کد خبر: ۱۷۵۳۶۸
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۰ - ۰۵ آذر ۱۳۹۶ - 2017November 26
گفت و گو با رئیس دبیرخانه شورای عالی بیمه درباره حذف پوشش بیمه ای یک داروی پوکی استخوان
زمانی که بیماری استئوپروز یا پوکی استخوان خیلی شدید دارند و بخصوص دچار شکستگی‌های مهره می‌شوند تنها دارویی که برای درمان وی مفید است همین تری‌پاراتاید است
شفاآنلاین>سلامت> سازمان‌های بیمه گر در تازه‌ترین خبر اقدام به خارج کردن ناگهانی پوشش بیمه‌ای داروی «تری پاراتاید» (داروی بیماران مبتلا به پوکی استخوان) از لیست بیمه کرده‌اند که منجربه عدم دسترسی 7 هزار بیمار به این دارو شده است.

به گزارش شفاآنلاین، در این میان قیمت بالای دارو و نداشتن توانایی بیماران در پرداخت هزینه دارو موجب شده برخی به ناچار درمان‌شان را متوقف کنند. آنطور که رئیس انجمن روماتولوژی ایران خبر داده داروی تری پاراتاید یک داروی (Medication)منحصر به فرد است. زمانی که بیماری استئوپروز یا پوکی استخوان خیلی شدید دارند و بخصوص دچار شکستگی‌های مهره می‌شوند تنها دارویی که برای درمان وی مفید است همین تری‌پاراتاید است و ما راه دیگری برای درمان این بیماران نداریم.

داروی «تری پاراتاید» در حالی از حدود یک ماه و نیم گذشته از پوشش بیمه‌ای حذف شده است که هم اینک بیماران مجبورند دارویی را که پیش از این با پوشش بیمه‌ای 60 هزار تومان تهیه می‌کردند به یکباره 600 هزار تومان بابت تهیه این دارو بپردازند.

دکتر «کاظم میکائیلیان» رئیس دبیر خانه شورای عالی بیمه حذف پوشش بیمه‌ای داروی «تری پاراتاید» را مربوط به مطالعه هزینه اثربخشی از سوی وزارت بهداشت عنوان کرد و گفت: با مطالعه‌ای که وزارت بهداشت انجام داده مشخص شد هزینه اثربخشی این دارو در کشور ما که با قیمت 650 هزار تومان از سوی شرکت تولیدکننده در اختیار سازمان‌های بیمه گر قرار می‌گیرد به صرفه نیست اما چنانچه شرکت تولید کننده دارو را به قیمت 380 هزار تومان در اختیار ما قرار دهد داروی تری پاراتاید در فهرست بیمه‌ها قرار می‌گیرد.

او در پاسخ به اینکه وضعیت 7 هزار بیمار پوکی استخوان که درمان‌شان را رها کرده‌اند چه می‌شود؟ توضیح داد: برای بیماران (patients)پوکی استخوان 3 رده دارویی داریم. خط اول درمان داروهای «آلن درونیت» و «رزین دورانات» اند که قیمت پایینی دارند و تحت پوشش بیمه هستند.

خط دوم درمان چند نوع درمان دارویی «ژولدرونیک اسید، «پامیدرونات» و «دنوزومپ» هستند که همگی پوشش بیمه‌ای دارند. داروی «تری پاراتاید» در خط سوم درمان است. بیماران می‌توانند خط اول و دوم درمان را استفاده کنند تعداد بسیار محدودی از 7 هزار بیمار پوکی استخوان نمی‌توانند از خط اول و دوم استفاده کنند و بسیاری از این بیماران می‌توانند داروی جایگزین بگیرند.

دکتر میکائیلیان با بیان اینکه اثر بخشی این دارو در مقایسه با زمانی که بیمار درمان نمی‌گیرد خیلی کم است، افزود: اثر داروی «تری پاراتاید» روی کیفیت زندگی بیمار 85 هزارم «کالی» (واحد کیفیت زندگی) است. حذف پوشش بیمه‌ای داروی «تری پاراتاید» مصوبه هیأت دولت است که سازمان‌های بیمه گر را ملزم کرده چنانچه مطالعه هزینه اثر بخشی دارو به صرفه نباشد آن دارو را از پوشش بیمه‌ای حذف کنند.

اگر بیمه‌ها خلاف این عمل کنند تخلف کرده‌اند لذا برای حل این موضوع یا باید هیأت دولت شرط منوط کردن دارو به هزینه اثر بخشی را تغییر دهد یا اینکه شرکت تولید کننده قیمت دارو را باید کم کنند.
به گفته رئیس دبیر خانه شورای عالی بیمه، 7 هزار بیمار پوکی استخوان حدود 50 میلیارد تومان در سال هزینه برای دولت ایجاد می‌کند اگر قیمت دارو به همان قیمتی باشد که مطالعه اثر بخشی آن را به صرفه نمی‌داند ما منابع مان را از دست می‌دهیم.

از این رو تنها شرکت تولید کننده دارو شرکت «سینازن» است که ما موضع آن را نمی‌دانیم این شرکت نیز باید در مورد اصلاح قیمت دارو تصمیم بگیرد در آن‌صورت سازمان‌های بیمه‌گر داروی «تری پاراتاید» را تحت پوشش بیمه قرار می‌دهند.

نیم نگاه
کاظم میکائیلیان رئیس دبیر خانه شورای عالی بیمه:  هزینه اثربخشی این دارو با قیمت 650 هزار تومان  به صرفه نیست اما چنانچه «تری پاراتاید» توسط تولید کننده 380 هزار تومان ارائه شود، در فهرست بیمه‌ها قرار می‌گیرد.
هم اینک بیماران مجبورند دارویی را که پیش از این با پوشش بیمه‌ای 60 هزار تومان تهیه می‌کردند به یکباره 600 هزار تومان خریداری کنند.ایران
برچسب ها: سلامت ، داروی ، بیماران
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: