوه دانشجو و کاهش کیفیت علمی و آموزشی،‌ عدم استقلال نهاد علم در کشور،‌ سیاست زدگی علم و دانشگاه داشته است.

وی با بیان اینکه انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری در سال ۱۳۸۳ تاسیس شد،گفت: از ابتدای کار تلاش کردیم با مطالعه و اولویت‌گذاری برای اعمال نقش در کنترل مشکلات اخلاقی از طریق ترویج اخلاق حرفه‌ای کار کنیم و بر این اساس کنفرانس‌های ماهانه و همایش‌هایی را برگزار کردیم.

معین با اشاره به برگزاری نخستین کنگره بین‌المللی اخلاق در علوم و فناوری به مدت چهار روز از ۱۳ آذرماه، گفت: در این کنگره حدود ۲۰۰ نفر از افراد صاحب نظر مقالات علمی و پژوهشی خود را ارائه می‌کنند همچنین ۱۶ میزگرد علمی مانند میزگرد چالش‌های اخلاقی نظام سلامت، ملاحظات اخلاقی سدسازی و انتقال آب، جنبه‌های اخلاقی تغییر اقلیم و غیره برگزار می‌شود.

وی در پایان اظهار کرد: هدف این کنگره این است که اهمیت و اولویت اخلاق در حوزه‌های مختلف آموزشی، پژوهشی،‌اقتصادی، مدیریتی و سیاسی مورد بحث قرار گیرد همچنین تقویت روابط بین رشته‌ای در دانشگاه‌ها آشنایی کنشگران و افراد ذیربط در حوزه اخلاق، ایجاد شبکه‌ای ملی، منطقه‌ای و اجتماعی از صاحب نظران حوزه اخلاق و ایجاد یک گفتمان ملی در این حوزه از اهداف برگزاری این کنگره است. در حال حاضر مشکل اصلی ما سخت افزاری یا کسری بودجه نیست بلکه فقدان اخلاق در این حوزه‌ها مشکلات را به وجود آورده است.ایسنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: