کرفس سوپرفودی است که معمولا دستکم گرفته میشود، اما مصرف کرفس در رژیم غذایی میتواند به اندازه سایر سبزیجات مفید باشد
شفاآنلاین>تغذیه> کرفس مانند سایر سبزیجات، بسیار کم کالری است. یک فنجان کرفس خرد شده، کمتر از ۲۰ کالری دارد.
به گزارش شفاآنلاین، کرفس سوپرفودی است که معمولا دستکم گرفته میشود، اما مصرف کرفس در رژیم غذایی میتواند به اندازه سایر سبزیجات مفید باشد.مصرف مداوم میوهها و سبزیها باعث کاهش احتمال آلزایمر، سکتهمغزی، بیماریهای قلبیوعروقی، یک سری از سرطانها، آبمروارید و بعضی از بیماریهای ناتوان کننده ناشی از کهولت سن میشود.فواید بالقوه رژیم غذایی سرشار از میوهها و سبزیها با سلامتی، مطمئنا زمانی بیشترین تاثیر را دارد که از طیف گستردهای از آنها در رژیم غذایی خود بهره ببرید.هیچ میوه یا سبزی خاصی وجود ندارد که تمام ویتامینها و مواد معدنی و آنتیاکسیدانها را به تنهایی داشته باشد، بنابراین تنوع در مصرف این مواد غذایی میتواند بزرگترین امتیاز را برای سلامتی داشته باشد.گنجاندن میوهها و سبزیهای گوناگون در رژیم غذایی نه تنها آنتیاکسیدانها، ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدنتان را تامین میکند، بلکه منبع با ارزشی از فیبر نیز هست.کرفس مانند سایر سبزیجات، بسیار کم کالری است. یک فنجان کرفس خرد شده، کمتر از ۲۰ کالری دارد. کرفس سوپرفودی است که معمولا دست کم گرفته میشود، اما مصرف کرفس در رژیم غذایی میتواند به اندازه سایر سبزیجات مفید(Helpful) باشد.آبرسانی به بدن بعد از ورزشکرفس و آبکرفس برای هیدارتهکردن بدن بسیار مفید است. نوشیدن آب کافی برای هیدارته ماندن بدن مهم است، اما مصرف میوهها و سبزیهایی چون کرفس هم میتواند بهخوبی بدنتان را آبرسانی کند.یکی از دلایلی که کرفس یا آبکرفس میتواند آبرسان خوبی برای بدن بعد از ورزش باشد، این است که این سبزی نهتنها آب دارد بلکه الکترولیت زیادی نیز دارد. الکترولیتها از طریق عرق از دست میروند، بنابراین جایگزین کردن الکترولیتهای از دست رفته بعد از ورزش، اهمیت دارد.فشار خونداشتن رژیم غذایی سرشار از میوهها و سبزیها برای کاهش فشارخون نیز بسیار مفید است. میوهها و سبزیها منابع خوبی از پتاسیم هستند که اغلب در یک رژیم غذایی معمولی به مقدار کمی موجود است. کرفس، بر خلاف سایر سبزیها، سدیم هم دارد. هر چند مقدار سدیم موجود در کرفس در مقایسه با غذاهای فرآوری شده بسیار کم است، اما یک فنجان کرفس خرد شده چیزی حدود 3درصد از نیاز روزانه بدن به سدیم را داراست.آنهایی که تحت رژیمهای غذایی هستند که محدودیت شدید در مصرف سدیم دارد، بهتر است از خوردن کرفس پرهیز کنند. جالب است بدانید با اینکه کرفس، مقداری سدیم دارد اما باز هم میتواند برای کاهش فشار خون مفید باشد! محققان دریافتند کرفس، دارای ترکیبی به نام 3 – ان- بوتیل فتالاید است.آنتی اکسیدانهای جنگنده با سرطاندر سال 2010 مطالعهای روی منابع آنتیاکسیدان(Antioxidants) در رژیم غذایی چینی صورت گرفت. محققان دریافتند کرفس، جزو پنج تا از بهترین منبع آنتیاکسیدان در رژیم غذایی افراد شرکتکننده در این تحقیق بوده است. هر چند ممکن است کرفس به اندازه سایر سبزیجات، مطرح نباشد اما منبع بسیار خوبی از آنتیاکسیدانهاست. کرفس، دو فیتوشیمیایی منحصربهفرد به نامهای آپیژنین و لوتئین دارد. پژوهشها نشان داده که این دو ترکیب میتوانند با سلولهای سرطان لوزالمعده و سینه بجنگند. برای پی بردن به سایر فواید این ترکیبات به تحقیقات بیشتری نیاز است. کرفس حاوی ترکیب دیگری به نام لوتئولین است که خواص ضدسرطانی دارد. آنتیاکسیدانهای موجود در میوهها و سبزیها میتوانند به کاهش ریسک انواع خاصی از سرطان کمک کنند.تنظیم وزنخوردن غذاهای کم کالری اما مغذی میتواند برای تنظیم وزن سودمند باشد. کرفس یا آبکرفس دارای مواد مغذی زیاد در ازای کالری بسیار کم است. مطالعهای که در سال 2015 انجام شد، نشان داد تنها این پیام که؛ افزایش مصرف فیبر برای کاهش وزن مفید است، درست به اندازه دستورالعملهای صادر شده از سوی انجمن قلب آمریکا مفید و موثر بوده است. این مطالعه توصیه میکند فقط تمرکز روی افزایش مصرف فیبر در رژیم غذایی میتواند به اندازه پیروی از یک رژیم غذایی پیچیدهتر، برای کاهش وزن مفید باشد.کرفس؛ در لیست سبزیجات آلودهکار گروه محیطزیست (EWG)، سموم موجود در سبزیها و میوهها را ردهبندی میکند. این گروه هرساله لیستی از محصولات ارائه میدهد که شامل محصولات بسیار آلوده و محصولات تمیز است. لیست آلودهها، لیستی از محصولات کشاورزی است که بیشترین سموم و آلایندهها را دارند. کرفس، جزو این لیست است، یعنی میتواند منبعی از سموم باشد. EWG توصیه میکند اگر میخواهید کرفس سالم مصرف کنید، نوع ارگانیک آن را خریداری کنید.سلامت گوارشگاستریت بیماری است که موجب التهاب مخاط معده میشود. خوردن غذاهای سرشار از آنتیاکسیدان مانند کرفس میتواند ریسک ابتلا به زخم معده را کاهش بدهد. کرفس به محافظت از مخاط معده در برابر التهاب و نابودی ناشی از زخم کمک میکند. نوشیدن آبکرفس، تضمین نمیکند که گاستریت یا زخم معده را درمان کند اما بهعنوان یک التیام بخش مفید و موثر است و در کنار آن لازم است تغییرات دیگری هم در رژیم غذایی ایجاد شود.آیا میتوان زیاد کرفس خورد؟کرفس منبع غذایی بسیار کم کالری است و به همین علت میتواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل باشد. اما توصیه استفاده از کرفس یا آبکرفس به تنهایی یا بخش اصلی رژیم غذایی توصیه نمیشود. خوردن کرفسهای خام و بسیار بزرگ بهطور پیوسته میتواند ریسک کمبود یُد را بالا ببرد.مصرف زیاد کرفسخام ممکن است در متابولیسم یُد در بدن اختلال ایجاد کرده و منجر به کمبود یُد شود. خوردن کرفس بهعنوان بخشی از یک رژیم غذایی متنوع، بیخطر و سالم است